От БХК доволни: Осъдиха Валери Симеонов за антиромска реч

Ищците по делото не искат обезщетение от вицепремиера
25 окт 2017 13:00, Красимир Ангелов
197
От БХК доволни: Осъдиха Валери Симеонов за антиромска реч
Снимка: БТА

Лидерът на "Национален фронт за спасение на България" Валери Симеонов, който понастоящем е заместник министър-председател и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, беше осъден на първа инстанция от Районен съд – Бургас за антиромската си реч на омразата като народен представител от трибуната на Народното събрание на 17 декември 2014 г., съобщават от Българския хелзинкски комитет.

Делото бе заведено от ромските журналисти Кремена Будинова и Огнян Исаев.
 
Изявлението, за което е осъден Симеонов, гласи:
 
"Безспорен е фактът, че голяма част от циганския етнос живее извън всякакви закони, правила и общочовешки норми на поведение. За тях законите не важат, данъците и таксите са неразбираеми понятия, сметките за електричество, вода, социалното и здравното осигуряване са заменени от убеждението, че те имат само права, но не и задължения и отговорности. За тях кражбата и грабежът са се превърнали в начин на препитание, нарушаването на закона – в норма на поведение, раждането на деца – доходоносен бизнес за сметка на държавата, грижата за поколението – във възпитаване на малолетните в просия, проституция, кражба и пласмент на наркотици.

Циганските барони налагат модел на съществуване, коренно противоположен на законовите норми в българското общество. България е изправена пред пропастта на етническа криза. Два противоположни и взаимноизключващи се свята са един срещу друг в нашата измъчена родина: светът на бедните, но плащащи своите сметки пенсионери, увисващи на самоделни примки по таваните от болести и безпаричие, и светът на озверелите крадци и насилници, безпаметно пияни след получаване на месечните детски и социални помощи. Остава въпросът какви са причините част от циганския етнос да се превърне в рушител на държавността и законите? Защо хората, които по времето на социализма преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос в създаването на обществени блага, сега са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати без да полагат труд, изискващи помощи по болест без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки?

Кое създаде убеждението у нашите мургави сънародници, че всичко им е позволено, че всичко им е разрешено и че всички са им длъжни да ги хранят, обличат и лекуват безплатно?... В нея заявих, че ДПС узурпира правото на единствен представител на циганския етнос, обещавайки му само привилегии, без каквито и да било задължения. Част, повтарям, част от хората от този етнос – част, които преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос за създаването на обществени блага, сега се е превърнала в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят няколко лева".
 
В крайна сметка съдът установява, че тези думи съставляват тормоз по смисъла на Закона за защита от дискриминация, тъй като „водят до накърняване достойнството на лицето и създаване на враждебна, принизяваща, унизителна и обидна среда, и всеки с ромска етническа принадлежност може да бъде засегнат от тях, като не е необходимо изявлението да се отнася до цялата ромска общност, за да бъде възприето като накърняваща достойнството на отделен неин представител, определящ се като такъв“.

Симеонов е осъден да преустанови нарушението, както и да се въздържа в бъдеще от по-нататъшни нарушения. Ищците по делото не искат обезщетение.

Решението подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК също е руско-турска институция т.е. учреждение,създадено от старата колониална метрополия за да трови живота на нашето население тогава,когато неговите управници решат да надигнат глава и да се борят за истинска независимост от Москва,каквато още не сме постигнали!
103
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката е пич, ако му бяхте осигурили мнозинство, нямаше да се налага да го гледате да шълзи пред Боко.
102
1
 
20
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
Проблема с ромите е много лесен за решаване.В момента е криза за неквалифицирана работна ръка,нека да им спрат помощите и да ги наемат за чистене,строителство,обслужващ персонал и.т.н.Тогава да видим дали работят или не.Но това трябва да се направи от Господата управляващи.Тъй като гледам в последните 27 години никой мяма кураж да ги безпоки,аман да не загуби гласоподавател.За ситуацията са виновни всички упавлявали през последните 27 години
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имахме истинска демокрация,това нямаше никога да се случи! То обаче се случва с подкрепата на червените юристи и на руската (да- руската!) партия ДПс,за да накърни влиянието на хората,поддържащи неприятното за Русия правителство!
100
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В.Симеонов не лъже, само не казва цялата истина която е, че целокупният български народ краде та къса, не само ромите.
99
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нима Валери Симеонов лъже? Това е самата истина, и докато държавата не се заеме с този проблем, ни чака гражданска война с тези ***. Ние не можем да търпим това тяхно поведение, кражби, мръсотия и само щети и да сме доволни, защото така иска ЕС или онзи *** от антибългарския комитет.
98
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов е казал истината от която боли На ромите ако не им изнася ,напуснете БЪЛГАРИЯ ,тя е само за БЪЛГАРИТЕ
97
1
 
