Кой стои зад FaceБойко? Никола Николов от ГЕРБ

Имало обаче десетки фалшиви профили на премиера
Обновена: 5 дек 2017 16:33 | 5 дек 2017 16:23, Камелия Цветанова
90
Кой стои зад FaceБойко? Никола Николов от ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов нямал достъп до профила си в социалната мрежа Facebook, а постовете на неговата страница качвал Никола Николов от пресцентъра на ГЕРБ. Това стана ясно от думите на самия Николов, който бе разпитан по делото, което журналистката и настоящ депутат от БСП Елена Йончева води срещу министър-председателя.

Още по темата

Повод за съдебния спор е твърдение, че Борисов бил казал, че държавата платила милиони на Йончева за филмите й.

В редки случаи от профила на Борисов постове пускала и служителка на Министерския съвет. Николов обаче обясни, че имало и няколко десетки фалшиви профили, които копирали едно към едно съдържанието, включително и снимките от истинския профил на премиера.

Така например на един от тези фалшиви профили преди дни бил публикуван клипът: "Танц със саби", на който мин.-председателят танцува в Саудитска Арабия, но на фона на чалга песен.

Разпитът на Николов е поискан от адвокатите на премиера Марин Марковски и Божидар Терзийски, защото се твърди, че в социалната мрежа се е появило неговото изказване за Елена Йончева, допълва "24 часа".

На делото бяха разпитани още журналистите Иван Гарелов, Виза Неделкова и Къдринка Къдринова, както и бившият зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов. Техният разпит беше поискан от адвоката на Йончева Георги Атанасов.

Според Гарелов Йончева и Сергей Станишев вече се били разделили по времето, когато той е бил мин.-председател, но за да не се уврежда неговият имидж, все още били заедно. Йончева и Гарелов не били близки приятели, защото журналистката била доста "затворен и почти консервативен човек".

Гарелов обясни, че в началото на връзката им със Сергей Станишев, той бил много по-печеливш, защото журналистката била много по-популярна от сегашния лидер на ПЕС, който тогава работил в международния отдел на БСП.

Бившият зам.-министър Емил Райнов, който познава Елена Йончева от 30 години, обясни, че след като чула обвиненията на Борисов, тя се почувствала омерзена и отчаяна.

Райнов припомни, че журналистката имала син, който през април т.г. навърши една година и нейните тревоги са: Как ще го възпитава и как ще му обясни тези неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами за какво му е достъп на Тиквун до фейсбука. Той е неграмотен :)
53
5
 
23
 
! Отговори
И да пише не може преди 6 години
Досега беше ясно, че Тиквоний е чел само една детска книжка. Сега стана ясно, че и да пише не може. Браво на всички "умници", гласували за ГЕРБ и мутрафона. Само така! Гласувайте пак за неграмотния сикаджия.
52
3
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Не знам кой е Фейс Боко,ама щойто пише против него ,го блокира !
51
2
 
29
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Елцин като се напиеше танцуваше "казачок". Нашия без да пие танцува "танца саби" на А.Хачатурян с балетна стъпка. Голяма дарба е тоз Бойко! Със свещ да бяхме търсили, нямаше да намерим такава карнавална личност за премиер!
50
3
 
23
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 6 години
Този Николов крие една от най-големите държавни тайни. Че министър-председателя е ***.
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е Бойчето да си вземе фейса и да напишат една книжка. На страничка по две колони: "какво казах" и "какво излъгах".
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този Николов сигурно му се е взел акълът от банване и триенe на мнения в поверената му група.
47
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда учителя на Бареков по английски е бил Професора.
46
2
 
19
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Аз БСП, не знам как ще свърши, обаче тука има няколко човечета, които ако страната ни беше нормална демокрация, досега да са умрели от глад. Уточнявам, в нормална страна, никой не плаща на никакъвци да го хвалят в нета и да плюят по останалите.
45
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разбесувани ПЕСове третополови с лабилна психика
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 40ПОДНАСЯТ МУ КЪРВАВИЦА ОТ СОЦИАЛИСТИ
43
2
 
20
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
И му поднася венци от суджук на него и на цялата му партия и тяхната рода, България ликува във въздуха летят чатали със суджук и снежинки Свинетка лови снежинките другите ловят суджука по улиците се леят реки от вино като пробита бъчва от комунстически Винпром
42
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бсп ще свърши като идил
41
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО МОГА ДА СЕ СМЕЯ НА ТИЯ *** ОТ БЕСЕПЕ
40
16
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Другаря Димитров се възползва от алкохолизацията, Живков от съветизацията, Нинова от приватизацията, а Йончева от креватизацията на социализма.
39
0
 
16
 
! Отговори
АнтиТиквенист преди 6 години
Значи, лицето, което го бранят цели двама солидни ахахаха адвокатина, че "МОМАТА Е ЧЕСТНА" ЛЪЖЕ ПУБЛИЧНО, бидейки представян в личен профил от друг човек. Hold on ! Lemme tryinna process this shit right...
38
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СТОИ ЗАД НЕГО!
37
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34"ЗАД БОЙКО СТОИ БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА!!!"---Достатъчно му е САМО КМЕТЪТ НА СИМИТЛИ да стои зад него. :)
36
0
 
16
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Нито профила му "профил" , нито анфаса му "анфас". Нещо доста "опушено" виждам. Може пък характера му да е добър...?
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Професор"Английски, френски и немски генерала говори свободно."---При това, на нивото на "доктор хонорис кауза" Христо Стоичков.