Съдът подхвана кмета на Септември, крил данъци

Не бил е платил ДДС от продажбата на горива за 115 106 лева
Обновена: 9 окт 2017 18:56 | 9 окт 2017 18:52, Камелия Цветанова
15
Съдът подхвана кмета на Септември, крил данъци
Снимка: Община Септември

В окръжния съд на Пазарджик започна дело срещу кмета на община Септември Марин Рачев за укриване и неплащане на данъци в особено големи размери.

Според обвинителният акт в качеството му на едноличен търговец през периода от януари 2005г. до септември 2006 г. Рачев е укрил и не е платил ДДС от продажбата на горива в размер на 115 106 лева.

Според обвинението това е станало като не всички приходи от продажбата на бензин, дизел и газ в обектите му са били декларирани по надлежния ред и за тях не е платено ДДС. Престъплението е установено с ревизионен акт от 2011 година.

Самият Марин Рачев заяви, цитиран от "24 часа", че е доволен от започването на съдебния процес, защото на него ще докаже невинността си.

Той обясни, че през 2010 г. при ареста на тогавашния шеф на БОП в Пазарджик Георги Грозданов са били обискирани и неговите офиси и е иззета счетоводна документация. Това е станало по обвинение, че служителят на МВР е рекетирал предприемачи, които са имали делови отношения с Рачев. По-късно Георги Грозданов бе оправдан по всички обвинения.

През 2011 г. на Рачев обаче е направена данъчна ревизия, на която той твърди, че не е успял да предостави всички си документи, защото те са се намирали в Софийска градска прокуратура. Вследствие на това му е бил съставен ревизионния акт за неплатено ДДС.

Преди даване ход на делото съдът прие за разглеждане и граждански иск от НАП срещу Марин Рачев за главница от 115 106 лв., като точният размер на дължимите лихви по тази сума ще станат ясни по време на следващо заседание на процеса.


15
Още от
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
жител на град СП преди 2 месеца
Идете и вижте колко подобрения е направил в целият град -Зависта на хората е много-голяма може би мундарите са тези които искат да го злепоставят Кои бивш клет на Септепври е направил толкова подобрения в градани!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
някой си преди 2 месеца
Когата човек си гледа работота все ще се намерят боклуци да му подлеят вода-Яд ги е,че човека успява да направи толкова много неща за целия Септември
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми то в ГЕРБ няма честни хора. Това е аксиома.
Самата партия ГЕРБ е създадена като корупционна конструкция, предназначена за крадене на европейски пари, но пътем забърсват всичко друго, до което се докопат.
13
0
 
0
 
! Отговори
НЕ Е САМО ТОВА преди 3 месеца
КАТО ЗА ШАЙКАТА, ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ПО-ДЪЛБОКО. ТОВА Е САМО РЕЗУЛТАТ ОТ ПЪРВАТА КОПКА.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зящо мислите бавят от толкова време информатизирането на администрацията.
Ако всичко е по електронен път, като натиснат копчето и ще са наясно кога и какво е платил- сега ще ми ходят по дела !!!
На мен от 10 години ми търсеха едни данъци в две различни данъчни администрации- сега като ги вързаха в една система и гледам че ме отписали от едната.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Решението е, ревизия на всяко физическо лице, на държавна хранилка. Във всяка нормална държава, тези некадърници са по тихи от водата, а тук се имат за недосегаеми,начело с корумпираните шкембета. Само като се сетя оня бунак, как се оправдаваше с тъща си,имотната.
10
0
 
1
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 3 месеца
Ама той е братчет на кмета на Симитли и сега ше има кръвосмешение.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен

Prosto ne slushka choveka:)
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ами и кметовете по селата в общината и те са едни търтеи че свят да ти се завие от тез некадърници
7
1
 
7
 
! Отговори
асан преди 3 месеца
да му се конфискува имущество за половин милион.В България поне 50 % от данъците не се плащат, тъй като не се декларират точните приходи.И ето резултат-пенсии под 200 лева.
6
0
 
1
 
! Отговори
До пожелание преди 3 месеца
Минимум и без съд, и пак ще са на печалба
5
0
 
11
 
! Отговори
пожелание преди 3 месеца
Всеки кмет да прекарва след мандата си 5 год. в затвора !!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От Герб е, да!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мазна герберастка физиомутра.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Големи размери ? Че то това не е и един мерцедес ...
1
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дребни местни червенотиквеничковчета.