Братята, убили възрастна жена – агресивни, жестоки...

Двамата са с много криминални прояви, остават в ареста
39
Братята, убили възрастна жена – агресивни, жестоки...
Снимка: архив, БулФото

Двамата непълнолетни братя, обвинени в грабеж, изнасилване и убийство остават в ареста, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна. Решението е на Варненския окръжен съд от днес.

Още по темата

14-годишният Осман Ю. и 17-годишният му брат Станислав М. от Провадия бяха привлечени като обвиняеми, след като в събота в дома й е била намерена убита 77-годишната К.Ж. Братята били наети от възрастната жена в понеделник да пренесат дърва за огрев в дома й, като за труда си получили 20 лева.

В сряда двамата обвиняеми решили да оберат пенсионерката и проникнали в къщата й през първия етаж. Жената гледала телевизия на втория етаж в дома си, но усетила присъствието им и слязла да провери какво се случва.

С твърд предмет непълнолетните сломили съпротивата й, изнасилили я и ограбили от дома й вещи и пари. Причина за смъртта на жената според съдебните медици е множествена съчетана травма, несъвместима с живота.

И двамата братя растат без родителска грижа от години. Родителите им са в неизвестност, а баща им е обявен за общодържавно издирване.

За двете момчета са грижат баба им и дядо им. И Осман, и Станислав са с множество криминални прояви, регистрирани са в детска педагогическа стая, налагани са им възпитателни мерки, които не са постигнали целите си – да бъдат превъзпитани.

Братята проявяват изключителна агресивност, бруталност и жестокост в противоправните си прояви. Грабежът, придружен с убийството, и изнасилването на възрастната им съгражданка Станислав е извършил в срока на наложените му с присъда на Районния съд в Провадия пробационни мерки за грабеж.

Дни преди деянието, за което му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", той е извършил кражба от дома на леля си.

В съдебната зала 17-годишният Станислав е поискал съдът да го пусне под домашен арест. По-малкият му брат се държал изключително хладнокръвно и невъзмутимо.

Определениято на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: убийствоВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
50
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Крайно време е да се вземат радикални мерки за ограничаване на популацията на вредния дивеч....
10
0
 
22
 
! Отговори
цветнокож преди 6 години
Където няма мъже се вихрят,където има-не!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14-годишният Осман Ю. и 17-годишният му брат Станислав М.Какви братя са тия единия муджахидина Осман Ю. другия рома Станислав М. ?
8
0
 
35
 
! Отговори
petarziz преди 6 години
свършиш ли му услуга на...... после няма отърваване постояно те крънка ако му откажеш после става лошо
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и двамата вързани за ръце и крака на 4 коня в центъра на най голямата .....махала. Да подгонят конете в 4 посоки, всички да видят какво ги очяква. Живи разкъсани на парчета. Наскоро четох че роми със средно образование щяли да минат курс на обучение за медицински помощници в болниците.Който българин измисли това.
6
0
 
54
 
! Отговори
да укротим преди 6 години
жестокосттаДа видим.и сега ли всички по върховете ще се правят , че нищо не е станало и по този начин поощряват извършителите.Конкретно. - тези малолетни са завършен образ на престъпници , те НЕ подлежат на превъзпитание. Наказанието ( след , като няма смъртна присъда) е доживотна каторга , не затвор , а РАБОТА без почивка цял живот.
5
0
 
60
 
! Отговори
извод преди 6 години
От тези криминални новини, след като ги чета от години, имам вече твърдото убеждение, че когато е била дадена работа на......, или им е било помогнато, след това винаги са обирали или убивали благодетеля си. Изводът е само един, а той е: Не давайте работа и не помагайте на.................
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладните пра сета на остров Белене да им прочетат присъди другото е загуба на време и средства.
3
1
 
42
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Да изнасилиш 77 годишна жена wtf???
2
0
 
47
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Проблемът е, че 14-годишния ..... е правно защитен, ще има още много да се вихри...
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав си куршум е по-добре от въжето.