Ексминистър на Борисов на съд! Митов пред Темида

Без поръчка сключил договор и Външно загубило 500 бона
Обновена: 12 дек 2017 12:55 | 12 дек 2017 12:55, Камелия Цветанова
27
Ексминистър на Борисов на съд! Митов пред Темида
Снимка: Булфото, архив

Срещу бившия министър на външните работи Даниел Митов ще бъде внесен обвинителен акт в Специализирания наказателен съд за престъпление по служба, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Неговият заместник Христо Ангеличин също отива на съд, но обвинението за него е за безстопанственост.

Даниел Митов е обвинен, че в периода от 15 януари  до 22 юли 2016 г., като министър на външните работи, не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за търговско дружество.

От това настъпили значителни вредни последици в размер на 494 458,03 лв. за Министерство на външните работи.

В нарушение на Закона за публичните финанси и Закона за обществените поръчки, сключвайки споразумения към договор с Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Митов задължил МВнР да преведе чрез МЗХ на търговското дружество въпросната сума и не предвидил контрол по изпълнението на ценовото предложение по така сключените споразумения.

Даниел Митов е с мярка за неотклонение "Подписка".

Христо Ангеличин е обвинен в това, че като длъжностно лице - заместник-министър на външните работи, в нарушение на задълженията си да наблюдава и контролира дейността на дирекция "Управление на собствеността и материално-техническо осигуряване" в МВнР, не упражнил достатъчен контрол върху работата на директора на тази дирекция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Минаха през съда, ама някой да облече раирано костюмче? Онова момче от западната махала на с.Шума, Годечко с 6-те апартамента и преобразената селска къща с басейн и барбекю? Можете да погледнете в Гооглето-Земя, веднага ще го откриете по басейна! Ей такива сиромашки-невидели, щом им се появи възможност, със скоростта на сокол-скитник се хвърлят и започват да разкъсват жертвата още във въздуха! Жертвата е България! И какво излезе - невинен.И Мазната Усмивка и той - невинен!Хищници!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е за затвор, но от едно посолство само като изшъткат с гъгнещ тексаски акцент, ще му се размине срещата със затворските "възпитатели". А те биха му налели малко във фундамента!
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До никиАко можех да те докопам, щеше да оближеш пода на *** Русия! Ако ти, нещастнико, можеше да надзърнеш в тази страна, в който и да било град, щеше да видиш какво значи чистота! Не е като бунището София, с дупките по улици и тротоари, с потеклите смърдели контейнери, с тъмницата и заледените тротоари! Всички, до един, русофоби са българофоби от най-долна проба! Аз съм ти виновен, че си *** неук и мързелив!
21
2
 
3
 
! Отговори
Фики преди 6 години
Точно обратното :)
20
4
 
6
 
! Отговори
Бики преди 6 години
ники ,Ники за гормална лържава забрави ,докато има таквиз като теб които си пишат името с малка буква -няма да станем нормална лържава и нито ни крив Путин ,нито Русия ,нито арменския поп ,нито ромите ....сами сме си таквиз ............ .
19
11
 
5
 
! Отговори
ники преди 6 години
Русофилите са тези, които дърпат държавата ни към дъното. Ако ги нямаше, сега щяхме да сме като една нормална европейска държава, а нямаше да сме по модел на тази *** Русия.
18
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Всичко русофоби - врагове на България! Митов - затвор!
17
4
 
14
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Хм ,Митов беше русофоб и чист американофил -виж какво правят тези бойскаутчета ,крададт налево и хххх не става от този контигент населяващ нашите ширини,ДОРИ И МИНИСТРИ да станат ,*** си *** . Е,как може да крадне този -не ,не ми се вярва ,еми той лош пример дава на ............. .
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чекисти,кагебисти и съветцки комунисти са проникнали дълбоко в съдебната сиситема !!!
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има само двама невинни в България - Софиянски и Боко.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старите кримки да са проспали споразумението докато са се прозявали над предложението.
13
0
 
19
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
Да, бе. Сериозно ли? Ще го оправдаят. Това да не е Румъния...
12
5
 
14
 
! Отговори
полюсен политТиксен преди 6 години
този небеше ли е един ..... , приличащ на Комусексул който не си е признал че като комсомолец са го Депофилили на стари години Ханалнозащото на снимката това е май Сецка Сачеват след трансдуктирната операция за смяна на полюса
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги платят от НПО "Меки китки", те са богати
10
3
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
С нищо не съм го запомнил тоя, освен с това, че се подписваше на латиница.....Прави са по-долу коментиралите-нищо няма да му направят, тоя е пратен от Биг Брадър да наглежда работата. Ще го оправдаят, или ще се окаже, че давността е изтекла.
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да плати щетите, ще трябва да изтръска офшорките за комисионите от обществените поръчки и грантовете от "Америка за България".
8
30
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Много свястно момче... - натопено е от Курнелчето...
7
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната Пунт и пластика. Кск ще осъдят Къдравата Сю, той си е Американски слуга и никой не може да го барне. Само пушек и дим за отклоняване на вниманието.
6
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дани Мекия е идеален за затворническа булка.
5
3
 
42
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
500 бона !!! Те откраднаха милиарди от саниране и магистрали !!!