Лазар Влайков с обвинение и в ареста за... 72 часа

Бившият вече общинар е задържан защото може да се укрие
7 сеп 2017 14:07,
36
Лазар Влайков с обвинение и в ареста за... 72 часа
Снимка: septemvri.org

Окръжната прокуратура в Пазарджик е повдигнала обвинение на Лазар Влайков, заради това, че на 31 август срещу 1 септември, не е взел необходимите мерки за сигурност свързани с личното му оръжие и от това е последвала смърт на друго лице, съобщиха от държавното обвинение.

Обвинението срещу бившия общински съветник от ГЕРБ е свързано с инцидента в село Виноградец, при който по време на рожден ден с пистолет бе убит собственика на заведение.

Знае се още, че преди това са били произведени множество изстрели със същото оръжие.

Разследването за това кой е произвел изстрела причинил смърт, все още продължава.

Влайков е задържан за 72 часа, а утре прокуратурата ще поиска от съда да го остави за постоянно в ареста, поради опасност да се укрие и заради тежестта на престъплението, в което е обвинен.

Лазар Влайков, който до днес заемаше поста на председател на Общинския съвет в град Септември бе изключен от ГЕРБ, след като с неговия пистолет бе застрелян собственик на заведение в село Виноградец.

Прокуратурата работи по две версии - първата е, че смъртоносният изстрел е произведен от 6-годишно дете, а втората, че е дело на самия Влайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде в ареста и тези които са му дали разрешителното за пистолета. Криминално проявен с помоща на полицията въоръжен. Ако нямаше пистолет всички щеше да си е по реда.
33
0
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Дал си пистолета на дете и белята е налице.И тоз "умствен капацитет" общинар чак бил.
32
2
 
14
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
И да се укрие какво? Оня другия герберист ще му носи суджуци. Докато изяде 4 тона, случаят ще се забрави.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата работи по две версии - първата е, че смъртоносният изстрел е произведен от 6-годишно дете, а втората, че е дело на самия Влайков., давате на детето същия пистолет и го карате да натисне спусъка, насочено по същия начин както е стреляно. Интересно ще е да се види как натиска спусъка. След това процедурата се повтаря с Влайков.
30
0
 
9
 
! Отговори
еБат Бойко преди 6 години
Нали ви казах още преди дни, че ще го изключим от ГЕРБ веднага.
29
8
 
4
 
! Отговори
Тодор А преди 6 години
Атаките срещу Влайков са част от хибридната война на Москва и лично на Путин срещу ГЕРБ и не говия пръв партиен и държавен лидер господин Бойко Борисов.
28
7
 
5
 
! Отговори
подкрепящ патриот преди 6 години
Господин Влайков е невинен. На всеки може да се случи да застреля човек, човешко е. Долу ръцете от него. Той направи толкова много за ГЕРБ, колкото и Цветанов не е направил. Свобода за господин Влайков.
27
0
 
0
 
! Отговори
Скотник преди 6 години
26 описва точно механизма на глок.
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Бойко Борисов има пистолет Глок. Дори по едно време докато беше кмет, ходеше с една рекламна шапка на Глок.Явно е раздал по един Глок на всички гербави от-реп-ки да се пазят от народната любов.
25
0
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Много филми гледаш. Обективно и технически погледнато си написал пълни глупости относно устройството на ГЛОК.Освен това въпросният ГЛОК е модел 3М-5FG, който е доста стар и има само един класически тип предпазител.
24
5
 
9
 
! Отговори
грамотен човек преди 6 години
Пистолетите Глок са със страйкър файър действие и сейф акшън предпазител, който действа на 3 нива- блокира спусъка, блокира удърната игла чрез един пин и разединява спусковия лост. При заредено с патрон в патронника оръжие, всеки с интелекта на насекомо и дете над 5- 6 години може да хване оръжието с 2 ръце и просто да дръпне спусъка и да произведе изтрел. Проблема не е в самото оръжие, нито в принципа му на действие, а в ***, донесъл го и раздал на хората да си играят докато пият...
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ли Борисов и Цветанов пак ще го приемат в ГЕРБ за четвърти път?
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪвест??? У гербаджия?!?! Те ,ако имаха съвест, нямаше да са у ГЕРБ!Тия ''хора'' ,по начало си имат морала , като на примитивните скотовъдци от бронзовата епоха :Демек ....Добра постъпка е: ''ако открадна нечия крава'' ...Лоша постъпка е: ''ако някой ми я открадне кравата''.За 4-5 хиляди години ,НИКАКВО развитие не са претърпели.Суджуци ,сър!
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, га1дни журналисти, не оставихте възможност на прокуратурата да оневини човека. То не бяха статии, въпроси и цитиране на наказателния кодекс...Сега горкия ГЕРБ-ер ще трябва да плаща много повече на съдиите, за да се отърве.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберите много се изложиха като се опитаха да обвинят 6-годишно дете.Та спусъкът на пистолетът ГЛОК изисква усилие от 4.5 кг за да бъде натиснат.Едно дете, дори на 10 години няма такава сила.Иначе самият пистолет теже 1.875 кг.
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май Суджука не можа да убеди Цацата да го измъкне. А пък и случаят доста се разчу. Вече има запитване от Брюксел по въпроса.А както знаем Суджука слуша, много слуша господарите си.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този герберастки наглец даже в Пазарджишкият затвор ще го линчуват, защото пандишпаните имат повече морал от него
17
0
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Цирк ,,Боко,, !!!
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
126 гилзи!Наиграли са се..суджуците!
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко каза "изключихме го". Лазар каза "сам подадох оставка". Истината е по средата. И двамата са лъжци.