Биячът на слепи туристи на свобода с гаранция от 1500 лева

До днес Тодор Маринов беше под домашен арест
16 сеп 2017 18:18,
71
Биячът на слепи туристи на свобода с гаранция от 1500 лева
Снимка: архив Bulphoto

21-годишният Тодор Маринов, който на 24 юни, нападна незрящи туристи в Несебър, бе пуснат срещу 1500 лева гаранция. Постановлението за това бе издадено от прокурор Христина Апостолова от Районната прокуратура в Несебър.

Мотивът е изтичането на законоустановения двумесечен срок за задържането му, коментира пред Дарик Веселина Василева, адвокат на Маринов.

Още по темата

 
До този момент Тодор бе с мярка за неотклонение „домашен арест”. Той бе задържан за нападението в края на юни, впоследствие бе пуснат под парична гаранция от 3000 лева, а накрая мярката му за неотклонение бе изменена в "домашен арест".

На 4 септември т.г. пред Окръжния съд в Бургас обвиняемият заяви, че престоят у дома не му влияе добре, наддал килограми, които не се отразявали добре на заболяванията му.
 
Папка с медицинска документация, която се намира в кориците на досъдебното производство и е потвърдена от вещи лица, сочи, че Маринов страда от редица заболявания, сред които и глаукома.

В Бургас главният прокурор Сотир Цацаров направи следния коментар по казуса: „Не ми се струва много нормално да се прецени, че можеш да биеш с глаукома, а не можеш да лежиш в ареста с глаукома“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
29
 
! Отговори
призив преди 6 години
Жителите на Несебър да споделят в социалните медии какви търговски обекти притежава семейството на бияча с "глаукомата''за да бъдат боклотирани от гостите на Несебър.Никой да не влиза там.
4
1
 
22
 
! Отговори
Шльоко преди 6 години
Младежът на снимката събрал не много качествени човешки черти,поне от това което се вижда на снимката. Жестокост и садизъм,подхранвани и придружени със слабост към удоволствие.Този го дръжте много изкъсо,тепърва ще се пише за него.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самозабравил се селски дизтарикат. Да плаща гаранцията, на адвокати, рушвети на прокурора и съдията за да разбере, че селянията не винаги помага.
2
0
 
34
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Да напишат името на лекаря, че и ние да го ползваме, ако имаме проблеми!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха дано , всичко това което си е изфабрикувал в досието да го хване в най-скоро време, че и отгоре. Пожелавам му да се гътне млад, а ония които са го отгледали такъв да страдат до края на дните си.