Покушението срещу данъчния – изстрел срещу държавата!

Борисов свика на спешна среща институциите в МС
32
Покушението срещу данъчния – изстрел срещу държавата!
Снимка: БТА

Покушението срещу високопоставения данъчен служител от началото на седмицата се разглежда като изстрел към държавата и държавността.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов след извънредна среща при премиера Бойко Борисов.

Още по темата
В нея участваха вътрешният министър Валентин Радев, главният прокурор Сотир Цацаров и ръководството на Националната агенция за приходите (НАП).

Най-добрият медицински екип се грижи за пострадалия ръководител на фискалния контрол в НАП Иво Стаменов и сигналите за състоянието му са положителни, увери Горанов. Той допълни, че Стаменов е и ще продължава да бъде добросъвестен и честен държавен служител.

43-годишният шеф на фискалния контрол бе прострелян в понеделник сутринта в района на ул. "Дунав". Маршрутът му бил обичаен за отиване на работа.

Със сигурност покушението не е свързано с личния живот на данъчния служител, а с изпълнението на служебните му задължения, посочи главният прокурор. По думите му за първи път от много време насам има посегателство, което не се изчерпва само до запален личен автомобил и посегателство върху лично имущество.

Той заяви, че трябва да се отговори изключително твърдо от държавата и определи посегателството като "зловещ сигнал към всички негови колеги и към всички, които работят за държавата".

Цацаров съобщи, че в разследването по случая е ангажиран "възможно най-добрият екип от Столична дирекция" и допълни, че всички действия като координация възлага на заместника си Борислав Сарафов. Оттук насетне държавата ще трябва да покаже, че е на мястото си и е в състояние да защити тези, които работят за нея, посочи главният прокурор.

Националната агенция за приходите ще продължи да работи усилено, въпреки безскрупулното посегателство срещу Иво Стаменов, увери изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
баш майстора преди 6 години
Демек бавареца е символ на държавата -ем държавен служител ем държавна заплата само анцуг адидас липсва и положението е мама криминал
24
2
 
4
 
! Отговори
Какво е? преди 6 години
А покушенията, рекета, корупцията, незачитането на ЗАКОНА от страна на държавата към гражданите-КАКВО Е? Какво е смешните присъди на тумбата *** пребили български деца в Асеновград? Какво е толериране на незаконното строителство, неплащане на данъци от страна на ромите? Какво е "чадъра"над бандите ,които лъжат старите хора по телефона? Какво е корупцията,че вече се дават и по 3 бона ,за да настанят детето ти в детска градина? Какво е рекета на държавния служител?Това-КАКВО Е?
23
0
 
3
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Най-големия изстрел су държавата е че Цацата се появява на преден план и произнася речи все още. Не се знае, може да е замесен някой негов приятел който има топла връзка с Булгартабак и с когото присвоиха КТБ. Или друг негов приятел с когото почти гепиха " Дунарит"
22
2
 
1
 
! Отговори
Така ли преди 6 години
Бе,рибо. Тогава си направете изводите....
21
0
 
5
 
! Отговори
няма нищо преди 6 години
Научил е нещата по трудния начин!Втори път ще спазва договорката!
20
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
е ся дойдоха бяш голямите мафиоти - държавата
19
1
 
4
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До ШопНавремето(през комунизма) Андрешко беше положителен герой.После,през демокрацията се юрнаха да ни обясняват колко неправ е той.Добре,съгласихме се.Обаче като видяхме какви ги вършат частните съдия-изпълнители,доста се разколебахме в оценката на тая дейност.Изобщо,безобразията преди 9.09.44 докараха комунизма,безобразията през комунизма докараха "демокрацията",а сегашните безобразия какво ще докарат-не ми се мисли...
18
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Вероятността данъчния да е прострелян защото си е вършил работата,спрямо вероятността да е станало защото не е свършил работа,за която е платено е 1 към много.....Поне досега обикновено така е ставало.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тя държавата отдавна е застреляна
16
0
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До Калеко Алекотака и не ни научиха кой е положителния герой в разказа на Елин Пелин за Андрешко и данъчния инспектор ... !!!-------------------Данъчният инспектор ли според тебе е положителният герой?Ае не се излагай.И е съдия-изпълнител, не данъчен.
15
2
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До *** Демократ .... Ашладисал си отрочетата на червените бабички ... !!!
14
3
 
2
 
! Отговори
Циганин Демократ преди 6 години
Аз на колко калековци къщите съм ашладисал....
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какъв данъчен в съмнителния тузар ??
12
3
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Анонимен ... Този дето се съмнява, че има държава наречена България, може би трябва да се запита той самият - Какъв е ! После да погледне дали в паспорта му е отметнато, че е български гражданин и ако е така да отиде в "Есграона" и да ги уведоми, че са допуснали техническа грешка ... !!!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
политиците трепете бе , те данъчните сами ще си *** от страх
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой го знае с какви далавери се е занимавал и за това са го ощракали!
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за изстрела е вярно , но въпроса е " има ли държава".
8
1
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Разбира се, че е изстрел срещу държавата и го е направил някой Андрешковец, а най-виновни са учителките по литература от тошовото време, дето така и не ни научиха кой е положителния герой в разказа на Елин Пелин за Андрешко и данъчния инспектор ... !!!
7
4
 
12
 
! Отговори
Един от народа преди 6 години
Горанов, за коя държава говориш? - За вашата ли?Щото ние от народа за тая, вашата, казваме - Егати държавата!
6
4
 
16
 
! Отговори
Матемотика преди 6 години
Вероятността да честен е фифти, фифти, като и вероятността да е вярнот това което казва Цацаров. Следователно крайната веряотност е 1/4.