Пуснаха под домашен арест баща, убил сина си в Пазарджишко

Мъжът ежедневно бил пиян, налитал на бой на родителите си
28 сеп 2017 17:37, Анисия Иванова
2
Пуснаха под домашен арест баща, убил сина си в Пазарджишко
Архив: Булфото

Окръжният съд в Пазарджик пусна под домашен арест 77-годишния Христо Присадов, който в събота уби с чук 54-годишния си син Илия. Драмата се разигра в пазарджишкото село Добровница в семейната къща на фамилията след поредния пиянски скандал, предизвикан от убития.

В хода на съдебното дирене стана ясно, че пенсионерите Христо и Гина Присадови били постоянно тормозени и бити от ежедневно пияния си син Илия, с който живеели заедно в къщата. В събота вечерта Илия се прибрал след поредния си пиянски запой. Родителите му по навик се били заключили на първия етаж на дома, заради постоянния си страх от тормоз.

Синът този път бил недоволен от храната, която му оставили в пристройка към къщата, в която живеел. Потърсил майка си с люти закани. Възрастната жена е с 85% процента инвалидност и е почти неподвижна, поради което бащата излязъл на двора да усмири сина си. Вместо да се успокои Илия ударил няколко пъти баща си в главата и тялото с юмруци.

Афектиран Христо Присадов взел чук и предупредил сина си да ги остави на мира, защото ще го удари. След като Илия не се вразумил баща му го ударил няколко пъти в главата с чука. Пренесъл падналия на земята Илия в пристройката и го сложил в леглото му.

Мъжът бил жив и започнал да повтаря, че му е студено, поради което бащата го завил и го оставил да спи. На сутринта го открил мъртъв и се обадил в полицията.

Пред съда Христо Присадов заяви, че съжалява за стореното, не е искал да убива сина си и разбрал какво е сторил едва на сутринта след скандала. Обвиняемият помоли да бъде пуснат под домашен арест, за да се грижи за тежко болната си съпруга и съдът удовлетвори желанието му, съобщава "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
vlady преди 6 години
В конкретния случай е уместно да се приложи член 118 - убитият е нападнал баща си, имало е риск от тежки последици и е извършил противозаконно действие.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна бащата е трябвало да го приключи този пияндурин! Да притесняваш старите си родители да чакаш на инвалидната си майка да те храни? Този ако го познавах аз щях да го приключа!