Обвиненият за клането в "Хиподрума" плашил и бившата си

Съдът го остави за постоянно в ареста, той пък се страхувал от отмъщение
Обновена: 24 ное 2017 19:24 | 24 ное 2017 19:07, Веселина Йорданова
17
Обвиненият за клането в "Хиподрума" плашил и бившата си
Снимка: БулФото

Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста 46-годишния Ясер Хедеяр, който бе задържан за убийството в кв. "Хиподрума" от сряда. Самият Хедеяр каза при дадената му дума, че иска да остане в ареста, предаде БТА.

Според съда има достатъчно данни мъжът да е извършител на убийството, както и че има опасност той да извърши ново престъпление.

Още по темата
Хедеяр е обвинен, че е убил Борислав Бърдаров, а поводът е бил, че той живеел с бившата му съпруга.

В съда стана ясно, че оръжията, с които е извършено престъплението, все още не са намерени, както и че Хедеяр е заплашвал многократно жената, която била подала жалба срещу него.

Мярката може да се протестира, а разглеждането й е насрочено за 30 ноември.

Освен че пращал заплашителни СМС-и на бившата си жена Росица Бърдарова след раздялата им, Ясен Хедеяр е нахлувал нощно време из жилището, в което тя живеела с новия си съпруг, пише "24 часа".

Ясен, който е от смесен брак между българка и иракчанин, не можел да се примири с раздялата със жена си и че тя заживяла с неговия доскорошен приятел Борислав.

Не Борислав обаче бил причината за раздялата между съпрузите, а изключително тежкия и агресивен характер на Хедеяр. Близки го описвали пред разследващите като крайно вербално-агресивен. С бившата му жена имали дете, което в момента живее при майката на Ясен в Лондон.

След раздялата той изпаднал в депресия и лежал в психиатричната клиника на "Александровска болница", като последно е напуснал лечебното заведение на 17 май 2017 г. В резултат на заболяването той получил 76% нетрудоспособност.

Хедеяр притежавал заложни къщи в квартал "Хиподрума", където и живеел. В същият квартал живеел и Борислав.

Хедеяр е бил разследван и за отвличане, пак покрай семейните му отношения. Делото обаче е прекратено. Срещу него се води и дело за тормоз, който упражнявал срещу бившата си жена.

В Софийски градски съд стана ясно, че е прострелял с три куршума съперника си Борислав и му е прерязал гърлото. Най-вероятно оръжието, което още не е открито, е преработен газов пистолет. След убийството Ясен се прибрал в дома си и се преоблякъл, а дрехите изхвърлил. Той поиска да не излиза от ареста, защото го било страх от отмъщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: убийствоХиподрума
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Така трябваше да започнете, че баща му е от пустинята, а майка му махленска непълнолетна мечкарка продадена за една кутия цигари от майка. Нямаше нужда да ни разтягате локуми. Само това ни стига да разберем що за извънземно е.
7
0
 
8
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До ЯСЕР, А НЕ ЯСЕНТо и тука в статията ту Ясер, ту Ясен го пишат. Ех, Паисийййй...какви се навъдиха:)
6
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е с мелезите...И с полуруснаците картинката е подобна.Вижте Иво Христов какъв е злобар.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен: "Жената също е виновна много е кофти да отиде да живее с негов приятел"И ти си същия комплексар кат тоя на снимката.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За една депресия-76% нетрудоспособност ми се виждат множко.Дали пък не го е обмислил предварително и да е бутнал нещо на психиатрите,за да може после да е невменяем?
3
0
 
33
 
! Отговори
Хиподрума преди 6 години
Баси турлю гювечът ...Тоя сега Ясер ли е или е Ясен?Щото първо беше Ясер, пък детето живеело с баба си, майката на Ясен.Борислав Бърдаров "живеел" с бившата му съпруга. Ама тя се казва Росица Бърдарова. Т.е. взела фамилията на Борислав, т.е. най-вероятно са женени, а не просто са "живеели" заедно.Както и да е. Убития няма да се върне а тоя *** поне 20 години в затвора
2
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената също е виновна много е кофти да отиде да живее с негов приятел,убития също има вина как така ще вземе жената на свой приятел,разбира се не оправдавам убиеца трябва да си понесе наказанието
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
46-годишния Ясер ХедеярСега ми стана ясно защо има снимка на жертвата, а на убиецът Ясер няма, че и за невменяем го обявиха.