Боршош сключил 15 неизгодни сделки - PR, юристи, сайт

Прокуратурата повдигна още 2 обвинения срещу него
3 окт 2017 17:00, Анисия Иванова
16
Боршош сключил 15 неизгодни сделки - PR, юристи, сайт
Архив: Булфото

Специализираното звено "Антикорупция" повдигна още две обвинения на бившия директор на НДК Мирослав Боршош. Те са за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни сделки, съобщиха от Прокуратурата.

Прецизирано е и първоначалното му обвинение – за нецелево използване на средства, отпуснати в периода от 23 август 2016 г. до 26 юни 2017 г. за eвропейското председателство, след като допълнителната съдебно-икономическа експертиза е показала, че близо 3,5 милиона лева са изразходвани по дейности, които не са свързани с eвропредседателството.

Още по темата

В хода на разследването са събрани доказателства за умишлена безстопанственост, от която са последвали щети за НДК в общ размер на 389 624,82 лв.

През 2015 г. Мирослав Боршош е сключил договори с адвокатски дружества при назначени юрисконсулти, за изработване на уеб сайт и изготвяне на технически паспорти, при съществуващ интернет сайт на НДК и изработени два технически паспорта на сградата.

От събраните и анализирани до момента доказателства е установено, че Боршош съзнателно е сключил 15 неизгодни сделки, от които за НДК са настъпили значителни вреди в размер на 94 740 лв.

Договорите са: 6 за PR-обслужване, при назначени в НДК 4-ма служители за тази дейност, и 9 с адвокатски дружества за представителство пред съдебни органи при наличие на двама щатни юрисконсулти в дружество, уточняват от прокуратурата.

Без промяна остава обвинението в безстопанственост, свързано със сключения договор за оперативен лизинг за отдаване под наем на лек автомобил "Лексус", от което за НДК са настъпили щети в размер на 28 399,61 лв.

Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По какъв начин се доказва "неизгодна сделка"? ПОнякога е по-изгодно да купиш нещо по-скъпо, но да имаш сигурност, гаранция и пр. Това са безпочвени обвинения, ще видите, че в съда ще отпаднат.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, обаче е под крилото на Банкянския Суджук, както и Добрев, така че медиите и него сега ще го изкарат герой и няма да върне нищо от откраднатото.В Тикволандия е така.
13
1
 
10
 
! Отговори
Ха преди 6 години
А кой назначи това лице в НДК,и го пазеше?ГЕРБ какво ми се мишкотите.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са кокошкарски суми.На фона на няколко десетки милиона за ремонт, 400 хил са 2-3%.Това е в рамките на нормалното.Каквото и да предприемете, сметките ще ви излязат с +-10%
11
0
 
11
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
Тоя,защо не е в ареста? У нас вкарват в затвора само кокошкарите а тия,дето папкат на едро,си живеят спокойно и недосегаеми.Това си е практика в България.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май е паднал от матрака на социоложката?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тарикатите ги познавам само по лисичата им физиономия! На този не бих поверил и метла за метене камо ли някакво голямо учреждение в което се делкат милиони. Особено като му чуя еврейското име и направо ще го пратя при свети петър а те са му поверили висок пост. Този дето го е издигнал в главата си сигурно има бръмбари червена книжка в малкото джобче на сакото или пък е прочел Винету!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооооопс! Балоните се пукат, надувайте, момчета да станат на парчета! Пук!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борша трябва да се преименува, с това руско име е срам за френдовете от ОО, десебе и седесе. Да се преименува на Макдоналдс. Сделките са били изгодни, защото приятел в нужда и сделка се познава.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишете невероятни глупости. Боршето нито е човек на Станишев, нито е обикалял с млади момичета. Другаде е причината, ама нали сте ми смърдящи ***-няма да знаете. Питайте работодателя ви от "Позитано" 20 ако още е в съзнание, да ви ги обясни тези неща, преди да пишете кретении. #3 ви е подсказал за какво става дума.
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боршош беше човек на Станишев, не случайно крадеше като него.
4
3
 
17
 
! Отговори
НДК мафиот преди 6 години
Ей това тарикатче направи доста поразии там, но се знае че не без знанието на омбашията в Банкя! Много дразнеше лекенцето, демонстрираше лукс, придружаван от хубави млади момичета, на които се отплащаше щедро! Едната май художник го раздаваше, управител галеристка стана и т.н. Червени номенклатурни кадри,нищо повече... вече даже и не се учудвам! Мафия,назначена мафия! Гнус!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момъкът изпадна защото загуби влиятелна партньорка в будуара.
2
0
 
19
 
! Отговори
уникален талант преди 6 години
Не ми се мисли, колко пара струва смешното лого за председателството.
1
3
 
11
 
! Отговори
Герб преди 6 години
до гроб