Заради бутонки: Двама братя биха и обраха ученик

Момчетата от Бяла Слатина са осъдени на 6 месеца условно
20 дек 2017 13:00, Красимир Ангелов
16
Заради бутонки: Двама братя биха и обраха ученик
Снимка: Булфото

Двама братя, единият от които шестокласник, бяха осъдени с условни присъди, след като са пребили и ограбили ученик. Районният съд в Бяла Слатина им наложи по шест месеца условно, съобщава "Труд".

Престъплението е от януари тази година. Тогава шестокласникът Марсело забелязал, че негов съученик идва на училище със сребърен ланец. Тъй като имал нужда от пари, за да си купи бутонки за футбол, той споделил с брат си Петьо план как да отнемат ланеца.

Според изданието двамата братя измислили да инсценират сбиване между тях, за да се отвлече вниманието на жертвата. В крайна сметка привели плана си в действие на 17 януари, като по-големият брат нападнал жертвата си, ударил го 2 пъти в носа и издърпал сребърния му ланец.

Криминалисти бързо разкрили извършителите. След задържането на братята, Петьо предал на полицаите с протокол за доброволно предаване задигнатия ланец. Според експертиза стойността му възлиза на 215 лв.

Освен условните присъди, братята имат и тригодишен изпитателен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Бяла Слатинаобирбратя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай Тошо...всяко парадиране с положение___________било наказвано по твое време?Бай Тоше,Ти май се правиш на улав? Не знаеш ли що е това да си дете на АБПФК?Но не ми се вярва да си забравил, нали с тази цел осинови внуците си, за да имат и те привилегиите на деца на АБПФК?
12
1
 
5
 
! Отговори
Главните виновници преди 6 години
са останали ненаказани!По 6 месеца ефективно трябва да получат родителите им, защото не са ги научили, чекогато имаш нужда от пари и никой не е склонен да ти ги даде даром,тогава ще трябва или да си ги спечелиш чрез труд, или да се откажеш от това,което искаш да си купиш, защото е ясно, че не можеш да си го позволиш.
11
0
 
10
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Петьо и Марсело !!!!! - какви *** трябва да са родители??? И май от защитения вид?
10
6
 
5
 
! Отговори
бай Тошо преди 6 години
Тук отдолу някой писал оксиморони. По мое време гладен човек не е имало. Някои хора пак са трупали злато и ланци, но са си държали у дома. Да ги носи дете в училище не било. Сдруги думи члагията не се толерираше и сътвоетно члагари нямаше щът не щът.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е, условните присъди да се заменят със задължителен труд в полза на обществото с обществено гащеризонче в характерен цвят, но без възможност за избор, скатаване поради внезпно и рязко влошаване на здравето, ходатайство, бележка от татювата фирма и т.н.
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Тоше, по твое време народът беше гладен, беден, гол и бос, не му беше до ланци. Иначе ланците ги има отдавна по нормалния свят.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като прочетох заглавието помислих, че са му откраднали бутонките, а то обикновен ланец.
6
1
 
16
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Условни присъди ..!?! Файда никаква. Ударете 100 тояги на голо пред цялото село.
5
4
 
8
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
По мое време никой не знаеше какво е ланец. Учениците носеха манти в училище и всяко парадиране с положение и предмети беше подтискан на момента в учителската стая,
4
2
 
9
 
! Отговори
БББанкя преди 6 години
Готови са за ПП ГЕРБ. Навремето и аз така почнах.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то има такъв бразилски футболист - Марсело...
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След невероятен възход България е в клуба на богатите, ЕС. Или нещо ни будалкат?
1
0
 
28
 
! Отговори
S преди 6 години
До кога с тези условни присъди?!