"Кричим", ловджии, скъпи коли... Дали шефът на НСО ще изгори?

Военна прокуратура проверява сигнали срещу ген. Ангел Антонов
15 яну 2018 10:50,
78
"Кричим", ловджии, скъпи коли... Дали шефът на НСО ще изгори?
Снимка: kingsimeon.bg

Шефът на Национална служба охрана ген. Ангел Антонов е на мушката на военна прокуратура. Магистратите с пагони проверяват гард №1 на властта за злоупотреби с управлението на служебния автопарк и ловното стопанство "Кричим".

Разследването е тръгнало след сигнали, в които се твърди, че генералът ловувал често в "Кричим" сам или с другари, които нощували там, а стопанството било на загуба, пише "Труд".

Плодове, зеленчуци и риба, произведени от семейството на управителя, се консумирали от компанията. Ловните кучета на Антонов се хранели в стола на НСO. Излетите и хайките пък били представяни като командировки. В същото време никой от държавните мъже, които НСО охранява, не е ходил на лов, не е пребивавал и не е водил чужди гости в ловната хижа.

Още по темата

Антонов е разпитван вече два пъти, показания са дали и 25 негови подчинени. Военна прокуратура проучва и някои от договорите за обществени поръчки, сключени от НСО.

Освен лова, генералът имал още едно скъпо хоби – луксозните автомобили. Разследващите проверяват и сигнали за сериозни нарушения в автопарка.

По нареждане на Антонов важни клечки от властта се возели без да подозират в коли на частни фирми, вместо в служебните, които им осигуряват висока степен на сигурност. А близки на ген. Антонов – включително негов роднина – карали автомобили, предоставени на НСО за "тест драйв" от компании – вносители.

Сигналите срещу Антонов били получени в президентството и препратени до главния прокурор.

Още миналата есен се появи информация, че Румен Радев иска да смени Антонов и дори предложил на правителството конкретно име. Според източници във властта и премиерът напоследък бил охладнял към гарда, който навремето бе предложен и назначен от експрезидента Росен Плевнелиев.

Служители на НСО разказват, че Антонов си имал и личен служебен автопарк от 4 лимузини и 2 джипа. Изписвал части за ремонт на служебния си мерцедес, но ги ползвал за личния. БМВ пък било пребоядисано и опразнено от оборудване, за да се вози с него Антонов. Той превърнал служебния магазин за стоки от първа необходимост в склад за ловни трофеи. Коли от провинцията разтоварвали в него дивечево месо.

В стола на службата се правели туршии и компоти за шефа, но по рецепта за диабетици. Антонов отглеждал в двора кучетата си. Веднъж едно избягало и офицери от НСО го дирили по София. Дежурен автомобил носел дрехите му на химическо чистене…

Самият Антонов отказва да коментира разследването. "Няма такова ловно стопанство – Кричим и няма да коментирам нищо по този въпрос", е единственото което казва шефът на НСО по темата.

Ловно стопанство "Кричим" бе върнато на НСО през 2014 г. Това се случи, след като Върховният касационен съд постанови, че бившият цар Симеон и сестра му Мария Луиза нямат право на собственост върху него и резиденцията, тъй като тя е строена с пари на държавното интенданство миналия век.

Веднага след съдебното решение "царският" имот бе даден на Министерството на финансите, но и тогавашният министър Симеон Дянков го ползваше лично, макар че след като го ремонтира обяви, че ще бъде отворен за посетители.

