2 г. затвор за каналджия, прекарвал афганистанки в Гърция

За тази "услуга" получил 1000 евро от бежанките
25 окт 2017 18:16,
6
2 г. затвор за каналджия, прекарвал афганистанки в Гърция
Снимка: pixabay.com

Каналджия от Петрич получи 2 г. затвор и 10 хил. лв. глоба от районния съд в граничния град, пише "24 часа".

Иван В. бил заловен с две афганистанки на 4 април тази година около 22,30 ч в района на с. Кулата, на 150 метра от 14-и граничен репер.

Той опитвал да прекара през "зелената" граница в Гърция бежанките, като за "услугата" получил 1000 евро. Граничните полицаи обаче забелязали на мониторите за видеонаблюдение трите лица и организирали хайка за залавянето им.

Жените от Афганистан били хванати веднага от патрула, а каналджията се опитал да избяга и се наложило да го догонят.

При разследването на инцидента станало ясно, че двете чужденки са влезли у нас нелегално от Турция в края на миналата година. Регистрирани и настанени били в център в Харманли. Целта им била да стигнат до Норвегия, но разбрали, че по легален път няма как да стане.

По интернет се свързали с непознат мъж, който им казал, че ще уреди преминаването им в Гърция, а след това и в Норвегия срещу 2000 евро за всяка.

Афганистанките стигнали до София с микробус, където на Лъвов мост пристигнал непознат с лека кола, в която бил и петричанинът Иван. Всички отпътували към Кулата.

На близка бензиностанция, каналджията и жените слезли от колата и продължили пеша по черни пътища. Вървели около час и половина и били забелязани от граничните полицаи и арестувани. При разпита той признал, че е получил 1000 евро.

Делото срещу каналджията, който е безработен и със 7 присъди, се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как точно ги е прекарвал?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Координатор ли е и той? Защо за едни координатори условна, а за други ефективна присъда?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция две години затвор за две афганки, а в България нула години затвор сумарно за всичките хванати каналджии за хиляди прекарани афганци и пакистанци???
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каналджията разбрахме че е осъден ами афганистанките?Пак ли са на Лъвов мост да се уговарят със следващия каналджия?Да се депортират в Афганистан.Докога политиците ни ще дондуркат нарушители на границата ни на гърба на данъкоплатеца?