Ценко Чоков не ще да сдава властта, иска си да е кмет

Той обжалва решението на ОИК, което прекрати правомощията му
23 окт 2017 13:10,
28
Ценко Чоков не ще да сдава властта, иска си да е кмет
Снимка: архив "Булфото"

Ценко Чоков иска отново да е кмет и обжалва последното решение на ОИК Бяла Слатина, с което бяха прекратени предсрочно кметските му правомощия.

Оставането на Чоков като кмет на Галиче докато е в следствения арест бе обявено за незаконно с решение на административния съд във Враца. След множество съдебни перипетии Върховният административен съд остави в сила решението на врачанските магистрати.

Още по темата

Понеже решението на върховните съдии не може да се атакува като окончателно, адвокатите на Чоков го посъветвали да оспорва определението на общинската избирателна комисия в Бяла Слатина, пише "24 часа". ОИК пък се позовава на окончателното решение именно на ВАС.

Макар и казусът да изглежда заплетен, от врачанския административен съд смятат, че предявената от Чоков жалба е редовна от формална страна и е постъпила в установения от закона срок.

Чоков имал и правен интерес от обжалването, поради което жалбата му била процесуално допустима.

За да се произнесе съдът и по основателността и, с определение делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание в сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде на къде някой ще казва кой да е кмет на Галиче като галичани единодушно са го избрали? Къде отиде демокрацията и принципът на самоуправление? Свобода за Чоков!!
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кмета се избира от селяните мандата му е 4 години, не могат да го мръднат с топче защото съдебната система е прогнила и смърди на суджуци, а съдиите са неграмотни.
3
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Референдум за независимост на Галиче!!!!
2
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чоков е легитимно избраният кмет!! Нека покани Путин на помощ с неговото ВКС да наложи справедливост!!!
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този пич се държи и с нокът за скалата. Искам да видя млада, засукана съдийка, която му настъпва с токчето на обувката пръста в решителния момент и Чоков полита надолу...