Подкупен професор на съд, искал 600 лв. за тройка!

Издали го двама студени, дали му пари лева за изпита
46
Подкупен професор на съд, искал 600 лв. за тройка!
Снимка: Булфото, архив

Проф. Николай Банков отива на съд за искане на подкуп, съобщиха от Окръжна прокуратура-Пловдив, която внесе обвинителния акт.

Още по темата

Преподавателят от Университета по хранителни технологии - Пловдив, поискал дар за успешно полагане на изпит.

Той си имал и помагач – 38-годишен негов бивш студент, който казвал цената за тройката и събирал парите.

Проф. Банков първо скъсал двамата студенти, после ги извикал в кабинета си и им дал по една задача, която да им занесат решена след седмица, така че да минат изпита.

Преподавателят е пуснат от ареста под гаранция от 5 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първи за закриване е НБУ-София...............финансира се от Сорос..............една "професорка" и "докторка" там беше писала , че е нямало Баташко клане..............там е пълно с предатели и антибългари............
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрият специалист по техническа термодинамика е бил преподавател в УХТ-Пловдив-проф.Георги Кименов...................софиянци атакуват само ВУЗ-ове в провинцията............
17
1
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Кой ще оценява професорите?Може би академици или Винету и хората му?Че те и управляващите са прости като ***,защото са избрани от 80% де.би.ли.За това и държавата ни е такава и образованието ни е такова."Аз съм *** и вие сте прости и затова се разбираме".Само че има една група хора от народа не се смятат за такива и единствения изход е Терминал2.В България ла.йната са изплували отгоре и не ни управляват,а крадат докато са на власт.След 2020 г.те ще са в чужбина,а вие ще им плащате дълговете
16
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимет 14 преди 6 години
Нали знаеш, че в БСУ взеха дипломи за висше съпругите на някои новоизлюпени величия, за които допреди 20-25 г. никой не беше чувал нищо и които щяха да си останат обикновени невзрачни човечета, ако не им се беше отворил парашут след промените.Тези ненужни нови ВУЗ-ове ги създадоха с такава цел - пишман "учените" да взимат допълнително пари отнякъде, докато в БАН им тече трудовият стаж, а куцо и сакато да стане висшист, ако е в състояние да си плаща!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Университетът по хранитени технологии- УХТ-Пловдив е единствения по рода си не само в България, не знаем защо го атакуват софиянци.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ректорът на ТУ-Варна пък си е преписал цялата дисертация за да стане професор и доктор на науките.............ама няма контрол в тая държава.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСУ(свободния)-Бургас е пълна трагедия, но Университета "Проф.д-р Асен Златаров"е доста добър, бившия ВХТИ-Бургас.
12
1
 
5
 
! Отговори
Обобщение преди 6 години
До Време еТук са писани много коментари, които обясняват защо е такова положението в безбройните ни ВУЗ-ове и в научните институти. Десетилетия наред там са се оформяли шуробаджанашки групи. Помежду си си раздават научни степени и титли "на килограм", а ако си външен човек без покровител, трябва или да си купиш мястото там, или се бранят от теб като "опълченците на Шипка" - така се изрази тук някой и това е точно тъй.Не много отдавна въведоха и платена докторантура. Коментарът е излишен.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В русенския за 600 лв цяла диплома ще ти напечатат.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дигнал мизата и студентите го издали. Имайте малко мярка бре, като искате. Давайте го по- скромно! Бедна държава сме. Както сте дигнали тарифите, никой няма да се записва за виШУ и Я .Такева пак ще плаче, че няма учители, бизнесът ще реве, че няма кадри, В Симеонов ще открива авиолинии за внос на украинки.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да заличат измисления ВУЗ по хранително, не знам си що, Тодор Живков го е създал, ама него вече го нема
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е на професорите и техните студенти да се прилага външно оценяване,както е при учениците и който студент или професор не издържи изпита,аут от системата.Само така ще се оправят.
7
2
 
11
 
! Отговори
До попчев преди 6 години
Специален поздрав за акад. Попчев дето преподава в БСУ по предмет изкуствен интелект ( риск на финансовия пазар за ипотеки )! Това е реалноста драги господа, ама вие си мълчете докато децата ви са невежи и цяла Европа им се смее!
6
0
 
13
 
! Отговори
Време е преди 6 години
Време е държавата да се вземе в ръце с това шеговито образование в България. Професорите не са компетентни, а няма кой да ги оцени щото тези от министерството на образованието дето ги оценяват са или подкупени или си затварят очите. Погледнете само какво се случва в БСУ!!! Трагедия, която учи младите, че има лесен път през закона!
5
0
 
10
 
! Отговори
Дереджето на учените преди 6 години
А пък в миналия брой на в."Уикенд" (бр.51, стр.42) пише за кражба на ток, а също и на дърва, извършена от "учен" от БАН от Института по космически изследвания.Той и неговият тъст, който пък е доцент също в БАН, в Института по механика, през 2003 г. са си купили апартаментИ в курортната местност чаира (нали уж са бедни, бе?!). Жената, която се оплакала, получила писмо с вулгарни обиди и заплаха за убийство. Тъстът открито заплашвал съседите, че ще ги съди, ако кажат лоша дума за зет му.
4
5
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
За каква тройка говорим, за трима мъже ли?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееееее,нали искаха по 300 лв,а сега пък 600.Тия съвсем се овълчиха.Да ги е.а у професорите.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СУ лежи на стара слава, в България има поне 10 университета, по-добри от прехваления СУ "Св.Климент Охридски"-София.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо хващат само доценти и професори в провинцията?Всички знаем къде е най-голямата корупция - УНСС(Утре носете съответната сума) и НБУ(университета на Сорос)!!!