Цената на ритника: 4500 лева и шведът Ралф си тръгва свободен!

Сундберг ще трябва да плати и разноските по делото – 583 лв.
Обновена: 26 сеп 2017 12:27 | 26 сеп 2017 12:08, Камелия Цветанова
134
Цената на ритника: 4500 лева и шведът Ралф си тръгва свободен!
Снимка: Булфото, архив

4500 лв. е глобата, която ще трябва да плати шведът, изритал камериерка в Слънчев бряг, Ралф Сундберг.

Прокуратурата поиска размерът на глобата да е 5000 лева, но съдия Йорданка Майска от Несебърския съд реши, че санкцията ще е по-малка.

Още по темата

Сундберг ще трябва да плати и разноските по досъдебното производство в размер на 583 лв. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Бургаския окръжен съд.

"Чистото съдебно минало на Сундберг не е смекчващо вината в това производство. То е основание за прилагане на член 78 А от НК", отбеляза съдия Майска.

Тя допълни, цитирана от "24 часа", че шведът така и не е признал вината си, а е изразил само съжаление.

"Той прояви липса на самокритичност и се скри зад алкохолното си опиянение", коментира още съдия Майска.

Делото в Несебърския съд се гледа по реда на член 78 А от НК, при който обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и получава само административно наказание.

Три са най-съществените предпоставки за този ред на делото: това са чистото съдебно минало на дееца, това, че за престъплението в което е обвинен Сундберг се налага наказание до 3 години затвор и че от престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди, обясни районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е и един от наблюдаващите по делото.

Не прокуратурата обаче, а съдът е определил делото срещу Сундберг да се гледа по този ред.

Адвокат Никола Атанасов от Софийската адвокатска колегия, който представлява Сунберг, поиска на клиента му да бъде присъдена глоба в минимален размер от 1000 лв.

Месеци преди процеса, Сундберг изяви желание да плати лечението, а и парична компенсация на ритната от него камериерка.

Плати ли? Кога? Колко? Кой ще отговори на тези въпроси?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Очевидное, че е налице предварително договаряне на несебърския съд със защитата на подсъдимия. И цената на договарянето замвюяна на минимум 3 г. Завор с 4500 лв глоба не ще да е само 4500 лв. За останалите пари питайте несебърките съдии. Ясно е, че камериерката ще обжалва присъдата , но тогава шведът ще си е в къщи, в Швеция. И тогава е в сила поговорката за бития и нещо друго...
118
0
 
3
 
! Отговори
4epa преди 6 години
VAPROSA E KOLKO SA VZELI PROKORORA I SADIATA !!!!!!! 30 000 EUR !!!!!!!!!!!!! TOI BRATMO NA 6VEDA GI BE6E DONESAL !!!!! A NA RITNATA JENICA EDNA 4A6A STODENA VODA !!!!!!
117
0
 
7
 
! Отговори
юрист преди 6 години
Кой е създал закона? В чл.78а Наказателен кодекс, се предвижда наказателната отговорност да бъде заменена с административно наказание ГЛОБА от 1000 до 5000 лева. При това обвинение- такова наказание.
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делото срещу шведът ритнал българска кавериерка, е антиреклама на българското правсъдие.
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съда в реклама за България по света фетиш бои и кво си поискате 2000 евра , ще сцепим туризма
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянСтана същото като с Калата, мир на душата му, Маричков... Наказание по български!
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от утре всеки чужденец , а и не само чужденец, ще може да пребие българин, ди а си плати 5 хилки за "кефа"този трябваше да бъде закован на максимума за такъв случай, за назидание !ако бях съдия - щях да го закова!
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чувствам се унизен, омерзен, предаден!
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и политици и съдилища всички продажници няма надежда за тази държава
110
0
 
7
 
! Отговори
избирател преди 6 години
С всеки изминал процес се доближаваме до държави,като Колумбия примерно.........
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е да престанем да лъжем, че в България има демокрация.Тук има комунизъм. Във всякак демократична страна със свободен и независим и обективен съд този щеше да лежи в затвора. Тук обаче се върши геноцид срещу българите вече 73 г.Защо да се променят нещата? За тези в които са властта, парите, законите, съда, всичко, е добре. Те не искат промени. Това, че България загива и българите бягат на Запада не ги интересува. Те си живеят добре и са недосегаеми.
108
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ако взима 3000 евро, значи за по-малко от една заплата може да си рита българи в главата.Я отидете в Швеция и ритнете някоя шведка така в главата, а после се оправайте с това, че сте пиян...Същото стана и в Германия, където ония "швед" ритна в гръб жена в метрото, осъдиха го и сега ще лежи. Ако беше в България щеше да му се размине.Проблемът е в тези като тази "съдийка".Няма рефирма в съдебната система и няма и да има. Не им отърва на червените съдии, политици, бизнесмени.Така им е добре
107
0
 
9
 
! Отговори
:):) преди 6 години
да видим колко Тв жу р на ля ще идат да и зададат неудибните въпроси, а прокуратурата ще обжслва ли, мсй за сега мълчи...
106
1
 
11
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Цената на ритника: 4500 лева и шведът Ралф си тръгва свободен!------------БОГ да пази Бг и изтрадалия ни народ, че то в нашата държава, друг който да ни защити няма!
105
1
 
2
 
! Отговори
Наглите преди 6 години
То наглите за Киров какво стана преди 4 месеца всички са на свобода.Печалба от 1мил. Лева и само 7 години затвор.Какво да направят за един шамар затвор???колко хора са пребивани всеки ден по улиците
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толерантнооооост.търпимоооооост. ако ще да ни се "изходят" върху главите "главенстващите "
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До probiВ Бг на първо място е собствеността- ябълката, салама, отверката, сливите, 5-те лева в джоба, шоколада- вещите са ИКОНА, светая светих.Човешкият живот не чини и пукнат грош.
102
0
 
17
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Ако някой открадне блуза за 5 лв- ще го тикнат в затвора за най- малко 6 месеца, ще плати всички разходи по делото, за своя адвокат и адвокат на потърпевшия. Ще го изкарат с много лошо минало, ще "намерят" в него наркотици, ще направят така, че повече никога и никъде да не го вземат на работа и какво ли не.Обаче скандинавецът, който можеше да размаже черепа на камериерката и да я остави на място, "минава" с административно наказание, сякаш е шофирал без книжка. Или заживял с непълнолетна
101
0
 
27
 
! Отговори
probi преди 6 години
България НЕ защитава достойно народа си, без значение какво образование има човек, какво работи, беден ли е или не.За българското " правосъдие " да не говорим.Толкова много примери има, че чак ме е срам!Обикновена българска жена, камериерка, нищо особено.Отвратително!
100
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялото лято ни занимавате с пиянската изцепка на този човечец, а сега вече и есента, стига сте ни занимавали с глупости ....