29
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Откога една ИСТИНА е дискриминация?Не го знам този Симеонов що за стока е - но речта му - е от сърцата и душите на всички българи.Под маската на някакви крайно лицемерни НАЛАГАНИ НИ ОТВЪН псевдопринципи - истинската ДИСКРИМИНАЦИЯ е тази упражнявана спрямо нас от ромите!Не искам да съм пророк на апокалипсис...*** наистина започвам да се питам - дали нещо по-малко от гражданска война , може да стресне ***? Да отсее - семето от плявата! Самозабравиха се !
96
2
 
23
 
! Отговори
смутен от смутита преди 6 години
Благодарени на "умните и красивите" от БХК , Валери Симеонов започна да ми става симпатичен . Освен че е и прав , разбира се ...
95
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далаверко обвинява цял етнос в нарушаване на закона и призовава за спазването му от целият този етнос. Това е некоректно. Далаверко трябва да наблегне на спазването на закона индивидуално и да изисква индивидуални наказания за всеки закононарушители без оглед на вяра, етнос и раса, така както той самият е осъден индивидуално за расистките му изказвания, нищо, че и той спада към етноса който обвинява. От случая, се вижда, че след като той самият е осъден, тъмничките не са имунизирани от присъди.
94
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красимир Кънев е предател ,защитава всякаква *** която българският народ влачи на гърба си като шлифер в жега цял живот той води дела против българи коит се противопоставят и на тия еничари от ОМО Илинден и какви ли не антибългарски организации
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не си съгласен обори го с аргументи не със съд!...Законът е единственият аргумент с който работи съдът
92
13
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
като му гледам снимката,сякаш изказването му е било,за етноса,към който и той принадлежи,нашия край на такива българи,им викат дьонмета.
91
5
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 6 години
Не подкрепям никой и не заставам зад никой.Изказването на г-н Симеонов е истина !Как може някой да го осъди ?СМЪРТ ЗА ВИНОВНИЦИТЕ КОЙТО ИЗОБЩО СА СИ ПОЗВОЛИЛИ ДА ПОДБИЯТ БЪЛГАРИЯ !
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пустиняк педи аз съм напуснал България преди 17 години, но хора като теб продали се да доунищожат България ми иде в повече.Педи кажи което е казал Валери Симеонов не е вярно, педи престанете да предавате България чрез НПО, ще дойде време да ви се потърси отговорност.Педи намери си нормална работа знай че ще има възмездие за такива като теб и твоя шеф Красимир Кънев.
89
2
 
19
 
! Отговори
Jddn преди 6 години
Осъдили са го, че казва истината. Аз не виждам нещо в думите му да е лъжа. Много тлъста структура са тия БХК, протежета на Сорос. Правят си гавра с народа. Това е истинският ЦИНИЗЪМ, а не глупостите които дрънка тоя *** недоносен "пустиняк" по долу..
88
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога държавата а и ние ще предприемат някакви действия спрямо НПО да ги премахнат, или поне да ги ограничат да извършват анти Българска дейност?
87
7
 
5
 
! Отговори
Пустиняк до 96 преди 6 години
Какъв стадион, бре ориенталски среднвоековецо. какво да кажа аз, като такива *** като теб са 90 процента от населението на територията, имате право да гласувате, и прогонихте всичко що нормално останало имаше, а другите искате все да избивате. Накъде си тръгнал с това мислене, бре! Освен до пълно опустошение на ***, в която ежедневно грухтиш!
86
2
 
24
 
! Отговори
РОМАН преди 6 години
Сега Симеонов да съди БХК за дискриминация спрямо свободно изказване , дискриминация върху свобода на словото и изопачаване на думите в контекста и смисъла на казаното. Да съди БХК за безхаберие, че не назначават на ръководната позиция РОМ на мястото на КЪнев. За дискриминация по отношение на етнос пол и религия които БХК прилагат спрямо Ромите пардон. ***! Да назначат в БХК поне 85 роми и с ръководен кадър РОМ!
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пустиняк такива като теб трябва на стадиона.......... за назидание на други жалки същества, продали жалките си душички за един пробит долар.