Най-дългата присъда за боя над гребците - година и 10 месеца

Само пет са ефективните, ромите биячи признаха вината си
18 дек 2017 17:07,
16
Най-дългата присъда за боя над гребците - година и 10 месеца
Снимка: Булфото, архив

С пет ефективни присъди от 8 месеца до една година и 10 месеца лишаване от свобода при общ режим приключи делото срещу 11-те подсъдими за побоя над децата - спортисти на язовир "40-те извора".

Останалите получиха от Районния съд в Асеновград условни присъди.

Още по темата

Гражданският иск по делото за пострадалото момче Тодор Тодоров, който беше за 40 хиляди лева бе намален на 8000 лева.

Паричните гаранции, наложени като мярка за неотклонение на част от побойниците, отпадат, реши Районният съд в Асеновград. Присъдите може да се обжалват пред Окръжен съд - Пловдив.

Делото се гледаше по съкратеното съдебно следствие.

Ромите биячи от Асеновград признаха вината си в съдебната зала. Подсъдимите заявиха, че съжаляват за стореното, като делото срещу тях ще се гледа по бързата процедура и затова още днес има присъди. В залата бяха показани лопатите, брадвата и дъските, използвани за побоя.

За първи път днес дойде единият от пострадалите треньори, удрян с лопата и камъни. Той е призован като свидетел, но не и като потърпевш.

"Беше страшно. Биеха децата с колан, лопати и камъни. Имаше и брадва”, разказа той.

Инцидентът стана на 26 юни 2017 г. Конфликтът между ромите и гребците прерастна в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата.

Пострадали бяха седем души, които са били откарани в болница за преглед.

По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг с два счупени прешлени
Срещу подсъдимите  са повдигнати обвинения в хулиганство, извършено в съучастие, с особена дързост и цинизъм.

Двама от тях са обвинени и за закана за убийство, а други двама – за нанасяне на средна телесна повреда.

Агресията потресе Асеновград и стана повод за множество протести с искане за повече ред в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Експертно становище 5Такова НПО Няма и няма и да има. Просто ще е неугодно на новите ни господари.
12
0
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Другият път ще бият двойно повече, като знаят каква присъда ги чака. Дано не убият някого.
11
1
 
26
 
! Отговори
2.Мнозина си задават преди 6 години
въпроса кой всъщност е безчинствал 500 години по нашите земи. Май не са били турците, които в по-голямата си част са били работливи и кротки земеделци и занаятчии. Май са били едни други, приели исляма, защото тогава това е било изгодно.3. Мнозина правят паралел с друг случай, когато българин беше убит, защотоСЕ ОСМЕЛИЛ САМО С ДУМИ да защити жена си от неприличните подмятанияна двама братя роми.Когато те скачат да го бият, баща имкрещи след тях "Забравихте ножовете!"Кой е расист в Бг днес?
10
2
 
38
 
! Отговори
Ако... преди 6 години
Ако бяхме народ утре пред министерството на правосъдето щеше да има тълпа от 10 хиляди човека но не сме народ а стадо овце...
9
21
 
1
 
! Отговори
? към 80*% преди 6 години
Какви галеници на съдбата са ромите ?Закона е за всички бг граждани или Вие от 80,% искате към ромите да има строгост по максимума, а? Да? Ами когато простаци просто тъй обиждат нормалните Роми ,те Какво заслужават?Дали ще бъдат наказни от съда или ромите трябва сами да наказват простатите?
8
0
 
16
 
! Отговори
Следва опит за преди 6 години
убийство по особено жесток начин, като за целта ромите викат подкрепления и въоръжени с лопати, тояги и брадви преследват малолетни и непълнолетни невъоръжени спортисти. Тези деца и треньорът им, от ромска гледна точка, следва да бъдат избити или осакатени, защото не са изтърпели покорно ромските гаври без да окажат никаква съпротива и без да се опитат да защитят достойнството си дори и само с думи - това е единственият тип поведение на жертвата, което е приемливо според ромите.
7
2
 
23
 
! Отговори
Значи, какво става? преди 6 години
Малолетни момичета тренират, наблизо безработни роми хайлазуват. Родителите на тези деца плащат данъци, за да има помощи за ромите.Част от кефа на хайлазуващите роми е да отправят неприлични закачки към малолетните момичета, а когато те ИМАТ ДЪРЗОСТТА с думи ДА СЕ ЗАЩИТЯТ от ромската словесна агресия, ромите започват да ги замерят с камъни по главите. Единственият начин децата да избегнат ударите е да стоят под водата, т.е. да се удавят.Някой ИМА ДЪРЗОСТТА ДА ГИ ЗАЩИТИ.Следва опит за убийство
6
1
 
33
 
! Отговори
БХК преди 6 години
БХК иска Рома с най-тежката присъда да бъде обявен за личност на годината.
5
0
 
40
 
! Отговори
Експертно становище преди 6 години
Трябва НПО защитаващо етнически българи да заведе дело за дискриминация срещу България в международен съд, защото българите които бият *** отнасят изключително сурови присъди!
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами неслучайно народа е измислил оная приказка "битият бит,..."!В нашенския развъдник на ром какво друго да се очаква!Галеници на властта!
3
2
 
49
 
! Отговори
swim преди 6 години
Само това ли? БГ СЪД СРАМ
2
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опит за убийство = на присъда 1г. и 9м. Да ви имам съдебната система с тия смешни присъди.
1
0
 
40
 
! Отговори
С.Дяков преди 6 години
Ценен опит и стаж ще натрупат в курорта който ги пращат.