Съдиите към Нинова: Чия съвест поставяте под съмнение?

Настояват да се извини на съдията, когото е охулила
28 сеп 2017 17:15, Анисия Иванова
39
Съдиите към Нинова: Чия съвест поставяте под съмнение?
Архив: Булфото

Съюзът на съдиите в България /ССБ/ реагира остро на вчерашния коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова за ритната камериерка в Слънчев бряг и шведа, който напусна страната, без да си плати глобата.

Чрез отворено писмо магистратите поискаха от Нинова да се извини на съдията по делото срещу шведа Ралф Сунберг.

Чужденецът беше освободен от наказателна отговорност и му бе наложена глоба от 4500 лева. Той ще заплати и разноските по делото, които са около 600 лева.

Още по темата

Корнелия Нинова коментира в социалните мрежи, че иска да разбере името на съдията "унижил достойнството" и "оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв".

"Искам да знам мотивите му и да го питам - освен закона, какво му говори съвестта", допълва Нинова и казва, че няма да се съобразява с правилото политиците да не коментират съдебни решения.

От съюза на съдиите припомнят, че прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Ралф Сундберг за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и поясняват: "Съдът, спазвайки закона и приемайки за доказано обвинението, е освободил обвиняемия от наказателна отговорност и е наложил административно наказание в размер, близък до максималния. И прокурорът, и съдът са длъжни да съблюдават закона, а в него е предвидено, че в случай като този задължително следва да се приложи чл. 78 а НК".

От ССБ допълват, че съдът прилага законите, а не ги приема, което е работа на законодателния орган - парламентът.

"Чия съвест се поставя под съмнение тогава и по каква причина представител на законодателния орган си позволява превратни внушения за дейността на онези, които прилагат закона, приет от законодателя?!", питат магистратите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
пак да припомня преди 6 години
Преди 3,200 години фараон Рамзес III,победителя на "морските народи",получил оплакване за корумпиран съдия!Той наредил разследване,и с изненада установил,че в Египет почти всички съдии са подкупни!Без да се съобразява с БХК,Америка за България,Центъра за либерални стратегии,Института за изучаване на демокрацията,Евророма,фондациите на Сорос,и т.н..,той просто и ясно наредил на всички подкупни съдии да се отрежат носовете и ушите,и да се изгонят от служба!След това 30 год в Египет имало ред!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдия Чинова как? Защото ще ми преподава този семестър. Има слухове, че е зла..
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то ако Нинова имаше съвест нямаше да членува в БСП.
31
1
 
8
 
! Отговори
смях преди 6 години
Съвест,чест, ха ха,вия знаете ли как наричат съдиите Черните лебеди...
30
0
 
16
 
! Отговори
Сико преди 6 години
На българина в Германия ритнал жена в метрото дадоха 10г,а на шведа глоба и го пуснаха да си тръгне. Така както на убийци- пияни шофьори дават по 3-4год. Правосъдие , но българско
29
2
 
19
 
! Отговори
кога преди 6 години
А кога съдиите ще се извинят на народа на България,за безобразията и че докараха страната до хаос с техни решения?
28
1
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Добре се търси съвест в съдиите на защо не запитат прокурора защо не пледира опит за обийство извършен с особен цинизъм.Кажете името на прокурора защото той е взел парите
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правене е !
26
10
 
5
 
! Отговори
от народа... преди 6 години
Ако имаше независима съдебна система, тази трябваше да е във затвора, заедно със ментора си Р.Овч. с прякор Дългия инкасатор и Станишев - Съсела...
25
1
 
11
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Много просто.Това е хонорарен член.Получил хонорар, завел делото по друг член.Някои плащат една шапка пари, за да им преквалифицират деянието по друг начин или още по-добре, ако може да изкарат съденето нищожно после.
24
0
 
19
 
! Отговори
срам и позор преди 6 години
След всичките години на предателство и тежка корупция която съсипа страната съдиите имат наглостта да пишат декларации и да се възмущават!?с помощта на съдебната система и решенията на някой съдии беше ограбена България.
23
8
 
5
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Няма по-мръсно племе от *** - дай им само да плюят, да пречат, да рушат. Доказано от историята.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Наглите" към Нинова: Чия съвест поставяте под съмнение?Ми те добре си знаят, че нямат никаква съвест и от там нататък следва, че Нинова не е писала за тях. Затова се интересуват за кого е писала.
21
3
 
2
 
! Отговори
4epa преди 6 години
30 000 eur ZA PROKOROR I SADIA !!!!!!! NINOVA IA E MAKA ZA6TO TIA NE VZELA I CENT !!!!!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NAISTINA SADIITE V BALGARIOA NYAMAT SAVEST.
19
3
 
21
 
! Отговори
нали! преди 6 години
Нинова май още не разбрала, че съдиите са мафия, която печели повече дори от нарокотрафикантите!
18
2
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
И всичко това е описано в закона от тези, които са го приели. Съдията не може да си измисли наказание. Той налага наказанието описано в закона. Приема процедури, описани в закона. В България за бой са депутати и прокурори. Тоя защо е завел такова обвинение, а не за опит за убийство.
17
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съда е червен и Дебелата Берта е червена. Какво се правят, че се карат?Осъден комунист в България има ли?
16
0
 
26
 
! Отговори
КН версус ССБ преди 6 години
Думите на Нинова и на ССБ на един по-разбираем език:1) Българинът, който ритна жена в берлинското метро отива в затвора, получи ефективна присъда от 2 години и 11 месеца зад решетките2) Шведът, ритнал българка, получи глоба от 4500 лева, замина си, дори без да я плати
15
2
 
14
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Да се оправи съдебната реформа в България .Всички съдии трябва да се махнат и да се почне от начало.Там шуробаджинащината е повече отколкото в Хасково..Това е на корумпираната прослойка в българското общество.За да има независимо правосъдия Висшият Съдебен съвет трябва да бъде разделен на 2За Съдии и за прокурори и следователи.Иначе по този начин няма правосъдие съдии и прокурори са едно.Над 90 % процента са осъдителните присъди в страната за глупости хората си съдят в малките градове.