Екс зам.-министър – клиент на Темида заради болница

Платил е 5 000 лв., за да не е в ареста, грозят го до 10 г. затвор
11
Екс зам.-министър – клиент на Темида заради болница
Снимка: Булфото, архив

Бившият  заместник здравен министър от кабинета "Борисов 1" получи обвинение от прокуратурата.
Според държавното обвинение в периода декември 2010 – май 2011 г. д-р Михаил Зортев е нарушил служебните си задължения, като е позволил на частна клиника да извършва медицински дейности на територията на държавната болница "Христо Ботев" във Враца.

Още по темата

 
Частното лечебно заведение "Вива Медика" получило разрешение да извършва дейности по анестезиология и интензивно лечение, вътрешни болести, хирургия, ортопедия и травматология.
 
Същите дейности обаче се извършвали и от държавната болница, като в резултат на дублирането били нанесени щети  на МБАЛ "Христо Ботев" в размер на близо 13 милиона лева, допълват от държавното обвинение.

Такава е сумата, заплатена от Здравната каса на частната клиника.

Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" от 5000 лева. Ако бъде признат за виновен Зортев може да получи от 3 до 10 години затвор.

Д-р Михаил Зортев беше заместник на Стефан Константинов – третият поред здравен министър в кабинета "Борисов 1".

Зортев напусна поста си след по-малко от година заради несъгласие с политиките на Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ан. преди 6 години
Бързо се забравиха величията милеещи за просперитета на Враца,тоест,за себе си,бкп/герб/ деятелите янко здравков и сашко семков,допринесли много за краха на Врачанската болница. То не бе филиал в Оряхово,до заключването на болницата,кочев велик мениджър докаран от янко, проекти с еврейски бизнесмени, е и къде е бившия родолюбив депутат....
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВрачанчеДоктора В.Иванов е някъде по чужбините и ще хванат на босия цървулите.Хахаха!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Врачанче преди 6 години
Владко Иванов даде апетитната зграда на Брашнара та стана болничка в двора на Врачанската,та им ползваше без пари аптеката ,стерилизационната ,токове ,вода и парно,изсмукаха и лекари и сестри от държавната,защото там няма спешност и дежурства. Как няма да са добре тези кърлежи които изсмукаха и касата.? И с техния подкуп са излъгали и Зартов ,който е подписал. И сега :Кой е виновния??? Няма???
8
0
 
1
 
! Отговори
Убавенкьо преди 6 години
Гробокопачите на Врачанската Болница са:РЗОК Враца, Ангел Симеонов-Брашнара,Д-р Съботинова,Гъндев,Д-р Комитски,които направиха "Вива Медика със съдействието на Директора Владимир Иванов,Директорите Орлин Цветков и Светозар Луканов - Всичките са касаджии.Вижте им джиповете,жените ,имотите,парите!!! Врачанска прокоратуро защо дремеш??? Айде провери ги и им отнеми незаконните имущества и ги вкарай в затвора!!! Защото 500 души /лекари и мед. сестри/ страдат сега и не им дават заработеното .
7
0
 
1
 
! Отговори
Ника преди 6 години
Не е 82виновен той,А тези,които са написали закона по този начин.Но тях няма да ги съдят.Защото си мълчим и само цъкаме.И аз,разбира се,Не правя изключение
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се учудя "несъгласният с политиката" да е от БСП
5
2
 
6
 
! Отговори
зобир преди 6 години
българският съд е милостив и хуманен, няма да го вкара в затвора, нали е гербер.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЛЕН НА ГЕРБ МУ КАЖИ И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя няма да влезе в затвора, ако има присъда, я очаквайте, когато въпросния напусне държавата! и правосъдието ни е една мафия, обслужваща престъпниците на всички нива в държавата!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
касата ила заплатила 13млн на частната клиника?... вие по-доре платете на държавните болници, че за тях май все няма пари, и с училищата е така, на частните държавата плаща, а държавните, поне това на сина ми, е в окаяно състояние, вратите са от преди аз да уча в това училище!... изощо държавата плаща на всички, но не и на тези, на които е задължена
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хе-хе има ли някой който да повярва, че това ще се случи? Осъден бивш или настоящ властник това да го видя няма, да го повярвам.