Двама братя отиват на съд за грабеж, изнасилване и убийство

Нападнали самотно живеещата 77-годишна жена в Провадия
26 ное 2017 18:42, Анисия Иванова
36
Двама братя отиват на съд за грабеж, изнасилване и убийство
Снимка: Булфото

Двама непълнолетни братя са задържани за срок до 72 часа за грабеж, придружен с изнасилване и убийство на самотна жена в Провадия, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

В събота само за часове след като в дома си била намерена убита самотно живееща жена от Провадия, тежкото криминално деяние е било разкрито от служители на ОДМВР-Варна.

Извършители на престъплението са двама братя – на 17 и на 14 години, срещу които са намерени достатъчно доказателства за грабежа, придружен с убийство и за изнасилването.

17-годишният Станислав М. и брат му – 14-годишният Осман Ю., са задържани с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжна прокуратура във Варна за срок до 72 часа, след като са привлечени като обвиняеми за престъпления по член от НК. Ще бъде внесено искане във Варненския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда срещу тях.

В понеделник самотно живеещата 77-годишна жена наела двамата братя да пренесат дърва за огрев в дома й. За работата платила 20 лева. В сряда те решили да извършат грабеж в дома й. Проникнали на първия етаж на къщата й вечерта. Жената гледала телевизия на втория етаж и усетила присъствието им. Слязла да провери какво се случва.

Тогава братята се нахвърлили върху нея, като я душили и удряли с твърд предмет по главата, и я изнасилили. От дома й липсват вещи и пари.

Жертвата била открита мъртва едва в събота и по горещи следи извършителите били установени и задържани. Резултатите от аутопсията на тялото показали множество кръвонасядания и следи от душене на жената.

По-тежкото престъпление, по които са обвинени двамата братя, се наказва с лишаване от 5 до 12 години за 17-годишния, а 14-годишният му брат може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. Двамата обвиняеми са ученици, но 14-годишният Осман не посещава редовно училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
бравос преди 6 години
На човек му става едно ракиено,едно демократично,като чете тия протести!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв затвор.Удар по главата с по -голям твърд предмет и копане.Скотовете не заслужават живот.
26
0
 
11
 
! Отговори
Езика на Истината преди 6 години
Непълнолетни убийци и и.з.в.е.р.г.и с небългарски имена-това е езика на истината.А омразата идва от леките наказания или липсата на такива.Задържани за 72 часа-а на 73-ия отново да повтарят същото ли ги пускат.5години,3 години,що не ги осъдят на 5 или 3 месеца жалостивите толерантни магистрати?А ако се самозащитаваш,ще те осъдят,че имаш инстинкт за самосъхранение.
25
0
 
23
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
3 до 10 години??? Това си е подигравка с жертвите и роднините им. 30 до 50 как ви звучи? Май е време за референдум.
24
0
 
16
 
! Отговори
Кина преди 6 години
Първо - кастриране за тия ***, после поради крехката им възраст снизходително ампутиране само на едната ръка, без право на обезщетение и чак след тези здравословни мерки да си получат полагаемите превъзпитателни грижи.
23
1
 
3
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Убави ора.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас бе хора ужас,възрастните ни родители особено по по-малките населени места са абсолютни беззащитни,не знам мисля си вече кметовете или кметските наместници да вземат някак си да се организират да придумат хората ако са самотни,на по-отдалечени места да направи така щото тия хора да прекарват нощите заедно в една къща!То положението с ромската битова престъпност е страшно дето ще им ограбят къщите пак не е болка ами животите поне да им се запазят!Наскоро пак имаше такъв случай,горките старци.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно законите трябва да се променят !
20
0
 
11
 
! Отговори
Искра преди 6 години
Да почива в мир. Съболезнование на роднините. А нечовеците .......за тях ясно.
19
0
 
18
 
! Отговори
doktora преди 6 години
А те уважаеми,техните родители вземат ,,детски надбавки''защото отрочетата ,,ходят на училище'',а те милите те дори не знаят в кой клас са и изнасилват и ограбват възрастни жени-ако това бяха вашите майки как щяхте да реагирате......
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цензурирайте, ако искате, но двата заслужават изкормване като пуйки. Нищо по-хуманно от това!
17
0
 
21
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Някой нещо да добави в защита за тоя етнос?БХК, НПО и всички където ги защитават къде са а?Един ден така ще ви застигне народната любов, идея си нямате!!
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва сега да вземем наказанията на американските съдилища. Тийнейджърите също получават строги наказания за убийство.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че ако искаме нашите гени да пребъдат, нашите принципи, нашият род и история, не можем да си позволим да бъдем слаби.Момчета, на вас говоря, докато клатите силиконите на каките, другите мъже ви завземат територията по най-първичен начин.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята на управляващите илюминати е, че чрез налагане на търпимост към подобни деяния, ще изградим едно мирно и толерантно общество.Мисля вече близо 30г. за плюсовете и минусите на социализма и колкото повече време минава, толкова повече плюсове откривам.Мисля за мотивите, които движат човека.Колкото повече разсъждавам, толкова повече откривам, че най-рафинираната "цивилизованост" всъщност са добре прикрити инстинкти.Истината, момчета и момичета, е, че 99% от нашите гени са гени на шимпанзе.
13
1
 
15
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
Пак има грандиозно нарушение на ромски права.
12
1
 
19
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Това са "хора" с известни "културни" особености,изповядващи "мирната" религия
11
1
 
39
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Какъв съд ,бе!*** години в затвора и ще излязат на по 20-25 год.-във вихъра ще са!Спешно да се поправи закона!Съдебна система от тошово време!Какви непълнолетни!?Да,тогава не е имало такива престъпници,а ако е имало-са били успешно "превъзпитавани"!Сега 60% от престъпниците-все са непълнолетни!Даже и убийците!
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да почива в мир бабата!
9
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се проведе референдум за връщане на смъртното наказание.