Кой изчисти картечницата? Кой уби редника в "Сливница"?

31-годишният Николай Тошев подготвял сватба с любимата си жена
27 сеп 2017 09:00,
191
Кой изчисти картечницата? Кой уби редника в "Сливница"?
Загиналият редник Николай Тошев. Снимка: "Монитор"

31-годишен редник загина нелепо при сваляне на картечница "Браунинг" и качването й на камион.

Николай Тошев от военно формирование 26 400-Благоевград загина след провеждане на планирани стрелби на полигон "Сливница", след като е бил прострелян смъртоносно и е починал на място, съобщиха вчера от прокуратурата.

Още по темата

Ден след ужасяващата трагедия стана ясно, че инцидентът е станал след извършване на проверка на оръжието и доклад, че картечницата е изпразнена, именно тогава и започнала подготовка за транспортирането й на военен камион.

В този момент обаче се произвежда изстрел, в резултат на който редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА-Пловдив, който осигурява стрелбите на полигона.

Пострадалият млад мъж е транспортиран с линейка към Военно-медицинска академия-София. По време на пътуването обаче лекарският екип е констатирал смъртта на редника.

Незабавно след получаване на съобщението, на място е заминал разширен разследващ екип начело с дежурния военен прокурор, дежурния военен следовател и служители на Военна полиция.

Образувано е досъдебно производство, което трябва да отговори на два важни въпроса: Кой е извършил огледа на оръжието и как е произведен изстрела.

"Дисциплиниран, отдаден в професията си войник, слънчево момче", така лаконично коментира пред "Монитор" покрусения от новината командир на поделение 24 600-Благоевград под. Иван Иванов.

На 1 юни в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен редник Николай Тошев е придобил военно-отчетната специалност мерач-оператор на бронирана бойна машина /ББМ/ "Гардиън".

Миналата година той постъпва в армията като редовен военнослужещ в благоевградското поделение Преди това е работил като оператор в национална фолклорна телевизия. 

31-годишният мъж е роден на 30 юни 1986 година в Благоевград. Според негови познати той е подготвял сватбата си с любимата си жена.

Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
24
 
! Отговори
Докторче преди 6 години
В бедрото има една много голяма артерия, наречена "бедрена артерия". Тя е продължение на коремната аорта. Поразяване той с нож, с куршум, води до бърза кръвозагуба.
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #17Твоята простотия е повод да те блокират и тук. Още при обучението в римската армия е казано, че рана в берото (отвътрешната страна) е смъртоносна.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онбаши, на теория е лесно.Вчера писах за загиналия ловджия след само една сачма в артерията. Няма къде да вържеш и стегнеш колан. Чак горе до чатала.А това тук е било много по мащабна рана.
14
1
 
19
 
! Отговори
Сол Жар преди 6 години
Празна пушка гърми веднъж на 100 години.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Непознаване на оръжието, или някой много е искал за сувенир патрон от Браунинг!?
12
27
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Не ми се връзват много неща.Картечницата стреля сама.После човека е ранен в бедрото, а умира на път за болницата. Да няма сърце в това бедро?
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно ли, 11? Да не би да са правили мостра и последваща поръчка. Надуха ни главите, че Сухопътните войски не са по малко важни от самолета. Ако някой е искал да провали рекламата? Помните ли американеца загинал при тестове на изстрели за РПГ на полигона на Арсенал? То така се прави. Показ, следва хвалебствен доклад от някой наш човек от бранша, одобрява се, сделката, парите, комисионната....
10
4
 
15
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
принципно мразя компетентните коментари и даването на акъл, но така и така малцина са като мене та ще си позволя и аз това безобразие - ранен в бедрото, това означава че е умрял от кръвозагуба през бедренната артерия (често се случва). ако не е било съвсем до таза това раняване, просто се стяга силно с колан над раната (не върху, а над) за да се прекрати кръвоснабдяването на целия крак. разбира се може раната да е била високо, така че няма да обвинявам никого в некадърност без да съм бил там
9
6
 
30
 
! Отговори
Свободен българин преди 6 години
С оръжието шега не бива. След проверката на инструктора и аз проверявам, за да съм сигурен. Така се научих, защото имах два инцидента, за щастие без последици. Жалко за момчето.
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #8И кой е виновен, че няма наборна служба!? С оръжията стават грешки, дори и най-опитните грешат.
7
7
 
12
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
Много нелепо!
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набор 1986 г. Не е служил наборна служба като войник.Направо от фолклорната телевизия и на полигона! Иначе хубав шарж със СВД ,,Драгунов'' на фона втори план някаква илюстрация в стил романите на Гюстав Флобер!
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърде жалко е когато точно такъв човек си отиде, съболезнования на близките и на жена му.
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браунинг....сещам се за Браунинг М2...12.7мм на 99мм патрон....това направо къса човешкото тяло като ***...не искам да си представям мъките и агонията. Мир на душата му!
3
74
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един промит мозък по-малко. Военен свестен няма. Това са комплексари.
2
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умисъл?!
1
21
 
5
 
! Отговори
ей, писателю преди 6 години
"... подготвял сватба с любимата си жена..." No coment