Братята, убили възрастна жена – агресивни, жестоки...

Двамата са с много криминални прояви, остават в ареста
39
Братята, убили възрастна жена – агресивни, жестоки...
Снимка: архив, БулФото

Двамата непълнолетни братя, обвинени в грабеж, изнасилване и убийство остават в ареста, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна. Решението е на Варненския окръжен съд от днес.

Още по темата

14-годишният Осман Ю. и 17-годишният му брат Станислав М. от Провадия бяха привлечени като обвиняеми, след като в събота в дома й е била намерена убита 77-годишната К.Ж. Братята били наети от възрастната жена в понеделник да пренесат дърва за огрев в дома й, като за труда си получили 20 лева.

В сряда двамата обвиняеми решили да оберат пенсионерката и проникнали в къщата й през първия етаж. Жената гледала телевизия на втория етаж в дома си, но усетила присъствието им и слязла да провери какво се случва.

С твърд предмет непълнолетните сломили съпротивата й, изнасилили я и ограбили от дома й вещи и пари. Причина за смъртта на жената според съдебните медици е множествена съчетана травма, несъвместима с живота.

И двамата братя растат без родителска грижа от години. Родителите им са в неизвестност, а баща им е обявен за общодържавно издирване.

За двете момчета са грижат баба им и дядо им. И Осман, и Станислав са с множество криминални прояви, регистрирани са в детска педагогическа стая, налагани са им възпитателни мерки, които не са постигнали целите си – да бъдат превъзпитани.

Братята проявяват изключителна агресивност, бруталност и жестокост в противоправните си прояви. Грабежът, придружен с убийството, и изнасилването на възрастната им съгражданка Станислав е извършил в срока на наложените му с присъда на Районния съд в Провадия пробационни мерки за грабеж.

Дни преди деянието, за което му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", той е извършил кражба от дома на леля си.

В съдебната зала 17-годишният Станислав е поискал съдът да го пусне под домашен арест. По-малкият му брат се държал изключително хладнокръвно и невъзмутимо.

Определениято на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: убийствоВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
Даскал преди 6 години
Сега си представете, че си учител и тези мили деца са ви ученици.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
директно на въжето, от тези нищо не става....
29
0
 
10
 
! Отговори
Ама не да лежат, преди 6 години
а да упражняват принудителен труд, за да изплатят всичко, което бюджетът е похарчил за тях - платени майчинства на онази, която ги е родила, детски надбавки и други помощи за семейството им, разходите на социалния дом, в който са живели известно време. След като отработят всичко това, да бъдат лишени от българско гражданство и прогонени от страната.Ние отделяме от залъка на децата си, за да бъдат хранени и отглеждани децата в риск и да станат почтени граждани, а не закоравели престъпници.
28
0
 
11
 
! Отговори
Врабче преди 6 години
Тия ....... убийци трябва да получат смъртна присъда. Най-наглото е,че по телевизията даваха мнение на човек от съда,който според него-убийците ако си признаят и има доказателства за убийството,могат да получат затвор до 5 години! А нима убитата възрастна жена не е явното и очебийно доказателство за тяхното гнусно престъпление?
27
0
 
16
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 6 години
Едно време ромовете бяха по-кротко от агнета!Помнете от мен кучето скача според тоягата!!! А с любезното съдействие от Хелзинкския Комитет и "либералните стратегии" изнасилванията и жестоките извратени убийства на баби,жени и деца ще станат ежедневие!
26
0
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
И да си чешем езиците нищо няма да стане.Трябват действия.Първо трябва да се премахне причината за тая наглост,а тя е проста-Смяна на управниците!Ако изнасилят и убият родителите на гербаджиите как ще реагират?Какво им липсва,че не могат да се справят с манг...престъпност?Нали властта е тяхна?
25
0
 
17
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Трябва да се въведат Крумовите закони: ако крадеш, ти режат ръката, ако убиеш, те убиват, ако изнасилиш, ти режат...... нали се сещате какво? Обзалагам се, че престъпността ще намалее драстично.
24
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
Общността към която и ние принадлежим НЯМА ефикасно наказание за обуздаване на този вид престъпност. На тези затвора им по-уютен от дома. Топло, хранят, не е задължително да се работи, малко фитнес внасят си и телефони и весели цигарки. То и на запад ги има ама още са по-малко процентно на нормалното население. *** се множат. Ще узрее и ЕС че без смъртно наказание, без каторга и принудителен труд с тия индивиди не става ама българите да тогава дали няма да сме опразнили територията?
23
0
 
24
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Ние от БХК сме поставени в много сложна ситуация. Толкова много хора вече заслужиха да бъдат "Човек на годината", а сега и тези двама прекрасни младежи дават сериозна заявка. Преди всичко апелираме да бъдат освободени на секундата! Твърдо нье на нетолерантността спрямо зелените шведи!
22
0
 
14
 
! Отговори
БН Легион преди 6 години
До Анонимендо 22 : Не законът ,ние трябва да се променим !!! Ние трябва да бъдем твърди с тая *** !!!
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ККК му е решението и прилагане на похватите на добрия мистър Линч, всичко друго е подигравка със смъртта на майките ни!
20
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Законът трябва да се промени. Нека му дадат 120 години затвор като в щатите и за една година докато навърши 18, да бъде на лек режим. След това строг режим. Да го видим тогава този юнак колко храднокръвен ще бъде.
19
4
 
25
 
! Отговори
Криминолог преди 6 години
Вие, дето пишете тук, сте нетолерантни към различните! Ами уважавайте културните различия на най-охранявания от държавата етнос! Може на момчетата такива да да им ценностите! Какво като не са като вашите! Утрепали пенсионерка? Чиста печалба за бюджета! Пък и тя за 20 лв може да не е искала да гласува!
18
0
 
14
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Любовта към технологията на правене на деца , не към децата
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Отделно са приели индийци изгонени от Гърция и са ги заселили в България. Голяма глупост, ама ония са казали, че са комунисти .
16
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива *** да се връща смъртното наказание . Нямат страх , защото от затвора излизат още по-озлобени и научени на по-големи зверства .
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиката на стимулиране на раждаемостта на тези индивиди, в голямата си част неспособни за друго освен за престъпления, започва с решението на ЦК на БКП от 1958 года за принудително заселване на скитащите катуни, с цел да се ограничат кражбите. За да не протестират, освен безплатните къщ ромите получават и извънредно големи помощи за извънбрачно родени деца. Именно за извънбрачно радени деца, защото другите етноси сключват граждански брак. Така се създава мита за любовта им към децата.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВескоДо безкрай стига да не убият някой магистрат или близък на магистрат,големец или политик.
13
0
 
36
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Абе, всъщност до колко убийства се разрешават на непълнолетни по сегашния НК?
12
45
 
1
 
! Отговори
RT преди 6 години
Заслужават ли такива индивиди да продължават да живеят: гласувайте с "+" да; с "-" не