Кой изчисти картечницата? Кой уби редника в "Сливница"?

31-годишният Николай Тошев подготвял сватба с любимата си жена
27 сеп 2017 09:00, Златко Желев
191
Кой изчисти картечницата? Кой уби редника в "Сливница"?
Загиналият редник Николай Тошев. Снимка: "Монитор"

31-годишен редник загина нелепо при сваляне на картечница "Браунинг" и качването й на камион.

Николай Тошев от военно формирование 26 400-Благоевград загина след провеждане на планирани стрелби на полигон "Сливница", след като е бил прострелян смъртоносно и е починал на място, съобщиха вчера от прокуратурата.

Още по темата

Ден след ужасяващата трагедия стана ясно, че инцидентът е станал след извършване на проверка на оръжието и доклад, че картечницата е изпразнена, именно тогава и започнала подготовка за транспортирането й на военен камион.

В този момент обаче се произвежда изстрел, в резултат на който редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА-Пловдив, който осигурява стрелбите на полигона.

Пострадалият млад мъж е транспортиран с линейка към Военно-медицинска академия-София. По време на пътуването обаче лекарският екип е констатирал смъртта на редника.

Незабавно след получаване на съобщението, на място е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство, което трябва да отговори на два важни въпроса: Кой е извършил огледа на оръжието и как е произведен изстрела.

"Дисциплиниран, отдаден в професията си войник, слънчево момче", така лаконично коментира пред "Монитор" покрусения от новината командир на поделение 24 600-Благоевград под. Иван Иванов.

На 1 юни в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен редник Николай Тошев е придобил военно-отчетната специалност мерач-оператор на бронирана бойна машина /ББМ/ "Гардиън".

Миналата година той постъпва в армията като редовен военнослужещ в благоевградското поделение Преди това е работил като оператор в национална фолклорна телевизия. 

31-годишният мъж е роден на 30 юни 1986 година в Благоевград. Според негови познати той е подготвял сватбата си с любимата си жена.

Поклон пред паметта му!


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари