Стрелбата по данъчния шеф – вероятно заради работата му

На път за Кърджали Цацаров откри нова сграда на прокуратурата в Чирпан
Обновена: 19 дек 2017 14:15 | 19 дек 2017 14:07, Красимир Ангелов
26
Стрелбата по данъчния шеф – вероятно заради работата му
Снимка: БТА

Основната версия, по която се работи за стрелбата срещу данъчния шеф Иво Стаменов в София, е посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните му задължения, обяви в Чирпан главният прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата

Както е известно, 43-годишният директор на отдел "Фискален контрол" в НАП бе прострелян в понеделник сутрин в центъра на София. Той е настанен в болница, като състоянието му остава тежко, но по думите на Цацаров, състоянието му е стабилизирано.

"Провеждат се активни действия по разследването, които са свързани преди всичко с кръга от лица или по-скоро търговски субекти, по които конкретният данъчен служител е изпълнявал служебните си задължения. Засега основната версия е свързана именно с посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните му задължения", каза обвинител №1, цитиран от "Дарик".

На този етап се знае, че вероятно е стреляно с карабина, изстрелът е един, а другото нараняване е от счупено стъкло. 

Главният прокурор коментира накратко и другия тежък криминален инцидент, който разтърси страната в последните 2 дни – убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград.

"Повдигнати обвинения за умишлено убийство все още няма", подчерта Цацаров.

От Чирпан главният прокурор пътува за Кърджали, където ще бъде дадена повече информация по случая с убитото дете.

Обвинител №1 бе в Чирпан, където бе прерязана лентата на новата сграда на районната прокуратура в града. Сотир Цацаров изрази благодарност на премиера Бойко Борисов, който е съдействал сградата, която е бивша собственост на Министерството на отбраната, да бъде предоставена за ползване на съдебната власт с Решение на Министерски съвет от 2016 г.

По думите му районната прокуратура в Чирпан е работила при най-лоши условия в цялата страна, но от днес това вече няма да е така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли органи да разследват как се купува от бивш полицай а сега данъчен служител, Х5
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я гледай,нов резач на лентички.Понеже предишния сега света оправя,трябва някой да го замести.Те и без това друга работа си нямат.И на тоя и на оня делата им в задънена улица,но за лентички време винаги намират,нищо,че обектите ,които откриват са от нашите пари.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си мислех, че е заради паркомясто! Странна работа!
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе, заради първия сняг е стрелбата, как така заради работата?!