Арестуваните полицаи събирали такса, 2 бона от дилър

Обвинени са за разпространение на наркотици и подкупи
Обновена: 16 окт 2017 13:55 | 16 окт 2017 13:52, Анисия Иванова
30
Арестуваните полицаи събирали такса,  2 бона от дилър
Архив: Булфото

Специализирана прокуратура обвини за разпространение на наркотици и подкупи двама полицаи от звено за противодействие срещу дрогата. Те са задържани снощи при спецакция, съобщиха от прокуратурата.

До задържането им двамата работели в 7 РПУ по линия на противодействие на разпространението на наркотици.

Служители на "Вътрешна сигурност" обаче, започнали да ги следят от юли по данни, че самите те разпространяват наркотични вещества. Снощи двамата полицаи са задържани веднага, след като получили подкуп от 2000
лева, предварително "белязани" от разследващите.

Още по темата

Събраните до момента доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични вещества на наркодилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район.

Едновременно с това служителите събирали от всеки дилър по 2000 лева "такса спокойствие" месечно. Онези, които отказвали да плащат таксата, били заплашвани, че ще ги задържани, че срещу тях ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства.

При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от служителите са намерени и иззети разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест, става дума за амфетамини.

Окончателно заключение за съдържанието на таблетките предстои да даде назначена по случая експертиза.
Двамата полицаи, единият от които е с дълъг стаж в МВР, се стараели да действат при пълна конспиративност. Комуникирали с "подопечните" дилъри единствено чрез интернет приложения и "прави" телефони, използвани само за връзка между тях.

Утре прокуратурата ще поиска постоянното им задържане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
14
 
! Отговори
Бойко Суджука преди 6 години
Аре бе, голема работа сега па и вие! Полицаите немат пари за униформи, със скъсани кубинки и *** ходат, заплатите им малки, само по 1.500 лв, голема работа, като са си изкарали по некой лев момчетата! Предлагам место по 20, да им плащаме по 30 заплати накуп като се пенсионират, а и место на 45г, да се пенсионират на 40! Хич не им е леко!
7
2
 
15
 
! Отговори
цирк мвр преди 6 години
На фона на тежката корупция в полицията, МВР залавя по 2-3 на година и си прави пиар,срам и позор.
6
2
 
11
 
! Отговори
лудост преди 6 години
В полицията от години е пълен бардак,корупция,бандитизъм,безнаказаност,няма ред и дисциплина всички го знаят това но в МВР се правят на луди и не взимат никакви мерки за решаване на проблемите и даже имат наглостта да искат увеличения на заплатите,за какво?
5
1
 
16
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Де да бяха само тези двамата....целият наркотрафик се контролира от тези които са призвани да ни пазят.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ще вземат ли по 20 заплати или не?
3
0
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Интересно сега какви "такси "ще прибере справедливия български съд от прегрешилите за да бъде по снизходителен в решението си
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как беше песента на оня потният? Нашата полиция ни пази? Ама разбира се че ни пази бандитите да не влязат в затворите!
1
0
 
33
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ми така ще е....като сте ги оставили сиромасите на една келява заплата!Как беше девиза на американската полиция?"Да защитава, и служи!"Защитават...служат...та са си протъркали коленете и лактите!