Осъдиха условно бай Симо за взетия пистолет. Той: Върнах го!

Бившият граничар сключил споразумение и признал вината си
10
Осъдиха условно бай Симо за взетия пистолет. Той: Върнах го!
Снимка: bTV

18 месеца условно с 3 години изпитателен срок е наказанието за 74-годишния Симеон Стоев, който открадна пистолета от трупа на самоубилия се бизнесмен Данаил Божилов в пловдивския парк "Лаута".

Бившият граничар е сключил споразумение с прокуратурата, като е признал вината си, съобщи "24 часа".

Още по темата

"Предстои Районният съд в Пловдив да одобри споразумението", каза неговият адвокат Пламен Бонев.

Бай Симо отново повтори своята версия, че е взел пистолета от трупа на Божилов, защото в парка било пълно с наркомани и можело да се изтрепят. Дни наред той разиграваше полицаите и чак при втория оглед в дома му те откриха оръжието.

"Исках да ми съдействат да си получа неплатените 7 заплати и 4 отпуски от охранителната фирма, в която работих", обясни бай Симо. Според него бившият му работодател му дължал 14 000 лева.

"Съдействайте ми да си ги получа и вас ще почерпя", обърна се той към журналистите. Възрастният мъж не допуска, че може да бъде осъден.

"За какво да ме осъдят? Да не съм убил човек? А и оръжието е върнато", каза пенсионерът.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Хора, знаете ли колко струва да заблудиш следствието и го изпратиш по невярна следа? Симо заслужава доста по-сериозно наказание за назидание на луковите глави, които го защищават тук.
8
1
 
1
 
! Отговори
................. преди 1 година
До дедо Ташунко
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали е нагъл бай Симо,но явно има и по-нагли от него - "бившият му работодател му дължал 14 000 лева."
6
0
 
7
 
! Отговори
бррррр преди 1 година
Изключително странен случай
5
7
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Не само нагло, но и безкрайно прос.то старче е бай Симо. Трябваше да лежи една, две години в затвора, защото сериозно бе затруднил работата на следствието. Плюс 20 пръчки на гол задник, друг път да не посяга на чужди вещи. В България обаче има други стандарти, които в цивилизованите страни предизвикват дълбоко недоумение.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо го осъдиха човека бе,ето -разкаял се ,върнал пищова,едно петно на репутацията,оставка и готово,я вижте здравният министър милион и шестотин гушна фирмата на зетя и нищо,няма върнати пари ,няма нищо ,само дето се обиди и подаде оставка!!я бай Симо да иска същото!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След кат е паднал пистолета на земята можел и да не го вдига и взима след кат разбрал,че падналия човек не става,както каза,че след пипане за пулса веднага разбрал,че няма да го бъде човека не е само припаднал,колко бързо е пристигнал след кат вече беше минал човек покрай трупа и е могъл да вземе пистолета след кат видял,че човека с пистолет е застрелян или застрелял се защото ехото го съобщило и обикновено в конвулсии убития изпада,а той е побегнал ориентиран към местото наблизо,можел да изчака
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министърчето с поръчка за “фирма “ без регистрация ,колко го осъдиха ?!?
Само питам ?
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това е едно много нагло старче !