"Шкода", син буркан... Полицай замесен в отвличането на Адриан?

Срещу него тече проверка, следят го, подслушват го. Кой е той?
19 сеп 2017 18:00,
49
"Шкода", син буркан... Полицай замесен в отвличането на Адриан?
Снимка: Facebook

МВР шеф е разследван за връзки с бандата, отвлякла Адриан Златков, твърди "България Днес", като цитира свои източници от вътрешното ведомство.

Още по темата

По неофициална информация заподозреният полицай заема висок пост в Главна дирекция "Криминална полиция" и срещу него в момента тече проверка.

Поставен е под денонощен контрол от агентите на "Вътрешна сигурност", които следят всяка негова стъпка и подслушват телефона му. Паралелно с това върви и проверка на имотното му състояние, банкови сметки. Под лупа са поставени близките и роднините му. Името му към този момент се пази в тайна.

Първите намеци за теч на информация от МВР към похитителите на Адриан се появиха в първите два дни от отвличането. С откриването на колата, в която е бил натикан богаташкия син, се появиха и първите косвени доказателства.

Според разследващите с използваната за отвличането "Шкода" се придвижват по-висшите полицаи от системата. В нея бил открит и син буркан. Автомобилът бе зарязан на около 2 километра от дома на Адриан и бе запален.

Освен вътрешната проверка срещу полицейския шеф, родните разследващи са потърсили съдействие на чуждите служби. Подозира се, че похитителите на Адриан са част от международна престъпна групировка, която работи на Балканите.

В редиците на бандата най-вероятно са участвали албанци и сърби, които са ветерани в престъпната дейност през последните 20 години.

Българските похитители предлагали в каталог потенциалните мишени, които са достатъчно платежоспособни да осигурят в кратки срокове колосални суми пари за откуп на близките си.

Вече са изискани досиетата на засечените по линия на балканската престъпност главатари и техните подчинени.

Припомняме ви, че Адриан Златков бе отвлечен пред дома си на 30 август. 25-годишният младеж е син на собственика на автокъща "Софауто" - Тони Златков. Той бе държан в плен 11 дни, а близките му платиха откуп, за да си го приберат жив и здрав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
41
 
! Отговори
Да бе да преди 6 години
Дори и ченгетата в МВР не са толкова ***, че да ползват за отвличане служебна кола със син буркан. Тия журналисти съвсем ни взеха за мезе...
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мутри се пуцали с други мутри и сега полицията им виновна, аман от мутри, нека се избиват и намаляват...
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Авторката,очевидно е много уведомена и знаеща.И като ,такава били се обосновава пред Драгия читател! Как се е стигнало до извода че са участвали хора като гърци,сърби и албанци!?Да хвърляш "брънка" без да се аргументираш неоснователно си е непрофесионално.Обществото живо се интересува и не е в негов ущърб да бъде дезимформирано по този начин.И вкарвано в заблуда.От чисти непрофесионални подбуди" просто да се чете".
16
4
 
25
 
! Отговори
В. Маринов преди 6 години
Родната полиция ни ....
15
3
 
59
 
! Отговори
НЕ преди 6 години
Имали някой който да се съмнява че МВР е разядено от корупция и бандитизъм!?
14
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не могат хората да разберат защо не проверяват имотното състояние на тези от нап?
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха и ков със служебната кола А?Аве,автора докога ще пееш басни и легенди?Точно висшиу полицай ще вземе служебната кола.О ще ьвъне на сърбите гърците и всичко що е на балканите.Ти хората за толкова ли *** и заблудени ги имаш?Кой е дал инфо от НАП какво е имотното състояние на този.И каква му е данъчната декларация?Някой служител и оттам.Много хора въртят бизнес но реално са на гола заплата.Собственика е съвсем друг човек.
12
5
 
6
 
! Отговори
9/11 преди 6 години
ниц младежът е пуснат на свобода па точно, майна, на найнилевън=9/11
11
4
 
36
 
! Отговори
Честен преди 6 години
дУбрУтрУ! След като мутра ни управлява, а даже е била и главсек в МВР, какво се чудите и маете.На някой да не му е станало ясно все още, че границата между мутрите и полицаите в последните години НЕ съществува?
10
10
 
10
 
! Отговори
до дека я докарааме преди 6 години
начи: 25-годишният младеж е сина у колата имало син бурканса разбрааме ли кой га е чел Винетутката, до сега сал син на тоьо, син на оньи и саде син буркан у игратаако одмъкнат керката на будката треа цел рейс маина да одвлачат и че им излезе по-ефтико, краднат от Бункя, щабът е у Бункя ...сите море са у Бункя
9
8
 
10
 
! Отговори
по буркана познаваме преди 6 години
ако у буркеня улада цела тиква, джа пипона и 8 кратуни е ясно къф е тоьо буркень и кой га е намешавил одвлачането, майна
8
3
 
54
 
! Отговори
boiko преди 6 години
Малоумно написана статия.Строго секретна информация от доверени източници?! Пълян смях! Син буркан може да се купи от всеки по-голям магазин за автоаксесоари! Дали на отвлечения му е било известно, че висшите началници в МВР се придвижват точно с Шкоди, че да има респект?! С тези си писанки може да впечатлите пияниците на село или хората в някой пенсионерски клуб! Че чак сърби и т.н. Глупости на ента степен!
7
2
 
58
 
! Отговори
всеки знае преди 6 години
Всеки знае , че във всяко престъпление е замесен бишв или настоящ полицай
6
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми много ясно че зад всички отвличания стоят Командири на главни дирекции то е ясно :)
5
5
 
51
 
! Отговори
Странно?!? преди 6 години
Ха, че то в кое организирано криминално престъпление в България няма замесени полицаи! Странното в случая е, че има разследване срещу полицай. Виж, това вече е новина... ако е вярно, разбира се.
4
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То министър- председателят бандит, държавата му бандитска, а искате обикновените хора да не са бандити!
3
3
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно, че полицаи са замесени иначе не става.
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив, много е странно и не бива така, това не трябва да бъде модел който да се налага като норма. Мнооого странно и лошо.
1
3
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаи са замесени в почти всички големи престъпления, така че нищо странно