Самопризнанието не е доказатателство! Мехмед ли е убиецът на Дамла?

Информацията е твърде малко, настоя адвокат Марковски
21 дек 2017 10:30, Петя Славова
66
Самопризнанието не е доказатателство! Мехмед ли е убиецът на Дамла?
Дамла с майка си Садет. Колаж: Dnes.bg

Прокуратурата привлече като обвиняем Мехмед Хасан за убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград. Задържаният е братовчед на момичето, а обвинението му е за убийство по особено мъчителен начин.

Според съобщението на прокуратурата той е имал ключ от жилището, в което влязъл на 17 декември когато и момичето беше открито. По последни данни Хасан е направил самопризнания.

Ако бъде доказано, че братовчедът на Дамла е убиецът, то го грозят или доживотна присъда, или 20 години затвор, или ще бъде изпратен в психиатрична клиника.

Още по темата

Майката на Дамла е казала, че когато е излизала от апартамента, за да отиде на работа, е заключила входната врата само веднъж, а когато се прибирала се наложило да превърти ключа два пъти. Днес изтича мярката ѝ за неотклонение.

"От самото начало разследващите са работили по версии, в които братовчедът е главно действащо лице. Ние не знаем какво е казвал той в разпитите си пред съдия. Защо майката не е казала, че нейният племенник също има ключ от апартамента? Много ми се иска да вярвам, че тя е премълчала, заради шока, който преживява", посочи журналистът от "Родопи24" Илхан Андай.

Според адвокат Марин Марковски информацията по случая е прекалено малко, за да се говори каква присъда грози Хасан. Самопризнанието не е абсолютното доказателство, подчерта юристът в студиото на "България сутрин".

"Натискът от обществото създава напрежение в прокуратурата и следствието, и не е изключено те да сбъркат и да обвинят погрешния човек. Фактите в момента не са достатъчни. Не казвам, че Хасан не е виновен. Възможно е да е той, но "възможно" не е достатъчно. Когато се извършва такова престъпление има протокол – предприемат се задължителни действия по изземането на доказателства. Да, има сериозни доказателства, но не са изчерпателни", категоричен бе гостът в студиото пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
12
 
! Отговори
Мдаа преди 6 години
В случаи като този, най-невероятното на пръв поглед, е всъщност реалното. Ясно е, че някой от двамата заподозрени е убил детенцето, а най-вероятно е заговор на двамата. Най-странното е връзването с тиксо... Проблема е доказването на вината, както се оказва в редица случаи преди този....слаби разследващи, които адвокатите разпердушинват в съда...може би Марковски трябва да оглави следствието и да ги понаучи малко ....
22
1
 
18
 
! Отговори
N/A преди 6 години
До 21Оставянето на само дете до 14 годишна възраст също е престъпление според закона ;)
21
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Александра. Майката е нощна смяна, не е на разходка. Майката е длъжна да отиде на работа. Има си КОДЕКС НА ТРУДА.Нарушаване на трудов договор е нарушение, в някой професии не явяването на работа води до сериозни щети. Проникването в чужд имот без разрешение е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Ако ти си на държавна синекурна служба си трай и не се исказвай.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нещо е искала да каже ,ама какво?
19
29
 
12
 
! Отговори
Александра преди 6 години
Отглеждането и въэпитанието на едно дете (в случая 8 годишно), не е лесна работа!!! Майката би трябвало да бъде подведена под СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ!!! В никакъв случай не можеш да оставиш малко дете в полунощ и да се връщаш от работа рано сутринта!!!
18
5
 
26
 
! Отговори
Велко преди 6 години
То пък този случай бетер Али Ръза, бе. Май е като в турските сапунки. Където карат най-младия да си признае нещо което не е извършил за да измие името на фамилията и честа им.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръгнат ли нагоре по съсловията , доказателствата почват да отпадат
16
3
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
15, може полицейско куче да получи подарък за Коледа - сочна пържола.Нали така, Гербери ??
15
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези нещо я оплескаха тая работа. Май ще се наложи пак Бойко Борисов да се намесва, както винаги!
14
3
 
36
 
! Отговори
пак преди 6 години
Само да не стане като с сестри Белнейски.
13
3
 
12
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Най важното доказателство че младежа е невинен е първата версия , че убеца е жена.Нали така адвокат Марковски?
12
27
 
10
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Писна ми са мета цял ден за някакви нвбългари с анадолски имена. Свършиха се новините , че почнахме за турците ли??
11
8
 
33
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Има нещо гнило тука,и за да се спре недоволството на хората се намери виновник....
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да отидат в по горно съсловие.Там е, като не е братавчет и.
9
6
 
31
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на полицаите!Всичко стана ясно, когато в апартамента на братовчеда намериха тиксо! Очевидно е, че е той, иначе защо е имало тиксо в апартамента му?Но трябва да кажем огромно Браво на полицаите, които се трудиха неуморно и всеотдайно и полагайки неимоверни усилия, успяха да открият неопровержимото доказателство - тиксото!Браво!
8
3
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Тоз Мехмед братовчед,май остана без късмет,айде адвокат Марковски,да задава куп въпроси.
7
1
 
25
 
! Отговори
Съдията Джъд преди 6 години
Прокуратурата печели време ! Това е...
6
5
 
34
 
! Отговори
маларт преди 6 години
Марковски pro bono ли поема такива случаи, за да си прави реклама? Дори телефонните измамници ползват името му, за да печелят доверието на залъгваните, които го чуват от телевизията.Друг интересен момент - защо това е национално важна новина и трябва по всички медии да е в прайм тайма? Толков ли вече сме ниско в манипулацията по заобикаляне на важните неща или такова е нивото на "журналистиката"?
5
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам за драмата в семейството, но мисля, че ни беше достатъчно да ни занимавата само с този случай последната седмица.гл.прокурор се занимава с едно убийство цяла седмица, част от общата криминална хроника...и не може да коментира доклада на турските служби за контрабандните канали на Булгартабак.А, народа, налапва кукичката...
4
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не ми се смейте,че гледам турски сериали,но там понякога плащат на някой друг да поеме вината и да влезе в затвора,а богатите виновни отървават детето си и после плащат на семейството на нещастника - доброволец.............не казвам,че случая е такъв. може и да е виновен братовчеда .....още повече - щом го защитава марковски....