150 000 лв. иска от държавата затворник, бил се разболял

Уж получил диабет зад решетките, а всъщност си бил болен
5
150 000 лв. иска от държавата затворник, бил се разболял
Снимка: Булфото, архив

Рецидивист от Петрич поиска от ГД "Изпълнение на наказанията" 150 хил. лв., защото се разболял от диабет в затвора в Бобов дол.

Симеон е осъждан многократно за кражби, хулигански прояви и други престъпления, като за последно изтърпява 1-годишно наказание за шофиране без книжка.

Подал искова молба до съда, за да получи обезщетението за претърпени неимуществени вреди, съобщиха от съда.

Твърди, че докато лежал зад решетките се разболял от диабет в резултат на стрес, неправилно хранене и неадекватно лечение. Стресирал се от обиските на надзирателите в килиите, съобщиха от съда в Кюстенил, където е гледано делото.

Диабетът е диагностициран малко след като Симеон влязъл в затвора, но според експертите болестта е настъпила поне два месеца по-рано.

Преглеждан е от ендокрионолог, лекуван е в болница, дават му се редовно лекарства и се храни по специална диета.

Съдът е категоричен, че затворническата администрация е направила всичко необходимо и не е бездействала, за да е виновна за болестта на петричанина и отхвърли иска му за обезщетение.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в резултат на стрес, неправилно хранене и неадекватно лечение............а народа, който му плаща затвора ? как живеем ние, за да ни крадат,а после да ги храним и лекуваме с години ?
4
0
 
5
 
! Отговори
преди 6 години
Най-големите престъпници не са в затвора. Милиционерите, търгуващи с дрога, милиционерите, който не защитиха Ива-въпреки подадените жалби ,и милиционер я уби, милиционерите, които хулиганстваха на 4 ноемри 2015г, крадците откраднали милиарди от КТБ, крадците взели кредити от КТБ-и после не ги върнали, далавераджиите при реакторите на 600 млн евро, заменкаджиите край морето, построилите ветропаркове в защитени територии край морето, политиците наредили да се издаде фалшивия паспорт на Куювич
3
3
 
6
 
! Отговори
Пандиза преди 6 години
Сега, дайте да започнем от там, че никой от вас не е застрахован. Точно за 10 секунди, живота би могъл да се преобърне. Не вярвате ли? Оптимисти мамини. Затворът е лишаване от някакви граждански права. Но не и от човешки! Не съществува хипотеза да те вкарат в ***, да те изтезават и т.н. Силно се надявам държавата да бъде осъдена свирепо за пореден път.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо много грешно в тези закони. На практика закона е много загрижен за праватана престъпниците.Какво става с другите?Добрите хора?
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано не виждам смисъл държавата въобще да се занимава с такива хора. Отнемете му личната карта и гражданството, оставете го без всякакви граждански и социални права, оповестете го навсякъде по вестници да се пазим от това и това лице и му струвайте сеира.