Двама мъже с общо 9 години затвор за пране на пари

Наложена им е и глоба в размер на 10 000 лева
22 ное 2017 20:34,
1
Двама мъже с общо 9 години затвор за пране на пари
Снимка: Flickr

Окръжният съд в Сливен наложи наказание от общо 9 години "лишаване от свобода" на двама мъже, подсъдими за пране на пари в размер на над 1.6 млн. лева. Това съобщиха от Окръжна прокуратура-Сливен, внесла обвинителния акт.

Наказание от пет години е наложено на 49-годишния Атанас М., който през периода 2000 - 2008 година в градовете Елена и Сливен извършил сделки с недвижимо имущество и прикривал произхода на имущество на обща стойност 1 129 761 лв. Наложена му е и "глоба" в размер на 10 000 лв. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор.

Със същата присъда е наложено наказание от четири години затвор на 42-годишния Емил Т., който със средства, предоставени от Атанас М., е спомогнал за преобразуването на общо 548 556 лв., чрез влагането им за придобиване на дълготрайни материални активи.

Със същата присъда е наложено и условно наказание в размер на 3 години на 47-годишната Ваня М. от Сливен. Тя е подсъдима за това, че е извършвала сделки с недвижимо имущество на стойност 350 088 лв.

На двамата е наложена и "глоба" в размер на по 10 000 лв.

Средствата, предмет на горепосочените престъпления, са придобити от Атанас М. в резултат на извършени множество тежки умишлени престъпления - принуда, изнудване, участие в организирана престъпна група, склоняване към проституция, използване на хора, пострадали от трафик за развратни действия и др.

Присъдата на Окръжен съд - Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
цар преди 6 години
Наско МЪндев,жена му-долна.....,и друг като тях!Дано само стане факт всичко това!!