Прокуратурата иска 12 г. затвор за убийството в Борисовата

Внесен е обвинителният акт срещу 20-годишния Йоан Матев
13 ное 2017 15:07,
19
Прокуратурата иска 12 г. затвор за убийството в Борисовата
Снимка: Архив, Булфото

Прокуратурата ще настоява Йоан Матев да получи максималното назакание затвор 12 години за убийството на Георги в Борисовата градина. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

Днес Софийска градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу 20-годишния младеж. От експертизата по делото е станало ясно, че Георги е изживявал няколко минути предсмъртни болки, осъзнавал е какво се случва и е изпитвал чувство на ужас и обреченост. Затова и заключението е, че убийството е извършено по особено мъчителен начин.

"Съдебно-психологическа експертиза е установила, че Йоан Матев е вменяем", каза още Арнаудова. Нямало обаче обяснение на мотивите на убийството, тъй като двете момчета не са се познавали, а Георги е убит с един удар с острие 18 см и половина", пише "24 часа".

Матев не е давал обяснение до момента.

Утре предстои Софийският апелативен съд да реши дали 20-годишният младеж ще излезе на свобода или не.

Преди седмица съдия от Софийски градски Мина Мунджиева промени мярката му от "задържане под стража" в "подписка", тъй като изтекъл максималният срок, през който Йоан Матев може да бъде в ареста.

"За нас максималният срок е 1 година и 6 месеца, защото, когато той е задържан - той вече е бил пълнолетен", каза Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен (17)Тия дето са създавали наказателния кодекс са го писали минималистично, като за себе си и за ортаците си..
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдиите може би не са чак толкова виновни,колкото тези,които са сътворили кодекса в сегашния му вариант.Как по света убиеца се осъжда на до живот за убийство,а тук на по 5-10г.И то с право на намаляване на присъдата,ако се признае за виновен,или има "добро поведение"... .Това не е правова държава.Закона не защитава правата на жертвата да живее,а само на убиеца.Поне да пренапишем американската конституция,като не можем да поправим нашата.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАПо долу Рени (5) казва, че не е българин.Но не това е главното. Щом умишлено е затрил невинен човек, заслужава много по-тежко наказание.Може да е нямал навършени 18 г., когато е убил момчето, но все пак е бил близо до пълнолетието си, а по времето, когато се е укривал, вече е бил пълнолетен, съзнателно укриващ се престъпник!
15
0
 
13
 
! Отговори
Мучачос преди 6 години
Не бил ясен мотива за убийството???Ми,това ******отишло да приджоби за някой лев убитото момче,носейки и нож за всеки случай,за да не изяде пердах,ако има реакция или се окаже по яко физически.
14
0
 
17
 
! Отговори
Браво,бе преди 6 години
Максимално наказание -12-год за предумишлено убийство..... Жертвата изгуби живота си и ще гние в гроба,почернено семейство,а *** ще излезе след няколко години и ще си живее живота...... Толкова ли струва един човешки живот в нещастна България. Позор!
13
0
 
16
 
! Отговори
Е, това е дебил- преди 6 години
на снимката.И майка му-Сребра, която му е защитник, харесва ли го? Насърчава го да бяга и да убива безнаказано.А бащата? Полицай ли е или охрана?Дали няма да убият другия си син, защото предаде брат си? Нищо не се пише за него- жив ли е, къде е? Учи ли?
12
1
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Н НА ТОЗИ БЪЛГАРИН МУ ДАВАТ САМО 12 Г . ЗА УБИЙСТВО ИЗВЪРШЕНО ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЦИН ,С ПРОЯВЕН САДИЗЪМ ! И ДА МИ ИЗТРИЕТЕ КОМЕНТАРА ,ТОВА Е ИСТИНАТА !
11
0
 
31
 
! Отговори
123 преди 6 години
12 години за умишлено убийство ? Този в САЩ щеше да получи поне една доживотна присъда !
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шшшшшш.......тихо....ако спрете да пишете, може да чуете, как Матев бяга от България.
9
4
 
9
 
! Отговори
L. преди 6 години
До AnonimenТи нали разбираш, че по закон, при осъдителна съдиите не могат да дават присъда различна от предвидените по съответния член?Аман, от "разбирачи"
8
1
 
31
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Този *** е съсипал живота на толкова хора....без да имат вина,без причина и без да го очакват.Ако беше моето дете едва ли щях да разчитам на правосъдие.Щях да намеря начин да го осакатя...за цял живот.Да е жив и да страда.
7
2
 
39
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Момчето е с връзки.Не очаквайте повече.У нас е така.Ако искате правосъдие идете другаде.
6
2
 
35
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Kakва е тази присъда!!! Няколко дни по рано френски съд осъди "наши" съграждани на един на 18г.двама на по 17г. за смърт нястъпила след побой .Нашите строги прокурори искат 12г. за преднамерено убийство, защото да намушкаш някого с нож в съцето не е нищо друго.
5
2
 
29
 
! Отговори
Рени преди 6 години
Долен евреин, да го скопят дано!
4
1
 
36
 
! Отговори
sante_dog до 2 преди 6 години
Бил е непълнолетен когато го е извършил. Т.е. няма как да го съдят като възрастен въпреки че вече е такъв. По-лошото тука е че няма да има дело - както Графа го е изпял - дим да го няма...
3
0
 
36
 
! Отговори
ами преди 6 години
Не е дал обяснение....и какво да каже,гладен,жаден,гол,бос,нуждаещ се.....***...нагъл убиец!
2
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати максималната присъда та тоя след 8 години е навън и ще си живее живота, а онова момче е в дупката къде тук е справедливостта, че нещо не мога да я видя
1
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за убитото момче, Бог да го прости.Този на снимката, каквато и присъда да му дадат, той няма да стане по-добър човек. Късно е вече. Характерът му е оформен. Това, което прочетохме в публикациите за семейството му и за техния манталитет, ясно показва как са го възпитавали, за да стане такъв.