Плевенски прокурор пред Темида за... рекет

Димитър Захариев бил част от банда изнудвачи
5
Плевенски прокурор пред Темида за... рекет
Снимка: Булфото, архив

Спецпрокуратурата прати на съд прокурор и още няколко души по обвинение, че са престъпна група, която се занимава с рекет.

В спецсъда вече е обвинителният акт срещу осмината, съобщиха от прокуратурата.

За ръководител прокуратурата обвини Камен Балбузанов. През юни като участник в емблематичната група, както и за измама, бе обвинен и плевенският прокурор Димитър Захариев.

Ръководителят на групата и четирима от участниците бяха задържани при акция и обвинени за изнудване чрез заплахи и принуда.

Тогава съдът остави в ареста Камен Балбузанов и Ивайло Бировски и пусна на свобода срещу парични гаранции Валентин Георгиев, Илиан Михайлов и Иван Стойчев.

През юни заедно със Захариев, за участие в групата бе задържан и обвинен и служителят в Главна дирекция "Охрана" Мирослав Минков. Действащият по онова време прокурор е разпореждал на Минков да заплашва свидетели, които биха говорили срещу Балбузанов и другите задържани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
az преди 6 години
Де факто по-голям рекетьор от държавата няма... това може да го потвърди всеки, чиито мозък все още не е закърнял...или не се е смръзнал от страх.
3
8
 
2
 
! Отговори
Опасение преди 6 години
Ох, дано само този тип новини да не повлияят негативно на Председателството!Изобщо, струва ми се, че заради Председателството, всички български журналисти би трябвало да избягват да публикуват новини с негативен отенък!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го пуснат сега на тези,дето е вкарал в затвора защото не са му се вързали! В затвора!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BIVSHIAT KMET NA PLEVEN OT STAROTO SDS.