Адвокатът на Сундберг: Първо присъдата, после глобата!

И да искал, шведът не можел да плати парите преди 10 октомври
Обновена: 28 сеп 2017 19:00 | 28 сеп 2017 18:55,
11
Адвокатът на Сундберг: Първо присъдата, после глобата!
Снимка: Архив, Булфото

Ралф Сундберг, който изрита камериерка в Слънчев бряг, няма как да плати наложената му глоба от 4 500 лева преди 10 октомври, дори и да иска. Причината е, че присъдата му все още не е влязла в сила, а може да бъде и обжалвана.

Още по темата

"Все още не сме решили окончателно дали ще обжалваме, ще се съобразим със законовия срок. Няма как г-н Сундберг да извърши плащане преди окончателната присъда. Нека актът да стане окончателен и тогава да се разбере какво и в какъв порядък да се плаща", заяви пред "24 часа" адвокат Никола Атанасов, който представлява шведа.

Според него Ралф Сундберг имал нагласата доброволно да плати наложената му глоба.

"Дори това да не стане, съществуват процедури в Европейския съюз, по които се действа. Ние в България имаме специален закон, по силата на който когато има публично задължение на чужденец към нас, въпросната държава по искане на молещата страна изпълнява това, което е необходимо", коментира още Атанасов.

Според адвоката най-фрапиращото в случая с шведа било, че непрекъснато се правели асоциации с инцидента в Берлин, при който българин изрита жена в метрото. В онзи случай обаче българинът бил съден за опит за убийство, защото е имало реална опасност жената да загине.

"И в Германия, и в Швеция за това, в което бе обвинен Сундберг, наказанието би било единствено глоба", смята Никола Атанасов.

На въпрос дали Сундберг може да съди България за дългия си престой в ареста, неговият адвокат заяви, че това е възможно, но не е обсъждано засега.

Припомняме, че на 26 септември на Ралф Сундберг бе наложена глоба в размер на 4 500 лева и съдът отмени мярката му за задържане под домашен арест. На следващия ден след това Сундберг се прибра в родината си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тоя е ***, спор да няма, ама съм сигурен, че ще си плати глобата.
6
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 6 години
6VEDA SI E PLATIL SVOBODATA 30 000 EUR ,BRAT MU GI BE DONESAL!!!!!!! NA LETI6TETO NA VLIZANE GI E DEKLARIRAL NA IZLIZANE ZA 6VECIA NE E DEKLARIRAl SUMATA OT 30 000 EUR !!!!!!!!!!!!!! KADE SA EVRATA - PRI SADIATA !!!!!!!
5
0
 
5
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Следващата година, може и червен килим да му опънат на летището.
4
0
 
6
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Прокуратурата не е искала сериозно обвинение или съдът не го е допуснал.Бyлracиcтaн, неговите хора и техните съдии..
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако онзи дрогираният не си плати да го хванат адвокатчето и да плати в троен размер за тарикатлъка си! Ех защо нямам власт да ви покажа как се управлява държава. ХАН КРУМ ще им се стори бебе от забавачката!
2
1
 
24
 
! Отговори
БОЖЕ МИЛИ преди 6 години
БЪЛГАРИН РИТА В ГЕРМАНИЯ 2,5 ГОДИНИ ЗАТВОР, ШВЕД РИТА В БЪЛГАРИЯ НА СВОБОДА И ЩЕ ОБЖАЛВА МИЖАВА ГЛОБА !!
1
1
 
14
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Сега мекерето ще осъди Бг за това че са го задържали неправомерно.На запад не си играят с дребни суми.Ще ни лепнат 100х .евра.Този ще обжалва със сигурност и ще му отменят и глобата а камериерката дето ще го гони в Швеция да го съди то умряла работа.