Спецсъдът бил на много тясно, иска още сгради

Висшият съдебен съвет ще търси съдействие от премиера
7
Спецсъдът бил на много тясно, иска още сгради
Снимка: Булфото, архив

Висшият съдебен съвет ще търси съдействие от премиера Бойко Борисов за решаване на сградните проблеми на специализираните съд и прокуратура. Над два часа съдебните кадровици обсъждаха въпросите за битовите и кадровите проблеми на спецправосъдието, съобщи БНР.

Безпрецедентно това обсъжданe върви в диалог между съдебните кадровици и ръководителите на спец. структурите и пак безпрецедентно съдии, прокурори еднопосочно предупреждават, че на обезпечаването с кадри и сградна площ, на която да е от двете структури ще доведе до блокиране на цялата система.

Георги Ушев, който ръководи Специализирания наказателен съд и Иван Гешев, който ръководи Специализираната наказателна прокуратура, използваха актуална статистика, за да демонстрират висока натовареност на подчинените си, дори и преди делата за корупция да тръгнат към двете структури. По силата на новите промени в Наказателно процесуалния кодекс вариантите за сгради ще се обсъждат на среща, която тепърва ще се иска от премиера.

На нея ще присъстват, според гласуваното от ВСС, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ВКС Лозан Панов, представляващият ВСС Боян Магдалинчев и члена на съвета Евгени Диков. Решението беше взето преди около час, след което дебата продължи, тъй като главният прокурор напусна заседанието на ВСС. По-късно стана ясно, че той заминава на официално посещение в Сърбия, където ще бъде подписан за първи път меморандум за сътрудничество между българската и сръбската прокуратура и ще се дебатират теми от взаимен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
**** преди 6 години
Аз пък си викам да вземат да им съкратят бройката на половина,че да има място да се съберът,а ако ги наритат всичми на борсата,още по добре,те и без това не вършат работата за която са назначени.
6
1
 
6
 
! Отговори
нищо преди 6 години
А какво е свършил този спец.съд за народа за да искат още сгради и чиновници?
5
0
 
5
 
! Отговори
hh преди 6 години
Не сте заслужили, че да искате!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли Методиев е министър председател? Омръзна на хората с подаването на оставките си. И той самия не знае колко пъти си ги е подавал.
3
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Ехаа, Ушев и Гешев - знакови фамилни имена! :)
2
1
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Всичко се случва след съдействие от Бойко Борисов. Тогава защо изобщо са ни необходими други институции? Тетка например за какво е министър на правосъдието?
1
0
 
2
 
! Отговори
Gricar преди 6 години
Ne e prozrachno, nisto ne se vijda....fakenews...