Условна присъда за ултрас, убил мъж с един удар

21-годишният си признал, присъдата му е съкратена с 1/3
57
Условна присъда за ултрас, убил мъж с един удар
Снимка: Булфото, архив

С условна присъда се отърва 21-годишен, убил с юмрук мъж заради забележка. Решението за това е на Окръжния съд във Велико Търново.

Магистратите присъдиха 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок на студента като го признаха за виновен в престъпление по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

Делото бе разгледано по съкратената процедура и наказанието бе редуцирано от 4 години и 6 месеца на 3 години, уточниха от Съдебната палата.

Престъплението е извършено на 5 януари 2017 г. около 21:30 ч. 21-годишният Любомир Дерменджиев и група младежи, членове на фен клуб на футболен клуб, след провеждане на събрание на клуба, отишли с три леки автомобила в кв. "Зона Б".

Решили да сплашат с пиратки и бомбички ромите, които обитават два общински жилищни блока там.

С поставени на главите шапки и маски започнали да викат и пеят, както и да гърмят в междублоковото пространство.

Когато футболните фенове се оттегляли обратно към автомобилите, на пътя им се изпречил 47-годишният Христомир Владимиров.

Той излязъл, за да разходи кучето си. Направил забележка на младежите, като подвикнал след тях, че това, което правели, не е хубаво. Тогава Любомир се върнал и му нанесъл удар с юмрук в областта на главата, с който го повалил по гръб на земята.

Мъжът ударил главата си в заледения асфалт и не помръднал повече. Момчетата от групата го хванали и го преместили встрани до бордюра, след което побягнали към автомобилите, качили се в тях и потеглили.

Пострадалият бил откаран в болница с тежка черепно-мозъчна травма и въпреки последвалото лечение, починал 20 дни по-късно, без да излезе от кома.

Любомир е осъден също да плати 100 000 лв. кръвнина на майката на починалия. Присъдени са му и 4500 лв. разноски по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бантyстанска държава.
28
1
 
38
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
1: непредумишлено убийство - няма как в закона да има условна присъда. 2: групата помогнала да се измести тялото - съпричастие към престъпление. За това не прочетох, че те също са съпричастни в делото за непредумишлено убийство. Или информацията в статията е осакатена, или делото.
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже не съобщават имената на тез "видни" съдии се опитах да ги намеря в интернет.Първо, гнуснярите от съдебната с-*** са си приели някаква поправка на закона, дето им дава право да не публикуват всички дела. И на сайта на Окръжнив съд в ВТ има ... муки.На сайта на министерството ума някакво решения на Великотърновските ***, но само 8 от началото на годината и за някакви кокошкарски истории, това го няма.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17"Защо все на такива дето немогат да се защитават се пада да срещнат отпа.дъците?"Ми много ясно - те, отпадъците, скачат само на слаби и беззащитни. И като са много, де.
25
0
 
24
 
! Отговори
нквд преди 6 години
Като начало идете в търново и намерете съдията да му подарите цветя
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм навит - кажете го се е и ми дайте условна след това. КЪДР жИВЕе ?!
23
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека намерим Любомир и да превърнем съществуването му в АД !!!!!!!
22
0
 
37
 
! Отговори
нквд преди 6 години
Докато няма убит съдия прокурор или полицай с висок чин така ще бъде.
21
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега да предположим,че утре нашият Любчо случайно го прегази кола със 120 на зебра, на майката на наш Любчо няма ли да и се прииска да не беше раздавала пощенски пликчета на целия съдебен състав?Може би едни 10 годинки на топло биха му се отразили по-добре?
20
0
 
30
 
! Отговори
! преди 6 години
Не са съдиите виновни, а прокурорите. Те са повдигнали обвинение за убийство по непредпазливост. Г-н Цацаров, какво мислите???
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да направим един онлайн регистър на такива младежи като Любчо? А е бил само на 20, когато е убил,интересно ми е на 25-30 колко трупа ще има зад него? Хайде сега да си представим,че убитият беше ***,какво ли щеше да се случи на мамин Любчо? Дали щеше да одържи до съда? Но това е,ние българите сме мишки,затова всеки ни мачка.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А момченцето на 20 годинки тогава,добричко,целия квартал го хвали.Вървяло си то и ненадейно от храсталака изкача някакъв пенсиониран бандит и скача да го бие,беззащитното то,но ненадейно се спънал,паднал и умрял.Нашето детенце опитало да му помогне,ама...
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Az mislq che tozi sashtiq moge i kucheto na choveka da e rital. Pone za tova moje da mu dadat edno 2-3 godinki
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо все на такива дето немогат да се защитават се пада да срещнат отпа.дъците?
15
5
 
6
 
! Отговори
дебела гад преди 6 години
обичам демокрацията!
14
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да убия един съдия.После ще си призная.Ще се спазарим ли за условна?Може ли?
13
1
 
49
 
! Отговори
жалко преди 6 години
И най - лошото е ,че няма убит магистрат за подобни присъди !!
12
5
 
11
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Преди време едни ултраси се млатеха здраво на една спирка...подминах ги с пренебрежение защото нямат нормални мисловни функции и хипоталамуса им е абдикирал от многото дрога.....Пък и що да се намесвам?...Пълнолетни са и носят отговорност за себе си....
11
0
 
32
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Съдията има семейство да храни
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-долни *** от тез футболни агитки...