Лазар Влайков не бил говорил по телефона с прокурора

Възможно е обаче да са комуникирали в социалните мрежи
7 сеп 2017 18:24,
30
Лазар Влайков не бил говорил по телефона с прокурора
Снимка: septemvri.org

Не е имало комуникация по телефона между Лазар Влайков и Районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров след убийството в с. Виноградец, съобщи говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова. Назначена е обаче експертиза за възможна интернет комуникация между лицата.

Още по темата

Името на бившия общински съветник от ГЕРБ Влайков е свързано с нещастния инцидент в село Виноградец, при който по време на рожден ден с пистолет бе убит собственика на заведение. Смята се, че 6-годишно момченце е застреляло 47-годишния Наско Тонкев именно с оръжието на Лазар Влайков.

Близките на убития обаче твърдят, че не детето, а Влайков е изстрелял фаталния куршум. Те смятат и че веднага след убийството той се е допитал по телефона до приятеля си районен прокурор на Пазарджик за съвет как да се измъкне от ситуацията.

"Възможно е да се комуникира през социални мрежи, а също чрез СМС-и, затова сме назначили такава експертиза. Изискани са и разпечатки на телефоните на всички присъстващи - 12 души", уточни Румяна Арнаудова на пресконференцията.

Тя допълни, че Районният прокурор на Пазарджик вече е разпитан като свидетел и той също е отрекъл да е разговарял с Влайков.

6-годишното дете също е разпитано по всички изисквания на закона, в присъствието на съдия и психолог. Показанията му обаче са следствена тайна и в момента не могат да бъдат оповестени, обясни Арнаудова.

Тя каза и че все още нито една от назначените пет експертизи по случая не е готова.

Днес Лазар Влайков бе задържан за 72 часа, а утре прокуратурата ще поиска от съда да го остави за постоянно в ареста, поради опасност да се укрие и заради тежестта на престъплението, в което е обвинен.

Обвинението му е за това, че не е взел необходимите мерки за сигурност, свързани с личното му оръжие и от това е последвала смърт на друго лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственикът на оръжието носи отговорност за него, дори когато е използвано от друг.
24
1
 
5
 
! Отговори
До КОС преди 6 години
Значи ... тия от КОС, ако решат да дават на някой разрешително, последно да правят още едно проучване / тест. Дежурният от КОС отива до кандидата и с 4 прибрани пръста мери челото му. Ако е по-малко от 4 пръста, разрешително да не му се издава!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОКУРОРЪТ СКОРО ЩЕ МИНЕ В ЗАПАСА. КОГАТО ИМАШ ВРЪЗКИ С КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ГЕРБ, ТАКА СТАВА НАКРАЯ.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично в Сунджукстан. Държавата в която при мисълта за мутри се на.ира си избира мутра за управляващ. Ще се направят 100 експертизи, всяка пълна с грешки и опровергаваща другите 99. Ще мине време и всички ще са забравили. А цар Сунджук ще си е подал 7-та оставка и ще гради 8-ми кабинет. До тогава ще са останали 5 млн жители със сравнително висок процент роми, да не кажа преобладаващ.
21
8
 
3
 
! Отговори
момчил преди 6 години
Какво значение има дали е говорил или не с районният прокурор? Били са приятели-нормално е да му се обади в такава ситуация.Не виждам проблем, че председател на общински съвет и прокурор са приятели.Все пак не е приятел с някой бандит или мутра.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работа за 5 минути я вършат 5 месеца.Да започнат като проверят от клетката на Лазар кои номера са говорили с клетката на прокурора по това време.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дете с тези безотговорни родители има нужда от обществен защитник. Лепнаха му престъпление и го дамгосаха за цял живот! Невинен до доказване на противното Да се даде на съд този който пусна обвинението!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова ли е важно с кого е говорил? Хората ги арестуват за вдигане на шум на обществено място след 22 часа, а този стрелял многократно. Има забрана деца да не посещават питейни заведения, а това в полунищ между гърмежи, цигари и псувни. Ето повод за арести. Убийство, свидетели, а те се чудят с кого е говорил.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито една експертиза не е готова?Защо?
16
1
 
14
 
! Отговори
хм.... преди 6 години
абе какво да говори, та той човечецът изобщо не бил на банкета - само пистолетът му е бил там и се е напил и е попаднал сам в ръцете на 6 годишното дете - за к`къв разговор става дума?!?!
15
1
 
14
 
! Отговори
ТСС преди 6 години
А С ПОЛИЦАЯ???ГОВОРИЛ ЛИ Е С ПОЛИЦАЯ?И С КОЙ ПОЛИЦАЙ Е ГОВОРИЛ???
14
1
 
19
 
! Отговори
Rr преди 6 години
Аааа не се е обадил той, малкия се е обадил на този прокурор и на баце...
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето, всичко е толкова тромаво, 1 седмица ще мине, още разследват. После месец-два-три и ще потулят нещата, нали е гербер. В рамките на 1 месец чухме за едно 5-6 жертви от нечия недовършена работа. Е да, като жертвата не е съпруга на някой депутат, или нечий баща, дете - няма бърза работа, нито сериозни присъди.
12
2
 
17
 
! Отговори
Four eyes преди 6 години
Мафията няма да даде и косъм да падне от него.
11
2
 
20
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ- преди 6 години
Да, бе, да.....а след хладнокръвното убийство се е обадил на Дядо Коледа относно очакваните подаръци!!!! Ами те корумпираните ГЕРБерасти имат по няколко телефона, като телефонните измамници!!!! Тия "прокурори" сега ще докажат, че Влайков изобщо не е бил в ресторанта, а пистолета му е обявен за ОТКРАДНАТ предишния ден и детето го е намерило зад чемшира в ресторанта и собственика го е видял и се е самоубил най-тържествено!!! Шоуто предстои....
10
1
 
25
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 6 години
Нали за това купихте с наши кинти софтуеър за 18 бона ,за да разкриптирате скайп вайбър и други ,господа разследвачи и прокурори хайде действайте с вашия софтуеър по вашите политици .
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял ден не махнаха снимката на това отвратително лице, каквата е партията такива са и им лицата.
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига гнусни гереберастки лъжи и медийни манипулации.Не бил стрелял, не бил говорил.Ако може да го изкарате чист като момина сълза тоя убиец.
7
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога медийте ще разтягате локуми за този Лазар? Пиян,посред нощ на детски рожден ден вади и стреля с боен пистолет,раздава го на други пиянки като него.Убит е човек.Какво повече има да се разтяга-виновен е,дори само за това че е носил, стрелял, пиян с боен пистолет на публично място -имало е и малки деца.Той е единственият причинител на убийството.
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук няма абсолютно никакво значение с кой е говорил. Той използва лично оръжие като играчка. Този човек е опасен.