Спас от Кочериново или FB Александър търсен още от 2012 г. за измами

Бил обявен за международно издирване, че и през Шенген
Обновена: 13 окт 2017 16:50 | 13 окт 2017 16:42, Камелия Цветанова
76
Спас от Кочериново или FB Александър търсен още от 2012 г. за измами
Снимка: Facebook

Спас Василев от Кочериново, представял се като Александър Николов - мъжът, действал с фалшив профил в социалните мрежи и така измамил стотици с уж евтини самолетни билети, вече е в ареста с повдигнато обвинение. 

Още през 2012 г. той е обявен за общодържавно издирване за установяване на адрес, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

Мошеникът е отведен в Софийска районна прокуратура и му е повдигнато обвинение за измама, като Районната прокуратура е разпоредила задържане до 72 часа.

Срещу него има започнати разследвания в София, Благоевград, Дупница и Варна.

Арнаудова допълни, че от ГДБОП са започнали преди повече от месец предварителна проверка по сигнали за измами в социалната мрежа от Александър.

Така че има четири досъдебни производства в Софийска районна прокуратура, Районна прокуратура – Благоевград, в Дупница и във Варна.

Спас е бил търсен, но не бил откриван по всички тях и през 2012 г. е обявен за общодържавно издирване за установяване на адрес.

"Междувременно, след проверка установихме, че през 2016 г., по искане на Софийска районна прокуратура, лицето е било заложено за издирване в Шенгенската информационна система“, каза Арнаудова.

Измисленият образ от Спас успя да измами десетки в социалните мрежи.

В приятелската му листа във Facebook присъстват дори политици и дипломати.

Над 40 души са излъгани от мъжа, който в социалните мрежи се представял за Александър Николов.

Той обещавал евтини самолетни билети, които жертвите му не получавали.

Част от тях предоставили лични данни и данни на кредитните си карти и се оказали с източени суми.

Според изчисленията на жертви Спас е изкарал над 30 хил. лв. от далаверите си.

В капана му са се хванали служители на прокуратурата, учители, негови близки.

По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев го нарече калпазанин и обвини хората, които са станали негови жертви, че са искали да "минат метър" с евтини билети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Циник до 21 преди 6 години
Есхибиционизъм - безобидна болест на сексуална основа, болният обича да се показва гол!Никога няма да се съглася, че е нормално - куцо, и сакато - да точи лиги по privat живота ми!Дотам я докарахме - онанисти...педофили...и всякаква сг ан да се лезят из нета!
21
2
 
4
 
! Отговори
рветеер преди 6 години
Аве, кой е реално човекОт от снимките? Някой знае ли?Бай Спас го разбрахме вече, за него ясно.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този селчо е лакмуса на българа*шкото IQ.И макар че за мен много отдавна е ОЧЕВАДНО "качеството" на този НЕКАЧЕСТВЕН народ то такива моменти като "спас от село" и "Боко от Банкя" ме въздигат д о небесата.Виж им упраниците и не питай колко много са прости българите......
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникDDD, браво. Особено ми хареса термина ексхибиционисти, чак ме е яд че не се сетих пръв))
18
2
 
2
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Да ама не е продавал парче от Луната, нали? Не, не ме кефи! :)) И тоя се имал за измамник! А стига, де! :)) Абре, Дж.Сорос какъв се води щот ми се чини, че спас е уловил на кукичке точно групичката на сорос!
17
1
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Българският Киану Рийвс - много ми стана симпатичен. Есхибиционистите във Фейсбук са си намерили майстора. Без акаунт във Фейсбук - вече едва дишам...много ми е терсене, че не мога да постна актови снимки на детето ми...и, че половината свят не е чувал за личния ми живот!Особено се смущавам, че американските служби не могат да качат личните ми неща на някой хард.
16
2
 
6
 
! Отговори
Министъра преди 6 години
Този е калпазанин.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министъра ни осведоми, че ние сме виновни. Оставете момчето.
14
1
 
3
 
! Отговори
фалшиф анфас преди 6 години
"...действал с фалшив профил в социалните мрежи и така измамил стотици с..."Аз веднага ще се запитам, ако нямам профил във FB престъпление ли е? И правенето на фалшиф профил престъпление ли е?
13
1
 
19
 
! Отговори
ей преди 6 години
Полицията го търси от 2013 а съседи казали на журналистите че често го виждали да се прибира на село,полицията не работи и се замита този факт.Докога хората ще вършат работата на МВР?
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саполивия Ушев вместо НЕЗАКОННО да слухтори във акаунтите на хиляди българи във Фейсбук , Вайбър и Месинджър, за да има какво да плямпа като се запие като *** в работно време, да беше свършил това, за което му плащаме тлъстата заплата. А нищо чудно продажните Шопари да са в схемата.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен "протестър" ...
10
1
 
18
 
! Отговори
Tzetzy преди 6 години
Не разбирам защо тази тема е толкова раздухвана.В момента има 3 новини на първа страница за този Спас.В интернет има хиляди подобни на него и много много са българи. Единственото за мен обяснение е, че много журналисти са измамени и затова се отделя такова внимание на тази тема иначе това не е нито новина, нито нещо важно.Мнението ми за излъганите хора е същото като за бабите хвърлящи пари през балкона даже тях малко по-вече оправдавам, поне са лъгани че правят благородна постъпка.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се забрани фейбук. Защо в Северна Корея няма такива измами? Щото нямат такъв клюкарник.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко хубаво, но не разбирам защо навскяйъде разпространяват снимките му от фейсбук, за които се оказа, че не са негови. Все пак така се злепоставя реална личност, която може би дори не е разбрала в какво са го забъркали...
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е ясен. Какво правим с близо осемте милиона за редене на съществуващи павета по "Дондуков" и след ремонта, колата ми отново се движи по нещо като Гуланските възвишения!
6
2
 
2
 
! Отговори
k9 преди 6 години
такава глупост не бях чел
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДодоСъщото важи и за селянката от Самоков.
4
2
 
8
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Бил е от протестърите .... И сега тея дето се подиграваха на баичките дето им хвърляли пари ги измамиха.........Май писал в Webcafe/......Абе класически евроталантик престъпник
3
1
 
17
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Спас от Кочериново, та Спас от Кочериново! Защо трябва да му ср споменава нон-стоп произхода?! Защо например като се пише за Мария Габриел не се пише Мария Габриел от Гоце Делчевско, примерно?! Или може ни Спас е по-голям крадец от Мария Габриел?!