"Кричим" беше даден отново на НСО заедно с персонала и 180 000 лв. за стопанисването му в бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НСО = Национална Служба за Охрана.С други думи, това е наследника на бившето УБО.УБО = Управление за Безопасност и Охрана,или както някои го наричат, УБО = Убивай Организирано и Безотговорно.Та толкоз за разследването в днешното НСО. Йорданка Христова в откровен разговор си призна, че единствената разлика между Бойко Борисов и Тодор Живков е, че с Тодор Живков не си е правила селфи...
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Господ да слезе в България и от него ще направим НАШ ЧОВЕК !Туск: Всичко сами сте си постигнали !
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цакат се кат в белот за тоз имот,ама кат са абдикирали за що играят на тази маса.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Господ да слезе в България и от него ще направим НАШ ЧОВЕК !Тука: Всичко сами сте си постигнали !
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
afera.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BC%D0%B2%D1%80-%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D1%8F%D0%B2%D0%B0.html
26
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега разбрахте ли защо на тази банда рушвечии и шуробадженашки престъпници не им стигат над два милиарда лева годишно. 32090
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горски хора - наследници на активните борци против фашизЪма, комунизЪма, капитализЪма и един, два и триполовите !
24
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главния прокурор каза, че този сладур е чист като сълза. Образувано е до съдебно производство срещу 25 индивида оклеветили шефът си.
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко преди да разбият полка на УБО-Вътрешни Войски и да ги направят джандари криминалната обстановка в страната беше много тежка, родната полиция не можеше да се справи, а тези, които имаха желание ги стреляха, като круши. Изкараха момчетата за месец по улиците и възловите пътища в страната и целият контингент се изпокри, но това бяха младежи клели се да пазят родината а не престъпници на държавна служба. За това и ги разформироваха и направиха джандари, да не пречат на ограбването на държавата
22
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шайка престъпници ни управляват. Нали точно този може да си прави каквото иска, след като ги охранява и ги подслушва и знае всичките им далавери на охраняемите, а те се посират ако го бутнат и излезе нещо на яве.
21
2
 
38
 
! Отговори
Странджата преди 6 години
Шайка ли са Суджуците,само питам
20
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да стане освен ако ББ не му се е ядосял нещо. Преди като хванаха ББ да кара колите купени уж за горските,пък дадени на НСО кво стана ? Случайно да разследваха ББ или някой шеф на горско ?Докато ББ е на власт,всички негови хора ще си правят каквото си искат.
19
3
 
35
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Най е сладичко , когато има селяни прости и държавни пари за харчене и усвояване!!!Пардом тези пари не били държавни, а били бюджетни , които се дават на държавни служители , да изпълняват служебните си задължения и да работят ефективно държавните институции в обществен интерес!Сладичко е да правиш доходи, когато изплзваш чужди пари и имоти, и не носиш никаква отговорност, никой не може да те контролира освен президента, защото НСО е към президентската институция!Добър ден селяни прости!ЦРУ!
18
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, Радев иска да назначи свой човек на тоя пост, затова клюката тръгва от Президентството...
17
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е на първо място в ЕС по дял на разходите за сигурност в държавния бюджет. През 2016 година България задели за нуждите на сигурността цели 7 на сто от държавния бюджет, при средно за ЕС 3,7 на сто. В този смисъл сектор Сигурност не е недофинансиран, а е свръхфинансиран. Средствата, които са вложени в този сектор, НЕ се използват ефективно.
16
5
 
26
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Охо, още един. Така на времето правеше Кольо банкета в Белене . Първанката с един генерал с бели коси често гостуваха в военната вила в Белене и ходиха по ловни излети. И хоп Бай Кольо стана генерал. Такава ни е скапаната държава.
15
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май ако Симеон я стопанисваше, нямаше да ги има тези зулуми.
14
1
 
62
 
! Отговори
Цирк преди 6 години
Новите управляващи плюеха стария режим че имало много привилегии а те сега ги надминаха и затминаха с всякакви екстри,луксове,коли и пр.
13
1
 
43
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Като се има предвид че НСО започва да прилича на омразното на демократите УБО,няма нищо страно в поведението на началника.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога най накрая ще има съд в който да няма корупция да не са свързани по между си да ги вкарват в затвора без да им мигне окото, а не квото каже бай уи и това да е, то не бяха разговори с мишо бирата то кви ли не СРСта бяха, само като ги слушам как говорят като пълни селяни, който не ги е чул да чуе как си говорят премиер и олигарх и пак ги избирате едни и същи боклуциии и.