Директорът, обвинен в блудство, остава под "домашен арест"

Ще бъдат повдигнати и други обвинения, заявиха от прокуратурата
3 окт 2017 17:23,
28
Директорът, обвинен в блудство, остава под "домашен арест"
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Бургас остави под домашен арест директорът Христо Радев, който е обвинен в блудство с непълнолетно момиче.

Още по темата

Прокуратурата протестира определената от съда мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо него и поиска "задържане под стража". Въпреки настояването на държавното обвинение училищният директор да бъде върнат зад решетките, окръжният съд потвърди вече наложената му мярката и Радев се връща в дома си в Ново Паничарево, пише "24 часа".

"Извършени са нови действия по разследването, които категорично подкрепят обвинението. Не само ученици, но и в училището са знаели за действията на директора Радев. Разпитани са учители, които са потвърдили тези факти. Те са били наясно от миналата година. Родителите, както и учителите, са неглижирали въпроса. Едва сега след задържането на Радев са имали смелост да го заявят. Всички свидетели имат пряка зависимост от Радев - вътре в самото училище и семействата, от които са децата. Те се страхуват от него", заяви говорителят на районната прокуратура в Бургас Христо Колев.

От прокуратурата заявиха, че срещу директора Христо Радев до дни най-вероятно ще бъдат повдигнати още обвинения за други момичета, с които е блудствал, но не уточниха за колко деца става дума.

В съда днес стана ясно, че са разпитани нови трима свидетели по делото - две учителки /една бивша и една настояща/ от ОУ "Хр. Ботев" и момиче на име Гинка. То също твърдяло, че директорът му посегнал преди около година.

"Ромите се държат, затова свидетелите срещу мен стават повече. Всичко това е нагласено. Живея от 25 г. в селото, никой не се страхува от мен. Напротив, винаги съм бил медиатор при възникване на конфликт. А децата с нищо не зависят от мен, зависят от учителите си, които им пишат оценките. Пари на никого аз не съм предлагал, но бащата на Радостина /момичето, за което е обвинен директора - б.р./ лично ми каза: "Аз имам 10 000 лв., ще те осъдя", защити се директорът.

58-годишният мъж бе обвинен за блудство с 14-годишната Радостина миналата седмица. Тезата на обвинението е, че училищният директор е целувал и галел дупето на момичето в кабинета си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
хммм преди 6 години
е как хем е блудствал, хем не ги е мушкал. Нали само ги е пипал, това не е блудстване, думата има съвсем различно значение. Нещо много модерно стана разни муpгави да се оплакват от директори и кметове. Как все на тях им се случва не знам.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А слагате ли ги на коленете си , има си норми в това общество
22
3
 
1
 
! Отговори
притеснен преди 6 години
Ако някой види как моите ученици ме прегръщат вкупом и ми се радват едвам се задържам на краката си,какво ли ще пишат и каква ли присъда ще получа?! Умът не ми го побира какво може да се върти в главата на хората,изобщо!!!
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И освен това, 14 годишните булки са си отделен казус и това че някое момиче е било омъжено и изнасилено, не значи че всеки който го срещне може безнаказано да го изнасилва, нея или произволно друго момиче от същия етнос. Няма работа директорът да остава насаме с тинейджърки. Всъщност няма работа да остава с никой малолетен насаме и да го пипа и да му говори мръсотии. Особено ако момичето е проблемно - ми да викне една учителка за свидетел, какво ще стои сам с нея.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера коментарите долу.Абе вие сърца нямате ли, нямате ли близки от женски пол, просто не ми е ясно. При толкова много свидетели, при аудио-записи, и вие си продължавате с глупостите, че било изфабрикувано.Какво е изфабрикувано?Професор в университета на 65 пипаше коленете на състудентките ми,кой ви каза, че мъжът като мине 50 и става безопасен? И когато ситуацията му е множество свидетели + запис, срещу думата на потенциален педофил, ако не бяха шведи вие на кой щяхте да повярвате?
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересна работа хиляди коментари , натопен ли е , виновен ли е - обикновените хора се надявяме на обективно разследване ,но защо не се коментира следното , цяла България знае за 14 годишните "булки" това е нарушение и на закон а и на конституция значи , ако директорът е блудствал- съд ами героите забременили тези 14 годишни - те къде , за тях защо не се пише и коментира бащата на момичето като е толкова морален а и там жената която я посъветвала за записа - да кажат в ге.т.о какво става
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи букаке?учител по география
17
4
 
1
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
А дали и е *** цииганзката миризллива миндджа?
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия "свидетели", които не са очевидци, а някой нещо им е разказал?
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перверзник е, виждате ли как гледа!
14
4
 
2
 
! Отговори
стейси преди 6 години
Такива като тоя налитат на слабите и усещат страха , а в очите на тоя чета безнаказаност , направил го и дано да се докаже да го видя тогава.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината махала й е правила букаке на Радостинка, ама сега голямо правене!!!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Евроантлан тик!Ако бе барнал дьщеря ти за задните части и бе и пуснал един мазен език какво ли ще ше да напишеш си остава загадка!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак детенцето се разминало с едно две целуфки и обарвания по бузките! Имак като го гледам на снимката се вижда в очите му една некотрилиуема болест.
10
1
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
*** искат да измънкат парички.
9
1
 
4
 
! Отговори
стейси преди 6 години
Преживяла съм го, преди 34 г учителя ми по трудово ни слагаще да сядаме на коленете му ,а с жена си бяха колеги и дори тя го заместваше разбирах че не е редно бях на 11г ама на кого да кажа , кой ще ни повярва.Иначе все избираше " по- развитите " та рядко попадаше на мен. А този човек беше уважаван и ценен , почина преди 5г и признавам си почувствах облекчение
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направили са му политическа "мечка" на директора. Ромите си мислят, че всички са з00фили и някой се интересува от тях. Решението - всички роми обратно в Пакистан и Индия и да се радват на демократично и безплатно образование.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е интересно какво е записано на телефона? Само гласа на момичето или и на директора? Ако няма гласа на директора а само момичето се чува това означава че е инсценировка. Ако се чува гласа на директора и на момичето пак може да е инсценирано като момичето го подтиква към блудствени действия без директора да е правел нищо. Мисля си че компетентните органи трябва сериозно да разследват и да разберат кой лъже? Не мога да си представя 58 годишен човек да посегне на 14 годишно дете!
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицето на този гнусар ми изглежда като достатъчно доказателство.
5
4
 
14
 
! Отговори
коняк преди 6 години
14 годишна е вече стара мома