Божо Кравата и бандата му на съд за стрелбата по Очите

Групата се занимавала с изнудвания, наркотици и убийства
9 ное 2017 17:00,
13
Божо Кравата и бандата му на съд за стрелбата по Очите
Снимка: Архив, Булфото

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Божидар Кузманов, познат като Божо Кравата, и деветима участници в ръководената от него организирана престъпна група за убийства, принуда, унищожаване на имущество, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в районите на Слънчев бряг, Несебър и Банско. Това съобщиха от обвинението.

Още по темата

По разпореждане на Кузманов на 8 юни 2016 г. в заведение "4 You" в Слънчев бряг е убит Александър Алексиев, извършен е и опит за убийство на Димитър Желязков - Митьо Очите.

Като извършител на покушението над Алексиев пред Специализирания наказателен съд ще отговаря Тодор Славов, а за опита за убийство на Желязков - Радослав Димитров и Георги Иванчев.

Според доказателствата групата се занимавала с изнудвания, нанасяне на телесни повреди и други силови действия спрямо хора, занимаващи се с търговска и таксиметрова дейност в Слънчев бряг и Банско, с цел да плащат месечни вноски на групата. Туроператори са били принуждавани да водят клиенти в заведенията, стопанисвани от фирми на Данаил Петков и Николай Иванов.

Обвинителния акт се основава както на събраните веществени доказателства, така и на заключенията на над 30 съдебни експертизи и на показанията на 121 свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Боса доносник преди 6 години
Аз съм Митьо Ушите и като трепах ми беше добре и полицията ми помагаше,въобще БГ тарикат! Обаче обърках вълка с кучето и си намерих майстора! И без да мисля за достойнство и чест,постъпих като дърта леличка и пуснах жалба,и дъщеря си направих свидетел срещу Божо кравата! Е нали съм българин и полицейска болонка,какво като ще ми се подиграват! Знаете ли колко е лошо да си жертва! Аз като съм гледал филми,мафиотите не реват в полицията! Ама аз се разнежих и разкаях! Бг мафиот хаха
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скоро не е имало вест - дали е закусил доре митьо, дали е кихал тази нощ...
8
3
 
17
 
! Отговори
venix преди 6 години
З.а..е..б.и, човече! Очите излезе чист като момина сълза след проверките на Бъчварова!... Нема такава държава!
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Божо Кравата и бандата му на съд за стрелбата по ОчитеГрупата се занимавала с изнудвания, наркотици и убийства"Интересно ми е групата на Очите с какво се занимава? Най-вероятно с благотворителност към определени политически и полицейски структури?
6
4
 
3
 
! Отговори
Partizan преди 6 години
Sichkute *** li sa v policiata, prokuraturata i sadebnata palatka?!
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не защитавам Кравата, ама защо в БГ-то все нападнатите са виновни, а агресорите излизат чисти от справедливия съд?
4
3
 
43
 
! Отговори
лонг стори шорт преди 6 години
"Групата се занимавала с изнудвания, наркотици и убийства"Пък Митьо бил филантроп и се занимавал с дарителска дейност! Само, че бат Бойко му бил гръб и затва така..
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи тези са много учени. Цели три професии имат. Убиват изнудват и дилъри на дрога. Те това са тесни специалисти а не като вас овцити. Тези по татово време отдавна щяха да са изгнили на 2 метра под земята. Но сега не е татово време а капиталистическо така че ще си упражняват професиите без проблемно щото имат някъде по високото гръб на който се опират и ги пази.
2
2
 
44
 
! Отговори
питанката преди 6 години
Разследвайки тези бандити нищо ли не разкриха полицаите за Митьо Очите? Той сигурно е имал балетна школа и е невинно агънце. А тия лошите защо ли го гърмяха?
1
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те тез добре отиват на съд, а кой ще прати на съд Митьо? А извинете за глупавия въпрос...забравих че е човек на Тиквата.