Ало апашите Борислав и Албенко с ъглошлайфа от Първомай – свободни!

Те отмъкнаха рекордната сума от половин милион от метална каса
11 дек 2017 17:15,
47
Ало апашите Борислав и Албенко с ъглошлайфа от Първомай – свободни!
Снимка: Архив, Dnes.bg

Двамата измамници Албенко Методиев и Борислав Димитров, които през 2015 г. измъкнаха близо половин милион от баба Елена Ангелова от Първомай, са вече на свобода. Причината е, че са изтекли законовите срокове за задържането им, пише "24 часа".

Албенко е освободен от затвора, където е прекарал година и десет месеца. В момента е с мярка за неотклонение "подписка". Съучастникът му също е навън с парична гаранция от 4000 лева.

В първомайския съд Методиев е бил осъден на 7 г. затвор, а съучастникът му - на 5 г. Наказанията обаче са отменени заради процесуални нарушения и процесът започва отново. Това се разбра в Пловдивския районен съд, където трябваше да се проведе разпоредителното заседание по делото. То обаче бе отложено, тъй като Борислав Димитров не успя да пристигне от Горна Оряховица, където живее, заради лошите пътни условия. В залата се яви само Методиев със служебен адвокат.

Пострадалата Елена Ангелова не дойде. От нейно име и от името на дружеството, чиито служебни пари са взели измамниците, адвокат Иван Недев заяви, че ще бъде предявен граждански иск за 206 950 лева. Толкова пари не са възстановени от крупната сума от 575 760 лв., задигната от Методиев и Димитров.

Мегаизмамата бе извършена през септември 2015 г., когато рецидивистите успяха да отмъкнат от метална каса 278 000 евро. Те излъгали баба Елена, че внукът й е катастрофирал и трябват пари, за да бъде опериран по спешност.

След това пристигнал Методиев, който се представил за доктор от Здравната каса. Той влязъл и като разбрал къде е металният сейф, поискал инструменти от възрастната жена, за да го отвори. Тя му дала тесла, кирка, бормашина и ъглошлайф. Обвиняемият не успял да отвори касата, взел 500 лева от възрастната жена, която тя му дала и си тръгнал. Малко по-късно се върнал, след като купил друг ъглошлайф и направил малък отвор в сейфа.

Той проврял ръката си и започнал да вади от касата пари. Жената му казала да спре и да ги преброят, защото смятала, че ще стигнат за операцията. Методиев й обяснил, че това ще стане, когато отиде в болницата. След това прибрал парите в торби и си тръгнал пеша. Преди това предупредил възрастната жена да измете и измие всичко след него.

Малко след това по телефона се обадила дъщерята на баба Елена и тя разбрала, че е измамена. Незабавно е бил подаден сигнал в полицията, започнала операция и престъпниците били заловени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се почне макаров подход за отстрел на подобен ***. Няма спасение иначе.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
bravooooooooo
18
7
 
16
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Какво не ви харесва на моята демокрация бре? Има едно просто правило която важи в цял сват - кьорав на карти не играе! Тази като не вижда по далечеот носа си защо са и повереили 500 бона?
17
1
 
33
 
! Отговори
Смърт за прокуратура преди 6 години
Колко ли е взел прокурора едни 50хилки има няма за коледен бонус не че нещо..
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези хора, ако са хора, защо са такава гнила *** ?
15
0
 
33
 
! Отговори
до кога така преди 6 години
Процесуални нарушения!!!значи некадърно свършена работа от прокуратурата с подобни доводи на свобода са много бандити но наказани от прокуратурата няма?
14
2
 
32
 
! Отговори
Бакарди преди 6 години
Не са виновни "шведите" ,а виновни са ВЛАШКИТЕ съдии където се подават !
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак умни момчета.Заделили са пари и за свобода , резултата е налице.
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега, ако жената осъди прокуратурата за забавено правосъдие, какво правим? Безотчетност на прокуратурата до какво води? Но сега ще се измести темата колко *** и наивен е народа, с кражбата на лекарства какво правим, с парите за Хитрино с К.Т.Б с Белене с ало апашите или престъпници са само пияните и дрогирани шофьори тях на Ч.С.И ще ги дадем, а крадците на едро ги мани те не са виновни, че народа е оскотял и не мисли.
11
1
 
31
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Защо им се разрешава в съда с качулки да стоят,седят ,да се движат ...няма ли закон у таз държава ,че на обществено место ,а още повече в държавна институция ,то трябва да си сваля шапката .а още повече с качулка -какво става с тези управници ,за ***... не стават .
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали това ни учат с турските сериали, да сме бабаити! Я ги вижте тия момчета, какъв бабитлък, какво чудо! Като тропнат на масата и съдиите се свиват, необръснати, абе как си требва. Балкански нрави, още време ни трябва
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"шведи".
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега съдиите, заради които се е стигнало до тази ситуация, да лежат вместо тях. Да лежат заедно с депутатите, гласували закони с големи отворени врати за пускане на "наши хора"!
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези верно ли са измъкнали 500 хилки пред очите на бабата с флекс? Тя трябва да бъде съдена за самоуправство с чужди средства. Като гарант помилвайте пенсионерите, които гледат трева за внуците си.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам, че червените баби са глупави, но чак толкова може ли?
5
2
 
28
 
! Отговори
Що за простотия? преди 6 години
Отиват двама в банка и обясняват на служителите, че близките им се нуждатя от операция и веднага служителите в банката им намират ъглошлайф, защото не знаят шифъра на сейфа, ама ъглошлайфа не струва и служителите вадят едни 500 лв. и ги дават на един от тези да отиде да купи нов. Онзи се връща и вече с новият успява да направи дупка и да вади парите. Накрая казва на служителите да изметат след него.Сега си преставете, че това е сценарий за филм. Няма ли да е доста тъпо и никой няма да го гледа.
4
2
 
30
 
! Отговори
Един преди 6 години
Разкошно! Добре, че направихме съдебната реформа. Честито, европейци!
3
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албенко е избирател на ГРОБ,по именцето го надуших!
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В частната държава на Трите Шишита е така. Но материалът явно им харесва, защото си ги преизбира постоянно.
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нормално. Това не е прецедент, а ежедневие.Все пак да не забравяме кой ни управлява.