Монахини дали подслон на крадец, той им отмъкнал 7900 лв.

Съдът реши: 4 г. затвор за кражба от манастира "Св. Никола"
16 окт 2017 15:10, Анисия Иванова
10
Монахини дали подслон на крадец, той им отмъкнал 7900 лв.
Манастирът "Св. Никола". Снимка: Булфото

Окръжен съд – Велико Търново постанови четири години затвор за 44-годишен рецидивист, откраднал пари от манастир. Той е осъден също да заплати на пострадалите обезщетение в размер на предмета на престъплението - 7900 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура-Велико Търново.

Делото е разгледано от съда по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се признава за виновен и приема за верни фактите, изложени в обвинителния акт.

Кражбата станала на 8 декември 2015 г. от манастир "Св. Никола“ в с. Арбанаси. Емил И. откраднал от монахиня 7900 лева, собственост на манастира.

Обвиняемият е осъждан с деветнадесет влезли в сила присъди за извършени престъпления. През 2013 г., докато изтърпявал ефективно наказание лишаване от свобода в затворническо общежитие във Велико Търново, се запознал със свещенослужител към БПЦ, който на доброволни начала посещавал затвора.

След като бил на свобода, Емил отишъл при свещеника и го помолил за помощ, защото нямал къде да живее и какво да яде. Свещеникът се свързал с монахините от манастир "Св. Никола" в с. Арбанаси и ги помолил да му осигурят храна и подслон, а той ще им помага с работа в манастира.

Двете монахини се съгласили да го приемат. Мъжът се справял добре с работата, която му възлагали и не създавал проблеми. Докато пребивавал в манастира, забелязал, че в стаята на монахините се държат пари.

На 8 декември, след като монахините излезли от манастира, решил да влезе в стаята и ако намери пари, да ги открадне. С помощта на отвертка разбил заключената врата, претърсил помещението намерил парите, взел ги и напуснал манастира.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО ? преди 6 години
Осъждан с 19 влезли в сила присъди и е на свобода ?!? Егати праводъдието в България. Егати системата, полицаи, прокурори и съдии щом такъв "човек" не е в затвора ЗА ПОСТОЯНО.
7
0
 
11
 
! Отговори
???????????? преди 6 години
Не мога да разбера защо не копираме полезните неща от онези, които постоянно избираме за наши "Големи братя", ами подражаваме само на безполезните и вредните им привички?Защо не приемем закон като в САЩ? Щом като два пъти е осъждан за едно и също престъпление, хванат ли го трети път, да лежи до живот?Този с 19 присъди не се е поправил, защо го пускат на свобода да продължава да върши мерзости? Да ограби онези, които са му направили добрина, това човек ли е?
6
6
 
5
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Монахините да не са студентки та на 8декември са излезли на купон.И бандюгате е отнесъл кинтите.
5
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко ми е ясно само едно не. Нямаше ли мъжки манастири че са го пратили в женски? Монахините сигурно са били на преклонна възраст иначе щеше да им открадне и девственоста.ХА ХА ХА ХА ХА!
4
13
 
8
 
! Отговори
Няма няма преди 6 години
До 2 АнонименВ тази бедна страна няма Господ.Ако имаше тази страна нямаше да е в криза и мизерия 1335 години.
3
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направи добро за да изядеш л...о.Не напразно този е рецидивист(19 присъди)-не разбира от добро.За такива само денонощен тежък труд на хляб и бода.
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господ бави,ама не забравя!!!Рано или късно ще получи справедливата си присъда!
1
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пари ли са дали?