10 г. тъмница за фермера, убил пастира си в Созопол

Зверското клане се разигра в края на януари 2017-а
18 сеп 2017 20:39, Анисия Иванова
5
10 г. тъмница за фермера, убил пастира си в Созопол
Архив: Булфото

Окръжен съд – Бургас осъди фермера Недялко Танев на 10 затвор при първоначален строг режим за убийството на пастира Стоян Кръстев в созополското село Зидарово на 29 януари т.г. Делото бе гледано по съкратено процедура по искане на защитата на подсъдимия, съобщиха от съда.

В съдебното заседание днес обвиняемият призна вината си и помоли съдебния състав да преквалифицира престъплението в по-леко и съответно наложи по-леко наказание.

Още по темата

Магистратите признаха подсъдимия за виновен, че умишлено умъртвил мъжа, като го пробол с нож в сърцето. Съдът оправда фермера в частта за умисъла на престъплението, като реши, че в случая няма пряк умисъл.

През 2015 г. Танев регистрира фирма и печели евросубсидии с които започва да отглежда стадо биволи в стопанския двор на село Зидарово, където се нанесъл да живее.

Постепенно разширил стадото на 27 животни и през юни 2015 г., наел във фермата 45-годишния пастир Стоян Кръстев. Ратаят все по-често се оплаквал, че парите не му стигат и биволарят му давал допълнително. Така се натрупали 2500 лв., с които Стоян заборчлял към шефа си.

Заради тежката зима в края на 2016 г. и началото на 2017 г., част от биволите измрели, а фермерът започнал да вини пастира. Отношенията им рязко се влошили през януари 2017 г. и работодателят изгонил Стоян Кръстев. Той се хванал на работа при друг животновъд.

На 29 януари през нощта, изпивайки солидно количество алкохол, фермерът взел решение да си отмъсти и да убие пастира. Според обвинителния акт фермерът грабнал кухненски нож и отишъл до мястото, където Стоян и домочадието му спели.

Пастирът се събудил, двамата започнали да се боричкат и тогава  Недялко нанесъл три удара с ножа в гърдите на бившия си работник. Мъжът издъхнал за минути.

В мотивите за взетата присъда Окръжен съд – Бургас отчете добрите характеристични данни на подсъдимия, но не изключи самото извършено деяние и начина на престъплението.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Истинската история преди 6 години
"пастирът" е бил от боята, прасвал е млекце, сиренце, биволско за наденички на чааааааветата, че и с 2500 лв му висял, а кой кого е нападнал, никой не знае. Хубава работа, ама ...
4
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Съдиите съвсем се изложиха.Оправдават фермера,че в деянието му няма умисъл,а по-надолу чета,че той взел нож и отишъл в дома на пастиря да си отмъсти,и го наръгал многократно.Е,как без умисъл ще иде в дома му и ще го наръга до смърт,питам .Законите май се прилагат според човека.Ако е богат или близък на съдиите,закона се прилага с пълна сила,ако е беден ,като този пастир-си е за негова сметка.Срам за съдиите и за тези,които коват законите!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1E zna4i i teb trqbva da ubie psihopata fermer za revolyuciyata,bahti nenormalni hora,znachi fermera otiva umishleno planuvano ubiva pastira i mu davat 10 god,da eva sadiite vi da eva bulgaristan e tova e
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
начи... убийство... 10 годинки... мчи бравус
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората взимат инициативата в собствените си ръце, това е хубаво!При това корумпирано еврогейско и нагъ.ено към краварите правителство, истинските патриоти взимат нещата в свои ръце и сами отмъщават за несправедливото си обедняване!Само така!Не се плаши, патриоте, след революцията ще те измъкнем и ще те направим герой!