Бивш МВР-шеф плашил с убийство заради "Суджукгейт"

Веселин Колев притискал и вещи лица за неверни заключения
2 окт 2017 22:40,
31
Бивш МВР-шеф плашил с убийство заради "Суджукгейт"
Снимка: архив "Булфото"

Бивш полицейски шеф е привлечен като обвиняем заради заплахи за убийство към основен свидетел по "Суджукгейт".

Според обвинението на спецзвеното "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура - ексдиректорът на МВР в Добрич Веселин Колев отправил нецензурни думи към свидетеля. Той го заплашил и че ще го убие, ако отново свидетелства срещу Живко Мартинов.

Мартинов бе депутатът от ГЕРБ, принуден да напусне парламента, след като стана ясно, че е поръчвал тонове суджук от името на премиера.

Още по темата

Преди дни Колев насочил пръст към свидетеля, имитирайки насочен пистолет и му отправил заплашителни жестове. Това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се казва в съобщението на прокуратурата.

Колев ще отговаря и затова, че е принудил двама автоконтрольори в сектор "Пътна полиция" в областната дирекция на МВР в Добрич да не санкционират водач на микробус за извършено пътно нарушение и да не му съставят акт или фиш.

В хода на разследването са събрани доказателства и за още едно престъпление на Веселин Колев - през 2015 г. той подтикнал три вещи лица да дадат невярно заключение, а именно - да изготвят тройна трасологична експертиза по наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС.

На Колев е наложена мярка за неотклонение "Подписка". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Има си пищов човека - плаши! Аз със точилка гарги да плаша......
20
0
 
14
 
! Отговори
Кръчмаря преди 6 години
Баси полицейския шеф... интересно как са го назначили.
19
0
 
14
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Каква била разликата между полицаите и бандитите? Ами че бандитите поне не се правят на полицаи.
18
0
 
17
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
В ГЕРБ КАМЪК ДА ХВЪРЛИШ ПРЕСТЪПНИК ЩЕ УДАРИШ.НЯМА ПРАЗНО.
17
2
 
6
 
! Отговори
питанчо преди 6 години
Какви хора са заемали обществени позиции/ постове/, назначени от Бойко? Как шеф който ръководи борбата с/у престъпността извършва престъпления? Какво да очакваме от престъпниците?Бойко, нямате морално право да изисквате от другите това , което вие не сте !!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Теди - Защо не уважавате собственият си премиер ?????????ми, защото са клиенти на конкуриращата секта ("партия"), която не е директно на власт и затова не могат да крадат, не ги пускат, а така силно искат!
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да го пенсионираме по заслуги и да го обезщетим с 20 заплати. Да види той друг път ще прави ли така!дисциплинарно уволнение в МВР имало ли по високите етажи?
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е ГЕРБ да вземе превантивни мерки, като снеме политическото доверие от всичките си членове и симпатизанти. Така всеки заловен в нарушение, вече е бил наказан. Пък който няма друга работа, нека да удря в празното.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така " работят " в българската полиция... Облечени в униформа избиват комплекси, всеки е човек на някого и злоупотребяват във всичко и всички, тъй като са недосегаеми от назначаването си до пенсионирането си. Потомствена връзкарщина, прогнила от пороци и престъпления ненужна структура, обслужваща властимащите...
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази идиотска Българска черта? Като станеш властник и мамата да разкатаваш на подчинени и обикновенни хора, та дори понякога да са ти били приятели. Началникът е все и вся, нямаш право на собствен мнение.
11
4
 
43
 
! Отговори
Уеиш преди 6 години
Българската полиция е криминална организация която извършва всякакви престъпления. 89% от престъпленията се извършват от маангусти и полицаи.
10
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примиерът твърди че суджук не бил ял! А това кръвно от чушки ли се катери?
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А със суджур ще може ли да се плаща? А от чушмъта ще текне ли каймъ? Да не се наложи 9ти Септември да стане ден на суджука?
8
0
 
42
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Типичен похват за сплашване от страна на управляващата партия.Вижте им началника, той си е наложил властта то този начин-сплашване, отстраняване на неудобните, стигащи понякога и до физическо унищожение на непослушните. После живей свободно и спокойно - а дано, ама на дали...
7
2
 
19
 
! Отговори
men преди 6 години
защото не е собствен а на криптоефрейторите от туркестан, еСССР и хамериканистан, дружно служещи на ционистката клоака исраел и най вече защото погубва народа и родината си бахур бахар известен още като сфинету.
6
42
 
6
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Не мога да разбера какво толкова го обиждате човека, че ял филии с мас. *** то голямо престъпление, голямо нещо... Сега пък суджуците на цяла България изяде ли какво. Че аз съм изяла май доста суджуци даже и филия с мас съм яла . Е и какво от това ?Защо не уважавате собственият си премиер ?????????
5
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е наред, стига никой да не разкрива вожда, всички други са ще ги прежалим.
4
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото познавам системата, човека ще излезе, че е бил "временно афектиран" и не го е мислил сериозно ...
3
1
 
51
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Прекалено мутренски прийоми. Трябва да бъде наказан подобаващо този МВР шеф, но не вярвам това да се случи.
2
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЩЕ ЕДИН КРИМИНАЛЕН ПРЕСТЪПНИК ОТ ГЕРБ.ВСЕКИ ДЕН ЛЪСВА ПО ЕДИН ПРЕСТЪПНИК ОТ ГЕРБ, ВСЕКИ ДЕН СУДЖУЦИ.