72 часа арест за шофьора, прегазил 19-годишната Фатиме

53-годишният мъж е привлечен като обвиняем по делото
13 дек 2017 17:45,
21
72 часа арест за шофьора, прегазил 19-годишната Фатиме
Снимка: Архив, Булфото

Задържаха за 72 часа шофьора на тежкотоварния автомобил, който прегази 19-годишната студентка Фатиме Колашова на пешеходна пътека в Благоевград. 53-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем.

Още по темата

Пътният инцидент стана около 9&00 часа сутринта на 12 декември.

Шофьорът на тежкотоварен автомобил – самосвал, пълен с пясък, нарушил установени в Закона за движението по пътищата правила. В резултат на действията му, на пешеходна пътека на ул. "Славянска", било блъснато деветнадесетгодишно момиче, което починало на място.

Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Днес над 100 студенти отново направиха жива верига и блокираха кръстовището в Благоевград, където се случи фаталният инцидент.

Със запалени свещи и мълчаливо бдение те отново изразиха своята съпричастност към трагичната съдба на своята колега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пешаходеца винаги е с предимство да го знаете
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да обесня на *** които обвиняват пешаходеч ибут на зебра че при знака за пешаходна пътека които е на 50 метра преди нея трябва да карат с такава скорост за да могат да спрът веднага и само да има човек в близост до пътеката няма значение дали си гледа в телефона да намалят и да спрът да го съдят за непредомишлено убиство
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпанарите в нг не се научиха да карат по правилата и да пазят своя и на другите живота
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя в чужбина ,не е интересно коя ,но такова нещо тук не може да ти се случи ,дори да си в нарушение всички превозни средства намаляват ,пешеходеца е предимство може би липсва културата на шофьорите
16
5
 
8
 
! Отговори
аз преди 6 години
Дали? Аз не виждам защо. Факт е, че млади хора пресичат, без въобще да се оглеждат, вперили поглед в телефоните. Вместо журналистика, има копи пейст и насъскване на хората.
15
13
 
5
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
ако прегазената се казваше Мария положението щеше да бъде различно...
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11Тъпонгер, пише, че на зебра имаш предимство.Това значи ако идва МПС, да спре и да те изчака да минеш.Когато МПС-то вече минава, и ти му се навреш под задните гуми, това не е предимство.Защото иначе такива идьоти като тебе ще почнат да скачат под камионите за пари.
13
2
 
9
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Ако камиона е прегазил момичето със задна гума, значи шофьора е точно толкова виновен, колкото и съпруга на оная със селфито дето падна от 100_метра.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимko 11много си "мъж"- АМА зад монитора
11
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1-виТИ или си много *** или не можеш да четеш!КАКВО е написано в закона за движение по пътищита в РБ - Пешеходна пътека тип Зебра!!!Ако такъв "щофьор" като Вас ми настъпи даже кутрето - Направо му вземам къщата, апартамента, двора, довеждам го до разавод, и т.н. Като опит за предумишлено убийство направо ще си играя с адвокатите!!!
10
0
 
14
 
! Отговори
abc преди 6 години
....Освен полицаи и групата следователи на място веднага пристигна и директорът на ОДП- Благоевград старши комисар Николай Хаджиев: Трагедия, жалко за момичето. Камионът е идвал с много бавна скорост от ул. Дойран, завива по Славянска на кръстовището надясно и след няколко метра със задницата замита момичето, което вече е вървяло по пешеходната пътека. Как и защо не е видяло камиона никой не може да каже, каза за Телеграф комисар Хаджиев...
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #8Защо разправяте глупости, без въобще да сте наясно? Чули недочули и плямпате глупости.Някой беше написал, че там само да погледнете и колите спират. Е тук заболи поглед в телефоноте дори и не поглеждат. Направо си минават, дори и на червени и въобще не им пука.Ако е вярно това, което пише, като коментари на някои места, че камиона не я ударил челно, а със задна гума странично, нещата изглеждат по съвсем различен начин.
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости момичето... Колко хора още трябва да умрат по този начин...Навсякъде в западна Европа, блъснеш ли човек си виновен. Няма сфетофар, няма зебра, виновен е този в колата, щото и там са яли попарата в съда - огледа ли се 5 пъти, прецени ли скоростта, не видя ли, че кара пиян...
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно се е възползвала от абсолютното си предимство.
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така пък установихте, че е извършил действия, нарушаващи закона?
5
0
 
21
 
! Отговори
Пустоцвет преди 6 години
Видимост? Видимост нулева особенно в центъра всеки спира без да се съобразява с нея ,нали е спрял "за малко". Най вече доставчици които разбирам до някъде ,но и нагли мутро барони с лъскави лимузини от висок клас които са истинските *** по булеварди и улици нагли та нагли от типа от дясна лента ляв завой ,па недай си да им свирнеш нещо. КАТ спи за такива ЗАЩО?
4
6
 
11
 
! Отговори
nina преди 6 години
#1Опс,ако слушалките и мобилния се отнасят за пешеходците,съм напълно съгласна с теб,не съм те разбрала правилно :)Последният път,като шофирах в София и на мен ми се случи две тийнейджърки да пресичат с погледите в телефоните без въобще да се огледат.Но пък и си има убийци зад волана,които не гледат или дават газ на пешеходната пътека...
3
6
 
15
 
! Отговори
nina преди 6 години
#1А кой ти е казал на теб,че можеш да цъкаш на мобилния със слушалки в ушите докато шофираш ??Заради такива като тeб стават трагедиите.
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кому е нужно това? Абсолютно неадекватно действие на прокуратурата. Нито е избягал, нито има възможностите на Цветан Василев и родата му!
1
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека не е виновен виновни са тези дето направиха така че пешеходците да се чувстват безсмъртни. Колко пъти ми се е случвало на пешеходна пътека да ми изскачат на 2 метра пред автомобила и добре че спирачките ми ковът иначе досега да съм убил поне 100 пешеходеца със слушалки в ушите и забит поглед в айфона. Пешеходеца е длъжен преди да стъпи на пешеходната пътека да погледне в ляво ако не идва автомобил да мине до средата и да погледне в дясно! Никой не им е длъжен да ги пази ако те не се пазят