"Кричим", ловджии, скъпи коли... Дали шефът на НСО ще изгори?

Военна прокуратура проверява сигнали срещу ген. Ангел Антонов
15 яну 2018 10:50,
78
"Кричим", ловджии, скъпи коли... Дали шефът на НСО ще изгори?
Снимка: kingsimeon.bg

Шефът на Национална служба охрана ген. Ангел Антонов е на мушката на военна прокуратура. Магистратите с пагони проверяват гард №1 на властта за злоупотреби с управлението на служебния автопарк и ловното стопанство "Кричим".

Разследването е тръгнало след сигнали, в които се твърди, че генералът ловувал често в "Кричим" сам или с другари, които нощували там, а стопанството било на загуба, пише "Труд".

Плодове, зеленчуци и риба, произведени от семейството на управителя, се консумирали от компанията. Ловните кучета на Антонов се хранели в стола на НСO. Излетите и хайките пък били представяни като командировки. В същото време никой от държавните мъже, които НСО охранява, не е ходил на лов, не е пребивавал и не е водил чужди гости в ловната хижа.

Още по темата

Антонов е разпитван вече два пъти, показания са дали и 25 негови подчинени. Военна прокуратура проучва и някои от договорите за обществени поръчки, сключени от НСО.

Освен лова, генералът имал още едно скъпо хоби – луксозните автомобили. Разследващите проверяват и сигнали за сериозни нарушения в автопарка.

По нареждане на Антонов важни клечки от властта се возели без да подозират в коли на частни фирми, вместо в служебните, които им осигуряват висока степен на сигурност. А близки на ген. Антонов – включително негов роднина – карали автомобили, предоставени на НСО за "тест драйв" от компании – вносители.

Сигналите срещу Антонов били получени в президентството и препратени до главния прокурор.

Още миналата есен се появи информация, че Румен Радев иска да смени Антонов и дори предложил на правителството конкретно име. Според източници във властта и премиерът напоследък бил охладнял към гарда, който навремето бе предложен и назначен от експрезидента Росен Плевнелиев.

Служители на НСО разказват, че Антонов си имал и личен служебен автопарк от 4 лимузини и 2 джипа. Изписвал части за ремонт на служебния си мерцедес, но ги ползвал за личния. БМВ пък било пребоядисано и опразнено от оборудване, за да се вози с него Антонов. Той превърнал служебния магазин за стоки от първа необходимост в склад за ловни трофеи. Коли от провинцията разтоварвали в него дивечево месо.

В стола на службата се правели туршии и компоти за шефа, но по рецепта за диабетици. Антонов отглеждал в двора кучетата си. Веднъж едно избягало и офицери от НСО го дирили по София. Дежурен автомобил носел дрехите му на химическо чистене…

Самият Антонов отказва да коментира разследването. "Няма такова ловно стопанство – Кричим и няма да коментирам нищо по този въпрос", е единственото което казва шефът на НСО по темата.

Ловно стопанство "Кричим" бе върнато на НСО през 2014 г. Това се случи, след като Върховният касационен съд постанови, че бившият цар Симеон и сестра му Мария Луиза нямат право на собственост върху него и резиденцията, тъй като тя е строена с пари на държавното интенданство миналия век.

Веднага след съдебното решение "царският" имот бе даден на Министерството на финансите, но и тогавашният министър Симеон Дянков го ползваше лично, макар че след като го ремонтира обяви, че ще бъде отворен за посетители.

"Кричим" беше даден отново на НСО заедно с персонала и 180 000 лв. за стопанисването му в бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
15
 
! Отговори
Вангу преди 6 години
Жалка държаваОбичана Родина поне на думи от всички ни.Но нехаене и.крадене като за последно...Катафалката ремарке няма...А деца и роднини никога няма да признаят и оценят оставеното от кражбите...Съсипана България 27 годиниМного имало за грабене бе.....
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжно е но ако го бяха подарили на самозванеца , поне щяхме да имаме една хранилка по-малко...
69
1
 
18
 
! Отговори
Младен преди 6 години
За това детските надбавки са по 37 лева и баща ми с 50 години трудов стаж да взима по 200 лева пенсия, да има бойкопомазатите да лапат.
68
3
 
26
 
! Отговори
Полага ми се преди 6 години
Охххх на батьо дивечовото ,ухх на батьо туршийте. Кво гледате бе простолюдието не сте ли виждали охранен човек в Майбах?
67
2
 
14
 
! Отговори
Сиромаха преди 6 години
Малък бюджет Търся ве спонсори
66
5
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 60 Не , от БСП е. Стар ***.
65
2
 
17
 
! Отговори
Допълнение преди 6 години
До Анонимен 54:Само да вметна,че отделно от Бистришки тигри има и Бистришки баби,които се возили в ремаркето на самолето?!
64
1
 
31
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Ето това ще се случи и с другите резиденции на царя ако минат в ръцете на държавата. Ченгета се разпищолват в хубави имоти на държавна сметка - колко деветосептемврийски звучи.
63
10
 
16
 
! Отговори
кремвиш с/у суджо преди 6 години
Раздуват Аферата с НСО, за да се измъканат от убийствата на семейството в Нови Искър , както и да ниглежират за батаците с телената ограда за които Елна писа на няколко пъти.тия компири на вски техен гаф, сами си свалят келототе, сами си ръгат кремвиша и после оревата чаршията за СъдукГеита им.
62
1
 
9
 
! Отговори
иежга ба, иеж га преди 6 години
Извадката в описание на таз кричимска хижа е въпросът "Gъс SуDжук поапва ли или сал га бели"
61
3
 
8
 
! Отговори
И тъз убаа, Шефико преди 6 години
все едно са писали за баш Тиква-Ага, баш Псе-Ефенди и храносмилателната система на Лола Половата дето имала пол, под полата си
60
2
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Генерал Шивиков,командир на карловската механизирана бригада го окепазиха за десетина палатки,спортни екипи и топки,донесени от него при прибиране от Афганистан с контингента,за да ги раздава на домове и сираци.Беше много популярен сред населението там,защото помагаше с каквото може със силите на бригадата,но с това влезе в очите на Тиквата.Принудиха го човека да си подаде оставката по времето на министър Ненчев.Този от НСО,като чета,са го...погнали за гуляи и разточителство;где е Киро на кирия.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дали са яли и суджуци ?
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е така се разпореждат слугите на НАТО ,, а надода да го д...х...
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от ГЕРБ ли е ?
56
3
 
27
 
! Отговори
Хайде къш преди 6 години
Шефът на охраната трябва да има безусловното доверие и подкрепа на държавния глава. Очевидно един кадър, назначен от Росица Лесната не устройва нормален човек, като Румен Радев. Радев му е казал на тоя да си отиде по собствено желание като човек, тоя се е опънал и на ти сега дисциплинарно уволнение с присъда, да му е честито.
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано човеку си е замразил повечко бахур и месо, защото го чака гладна зима май. Добре, че и компоти има да не го мисля
54
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за чий е това НСО? На щатите им убиха Кенеди, емблемата на политиката им вече не знам колко десетилетия, ние тук кой пазим?значими личности не знам да имаме. Не са ми толкова близки на сърцето тези свободно избираеми 240 шкембета
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достатъчно е показателно на какъв хал ни е държавата, като се види, че големите злоупотребяват с положението си, за да им варят компоти !?! И да си ремонтират колата. Пази Боже сляпо да прогледне.
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен36 Като Шайката - Антон Тодорон или разрушителят на ,,Напоителни системи ,,човекът с фалшивата диплома Г Харизанов ,днес политолог ,шеф на ,,институт,,