Иракчани са съдени условно за преминаване на границата

Подсъдимите ще платят и глоби между 100 и 200 лева
Обновена: 6 ное 2017 19:23 | 6 ное 2017 19:15, Василия Пейчева
12
Иракчани са съдени условно за преминаване на границата
Снимка: Архив, Булфото

Десетима граждани на Ирак получиха условни наказания за незаконно преминаване на българо-румънската граница. Чужденците ще платят и глоби според одобрените от районния съд в Генерал Тошево споразумения, сключени между подсъдимите, техните защитници и прокуратурата.

За постановените съдебни актове съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Добрич.

Подсъдимите са се признали за виновни, че на 2 октомври 2017 г. в землището на село Вичево, община Генерал Тошево, в района на 78-а и 79-а гранична пирамида, са излезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

Осем от подсъдимите са получили наказания "лишаване от свобода" за срок от шест месеца с тригодишен изпитателен срок и ще платят глоби по 100 лева, посочват от пресцентъра.

На двама от иракските граждани са наложени наказания "лишаване от свобода" за десет месеца с изпитателен срок от три години. Те ще платят и глоби по 200 лева. Всички подсъдими ще платят и направените по делата разноски. Постановените от районния съд актове са окончателни и не подлежат на обжалване.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
13
 
! Отговори
Българина преди 1 година
Още утре турската 100 хил армия ще мине в цивилни дрехи границата по 100 лв за 10 млн лв което е 4 санирани блока вземат южна България. И на тези съдии им плащаме заплати за правосъдие. 5 г в мините да копат трябваше да е наказанието.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А трябваше да бъдат наказани по начин, който да има възпитателен ефект - и никой никога повече да не помисли да го прави.

Властите за пореден път доказаха, че са напълно некомпетентни и неспособни да защитават интересите на обществото, но този път се проявиха и като стимул за миграцията. Браво!
10
0
 
14
 
! Отговори
НОН СЕНС преди 1 година
Или Параграф 22 ?
Задържаните са наказани за Престъпление . Следва Осигуряване на Дом , Детски Добавки , Пенсия .Всичко това Дължимо от Данъците .
А в Закона е написано - Депортация - качване на Самолет и обратно в Дома Ирак .
Защо БГ СЪДА не спазва Закона ?
9
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Ще платят, ама на 30-ти февруари, осмък.
8
0
 
4
 
! Отговори
s111 преди 1 година
i nakraq da im dadat po edna sadiika da zadovolqt seksualnite si nujdi amoje i po edin sadiq to se taq.:)
7
0
 
13
 
! Отговори
2 пъти хм! преди 1 година
за да влязат незаконно през границата са платили поне 5х евро/калпак и зада преминат през други граници - още много, а глобичката колкото една почерпка в пицария!
6
0
 
17
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Това щеше да е супер смешно,ако не беше трагично тъжно...Единственото разумно решение е незабавна депортация,но кой знае защо не се прилага.Всъщност знае се-така е заповядано от Господарите,знаете кои са те.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На самолета и обратно откъдето са изпълзяли...
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези трябва да им платят, за да излязат от нашите граници. Каква ни е сметката да стоят в затвор и да ги хрантутим? Да ги залавят на влизане, а не на излизане!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се депортират в Ирак.Не ги желаем у нас.
2
0
 
18
 
! Отговори
условно преди 1 година
Ако аз избера да ида незаконно в Ирак ще ме гръмнат още на турската граница.
1
1
 
9
 
! Отговори
Cелянин преди 1 година
Ако бяха 1 милион иракчани каква щеше да е прсъдата бройката от значение ли е при българстото правосъдие и статута на бежанец Има ли място в затвора за 1 милион иракчани та и присъди раздават ?