66-годишен укрил 700 бона данъци. Зад решетките, за 3 г.

Той успял да ги укрие само за 6 месеца през 2009 година
7 сеп 2017 19:36,
10
66-годишен укрил 700 бона данъци. Зад решетките, за 3 г.
Снимка: архив Reuters

66-годишният собственик на еднолично дружество Юрий Александров от Сунгурларе отива в затвора за 2 г и 8 м. заради укриване на данъци в особено големи размери. Днес Бургаският апелативен съд потвърди ефективното наказание, дадено на Александров от първоинстанционния съд.

Той е признат за виновен в това, че през периода 14.03.2009 г. – 13.10.2009 г. е избегнал плащането на 693 272 лв. ДДС.

Едноличният търговец подал шест справки-декларации, използвайки документи с невярно съдържание – 109 броя данъчни фактури.

Делото на първа инстанция е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие като Александров е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и се е съгласил да не се събират доказателства за тези факти. При тази особена процедура наложеното ефективно наказание за престъплението се редуцира с 1/3.

Подсъдимият е с многобройни предишни осъждания за престъпления, сред които преобладават тези против собствеността и стопанството, уточняват от Апелативния съд.

Александров нямал намерение да извършва стопанска дейност от името на дружеството, чийто управител и едноличен собственик на капитала станал през 2009 г., тъй като имал здравословни проблеми, които не му позволявали да работи.

Той придобил търговското дружество с цел да извършва данъчни измами, като получавал парични средства от други лица, желаещи да "закупят" фактури от неговото дружество, но без реално да е осъществена доставка по тях.

Решението на апелативните магистрати може да бъде обжалвано или протестирано пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.