Лазар Влайков не бил говорил по телефона с прокурора

Възможно е обаче да са комуникирали в социалните мрежи
7 сеп 2017 18:24,
30
Лазар Влайков не бил говорил по телефона с прокурора
Снимка: septemvri.org

Не е имало комуникация по телефона между Лазар Влайков и Районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров след убийството в с. Виноградец, съобщи говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова. Назначена е обаче експертиза за възможна интернет комуникация между лицата.

Още по темата

Името на бившия общински съветник от ГЕРБ Влайков е свързано с нещастния инцидент в село Виноградец, при който по време на рожден ден с пистолет бе убит собственика на заведение. Смята се, че 6-годишно момченце е застреляло 47-годишния Наско Тонкев именно с оръжието на Лазар Влайков.

Близките на убития обаче твърдят, че не детето, а Влайков е изстрелял фаталния куршум. Те смятат и че веднага след убийството той се е допитал по телефона до приятеля си районен прокурор на Пазарджик за съвет как да се измъкне от ситуацията.

"Възможно е да се комуникира през социални мрежи, а също чрез СМС-и, затова сме назначили такава експертиза. Изискани са и разпечатки на телефоните на всички присъстващи - 12 души", уточни Румяна Арнаудова на пресконференцията.

Тя допълни, че Районният прокурор на Пазарджик вече е разпитан като свидетел и той също е отрекъл да е разговарял с Влайков.

6-годишното дете също е разпитано по всички изисквания на закона, в присъствието на съдия и психолог. Показанията му обаче са следствена тайна и в момента не могат да бъдат оповестени, обясни Арнаудова.

Тя каза и че все още нито една от назначените пет експертизи по случая не е готова.

Днес Лазар Влайков бе задържан за 72 часа, а утре прокуратурата ще поиска от съда да го остави за постоянно в ареста, поради опасност да се укрие и заради тежестта на престъплението, в което е обвинен.

Обвинението му е за това, че не е взел необходимите мерки за сигурност, свързани с личното му оръжие и от това е последвала смърт на друго лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега, много е важно този до колко е бъркал в кацата с меда.Ако са му лепкави ръцете (което е много вероятно в предвид предишните му простотии и въпреки това е председател на герб), значи знае много мръсни тайни и нямат интерес да го тикнат в затвора.Затуй, очаквайте скоро новина, че тоя въобще не е бил в този ресторант, а пистолета го е обявил за откраднат ден преди това..Всичко е възможно, благодарение на гербавите.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цъфнал гербер.
3
1
 
36
 
! Отговори
гнусно преди 6 години
Напрово е гнусно като четеш, как се опитват да спасят своя кадър-ГЕРБ. То не беше дете - убиец, не беше натривки-е бяха разговори с прокурор и сега вече престъпника няма нищо общо с ГЕРБ и след 5 години ще бъде оправдан--или условно осъден. А никой не споменава за морала му-да убие човек и да обвини дете ---което не може да се защити. И ако нямаше свидетели -това щеше да се приеме и това дете да живее цял живот с угризения...нямам дума.Моралът на Боко е полепнал и по неговите хора.
2
1
 
18
 
! Отговори
Идиот преди 6 години
Тиа не им ли писна да се праат на *** едни натривки от това дете немоат ли да земат...у кой век живеаме...неа ли ви срам само да ни прайте на маймуни и кой плаша он да си прай кво иска
1
1
 
20
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Viber, Skype, Facebook, Whatsapp... и много други.