Карта с ПИН и едни 3660 лв. Беднякът – милионер с присъда!

Мъжът върнал парите, а съдът в Шумен му дал условна присъда
12 дек 2017 10:30, Златко Желев
36
Карта с ПИН и едни 3660 лв. Беднякът – милионер с присъда!
Снимка: flickr

Бедняк, който открил захвърлено яке с дебитна карта в джоба през миналата Коледа, сега е осъден.

Грешката на 62-годишния Селим Хасанов от Нови пазар била, че източил дебитната карта, пълна с 3 660 лева.

Сега той и съучастникът му С.С. са сключили споразумения с прокуратурата, а Окръжният съд в Шумен е одобрил за всеки от тях условно наказание – по 8 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок.

До краткотрайното щастие на двамата се стигнало, след като пенсионерка си прочиствала гардероба с помощта на сина си. В суматохата изхвърлила яке, в което била дебитната й карта, плюс бележка с ПИН-кода.

Селим го открил и с приятеля му първо дръпнали 10 лв., после 50 лв., няколко пъти по 200 и по 400 лв. Общо 12 пъти точили от банкомати в Нови пазар и Шумен.

Полицията бързо влязла по петите на бедняците - милионери и приклещила Селим, който още не бил похарчил 2000 лв. от спестяванията на жената, пише "Труд".

Сега двамата мъже са възстановили пълната сума на 69-годишната В.Д., дължат обаче солидарно 924 лв. разноски по делото.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
ан преди 1 година
До дъ

Защото, като и дръпнат портфейла заедно с личната карта е по-лесно да те източат.
34
0
 
6
 
! Отговори
WTF? преди 1 година
Смятам че пенсионерката трябва да заплати разходите за делото и за разследващите полицаи. Нейната безотговорност и неадекватност е довела до случката.
33
0
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Ей ама за тези няма ли процесуални нарущения по делото и да бъде върнато.Язък.Ако бяха изтеглили поне едни 100 хил. и да си раддадът кадето трчбва...друго щеще да бъде ,ама де пусти късмет.
32
1
 
7
 
! Отговори
Агджата преди 1 година
Ами понеже са тъпачища и двамата, първата им работа е била да се похвалят из околията какви са късметлии. Ако си бяха мълчали още щеше да си харчат готови пари. А тая дето си е изхвърлила якето с картата е 80-процентова, то и двамата късметлии де... ))))))))))))))))))))))))))))))
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми така е ,ало измамниците си бачкат със службите и не ги ловят,а тия мизерници на дръвника.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мейд ин РБ. Двама души ди чоделили три хиляди лева и веднага ги ьапидали в графата на милионерите. РБ е с най-голям процент милионери в ЕС и Млечния път.
29
1
 
16
 
! Отговори
жеко преди 1 година
"за кокошка няма прошка"
28
16
 
3
 
! Отговори
дъ преди 1 година
добре де автомата не чете ли името написано на картата? ясно се вижда, че това е друг човек. нали? защо банкомата не иска и лична карта и да сравнява данните от картата с името от личната карта.
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои окрадоха държавата и пак се изкарват едва ли не социално слаби,а тези двама несретници за 3000лв ги изкараха милионери.Зависи от гледната точка.
26
1
 
25
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 1 година
Че е тъпо да си държиш пин кода с картата - тъпо е.
Че е кражба - кражба е. Ако са безименни банкноти, намерени на улица или в боклука - късмет. Но това е банкова карта - ключ към цялата сметка с нечии пари. Които не са изгубени, а се съхраняват от банка, а може да идват още постъпления от заплата примерно. Ако намериш ключ от апартамент и влезеш да си вземаш разни неща - е кражба.
Но, че ако бяха ало-измамници, ограбили половин милион (като Албенко) и шяха да се измъкнат - и това е истина.
25
1
 
11
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
На всяка карта е написано името на картодържателя.
24
0
 
22
 
! Отговори
Циник преди 1 година
3 000 лв. някой ще ми обясни ли кой, и къде е милионера?
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като са намерили картата с пин кода на кой да я върнат като няма име? Да викат по улиците и да питат кой си е изхвърлил картата? Те не са я откраднали а намерили в кофата. Но нали не са мутри веднага ги съдят даже нямат право да обжалват щото съда е постановир окончателно решение. А нека бяха мутри да ги видя как щяха да ги осъдят?! За мен тези хора са напълно невинни. Аз ако намеря карта с пин на улицата в кофата ще ходя да търся на кой ли е? Да не съм луд за връзване?
22
2
 
7
 
! Отговори
баткови преди 1 година
Какъв тотален *** трябва да си, че да си напишеш ПИН кода на лист с банковата карта. Дано банката да са отказали да й възстановят парите на тая...Баси малоумниците, не могат да запомнят 4 цифрички.
21
1
 
1
 
! Отговори
чарли преди 1 година
До до ***:
80%
20
0
 
21
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Преди години приятел намери в заведение забравен портфейл с двеста и няколко лева вътре и лични документи. Занесе го в полицията. Собственикът казал, че е имало 1000, та обвиниха моя приятел. Дали някой преди това го е преджобил или е било инициатива на притежателя не знам...
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Все едно да хвърлиш пачка с пари ня улицята и после да съдят този, който я е взел. Пълно бузумие и простотия."

Абе по закон, ако можеш да докажеш, че пачката пари е твоя, може и на пъпа на София да я хвърлиш. После ако докажеш и кой я е взел - не само ще го осъдиш, ами и ще лежи. Закони, какво да правиш. Само дето малко трудно се доказва за пари - не са поименни, но пък се водят ценни книжа... Затова всичко в дебитката, тя си е поименна.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре ми е познат филмът, но с това заглавие
17
1
 
15
 
! Отговори
до тъпанар преди 1 година
Ужасното нещо дето се случва в държавата е, че хората все повече оглупяват. Селим е намерил пари, които е абсолптно сигурно чии са защото картата е поименна. Тоест той е извършил кражба и нормално да лежи. Освен това е и крайно *** и не може да се сети, че много лесно ще бъде засечен, че я използва.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По закон всяко намерено чуждо се предава на полицията. Всичко друго е кражба